Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BOga przeciez nikt nigdy nie

Boga nikt nigdy nie widzial

Polecane posty

Gość Bog jest
poczytam jeszcze kilka ksiazek i moze wtedy pogadamy ---> fhfdg Dzieki za linka:)

Gość Bog jest
bylam juz na stronce Nautilus kiedys. Bardzo ciekawa

Gość Tak.Tak
akurat tym przesłanie się kieruję, ale nie jest mi do tego potrzebny bóg. "No cóż... radził, żeby na każdym kroku starać się być dobrym człowiekiem, który kieruje się w swoim życiu współczuciem do innych istot. I jednocześnie mieć trochę dystansu do swojego życia, gdyż jest ono jedynie małym odcinkiem na długiej drodze, którą musimy pokonać."

Gość Bog jest
tak.tak ----> a czy myslisz o przeczytaniu ktorejs z tych ksiazek poleconych tu wczesniej? Zawsze warto poszerzyc horyzonty;) nawet jak sie nie zamierza odchodzic od swoich pogladow

Gość Belsebóp
Jeżeli bóg jest to niech nas ręka boska broni przed jego gniewem ale jak boga nie ma to bogu dzięki :P

Gość Bog jest
eee tam... Bóg jest doskonaly na tyle, ze nie musi sie znizac do takich uczuc jak gniew :P

Gość Bog jest
co ja pisze.. "na tyle" ...on jest najdoskonalszy z najdoskonalszych!!

Gość Tak.Tak
tych pozycji nie czytałam, ale w swoim życiu przeczytałam trochę tych pochlebnych i mniej pochlebnych, tych utwierdzających i zaprzeczających, pismo święte też jest mi znane, poglądy się nie zmieniły, wręcz umocniły mnie w przekonaniu, że boga nie ma i nigdy nie było.

Gość Tak.Tak
Nie pisz tak ;) a jak piszesz popieraj argumentacją, sprawdzoną :) nie jest doskonały, bo gdyby był świat byłby inny i nie zwalać tu na ułomność ludzi, bo ta ułomność nie powinna stwarzać problemu dla tego " doskonałego"

Gość Belsebóp
bóg istnieje tylko w naszym umysle i jak go będziemy nazywać to nie ma znaczenia to zawsze jedna i ta sama osoba czyli my sami a czy to będzie bóg jacghwe shiwa allah czy inny synonim to nie ma znaczenia

Gość Bog jest
hehe:) Ja tylko mowilam zeby nikogo nie atakowac:) a ja nikogo nie atakuje mowiac jaki jest wedlug mnie Bog.. I tak dalej goraco Cie bede namawiala do Rozmow z Bogiem:) Spadam juz.. PAPA!

Gość Bylerks
Bogiem był papież Jan Paweł Drugi!

Gość Belsebóp
dla ciebie jest dla innych nie ma wszystko zalezy od własnej świadomosci nie istotny jest sam spór o istnienie boga a raczej obraz tolerancji społeczeństwa w tym temacie :P

Gość swinstwo
bog jest w umysle ludzi potwierdza sie w rezonansie czynnosciowym mozgu ze jest takie pole w mozgu ludzkim i to tylko u niektorych - pole odpowiedzialne za podatnosc w tzw. wiare, dajmy na to boga. dlatego jedni wierza a inni nie wierza. i to ludzie w koncu religie dlatego wlasnie wymyslili. no i dlatego zeby masami tępymi rządzic, spojrzcie tylko na historie religii swiata.....

Gość Tak.Tak
z tym JP2 mi się podobało, o to, to się zgodzę :D