Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tez kobieta

BYCIE MATKA A INFANTYLIZM

Polecane posty

Gość tez kobieta

WRRRRRRRR fasolka, dzidziusiek, smoczusiek, wozeczek czy to ciaza tak dziala na kobiety, czy zawsze bylyscie tak infantylne, mamusie?

Gość tez kobieta
az sie odechciewa macierzynstwa jak sobie pomysle, ze tak to wyglada jedzenie sobie z dziubkow

Gość mamuśki
kupka :)

Ja się z tym nie spotkałam. Fasolka, dzidziuś, smok, wózeczek- słyszałam, ale nie fasolinda, ciężaróweczka czy bobo. Każde zdrobnienie świadczy o infantylizmie?

Gość tez kobieta
no jak czytam 'chce miec dzieciatko' to zastanawiam sie, czy na kafe trafila najswietsza panienka

Gość tez kobieta
czy to tak trudno mowic 'bede miala dziecko' nie fasolke, dzidziusia, dzieciatko ? czy w mozgu zachodza jakies zmiany?

Bo z dziećmi trzeba rozmawiać \"po dorosłemu\". Inaczej maluchy mają kłopoty z prawidłową mową. Dziecko uczy się mówić naśladując nas, dorosłych. Skąd ma wiedzieć, że matka zdrabnia jakieś słowo? Ja do swoich dzieci zawsze mówiłam normalną polszczyzną, bez \"słodzenia\" wyrazów i jak już zaczęły mówić, nikt z dorosłych nie miał problemów ze zrozumieniem ich.

Gość mamuśki
kupka :)

Gość tez kobieta
klopot z wymowa i z intelektem a jesli do tego ubierane sa na rozowo to takze z gustem :p

Gość no bo ja z moim misiem
zaczęłam staranka 2 latka temu i wreszcie mam fasoleczkę, jak słiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit !! :O skąd się biorą niedżwiedzie zapładniające ludzkie samice - i to na dodatek warzywami?

Gość nooooooooooooooooooowla
no wlasnie