Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama32

Jak zyc z rakiem szyjki macicy?

Polecane posty

cin to kolejne stadia zmian jakie wystepuja w szyjce macicy swiadczace o patologi powinno sie to poprostu kontrolowac i robic badania cytologiczne bo wykrycie cin1 czy cin2 juz powinno nam zzasygnalizowac czestsze kontrole i badania czyli istnieje wieksze ryzykoo sama 32 masz cin3 czyli raka przedinwazyjnego jest to samo

Gość corka placze
krwawila do ostatniego dnia , na koncu pekla jej ta przetoka miedzy odbytem a pochwa ,straszne meczarnie przezyla ,nie chce by to samo mi sie stalo a ja jestem bardzo narazona jako corka:-(

Gość sama32
Dziękuje Wam wszsytkim za pomoc i miłe słowo...chociaż przez chwile nie byłam sama:*

Gość sama32
corka placze... nie martw sie.Jezeli bedziesz robila regularnie badania to nie masz sie czego obawiac.zaufaj mi :)

Gość do autorki watku
Pewnie, ze nie jestes sama, odzywaj sie do nas jak najczesciej.

Gość corka placze
sama32 ja wiem ale wiesz ryzyko jest większe ,pierwsze swieta bez mamusi a skonczylaby 57 lat dopiero ,bardzo was pozdrawiam i zycze zdrowia byscie wyzdrowialy kochane🌼

Kolorowa Kartko, jak sie czujesz? Nabazgrałam do Ciebie na forum \"Chemioterapia\". :)

Gość sama32
Dziekuję.Fajnie,że jestescie.Ja niestety nie mam zadnej rodziny tak wiec nie mam nawet z kim pogadac...Tym bardziej sie boję bo malenką, wspaniałą coreczkę:)

Gość sama32
corka placze... ile masz lat?

Gość corka placze
mam 30 lat

Gość sama32
Ja mam 32 lata ale czuję sie jakbym miala 100 :) jestem tak juz zmeczona tym wszystkim,ze szok.Jest moze ktos tutaj z Lublina?

Ja odpukać nie mam żadnych doświadczeń własnych z chorobą nowotworową, na szczęście nikt z bliskiej rodziny też nie chorował, ale wiadomo... nie ma gwarancji. Parę lat temu przyjaciółka miała chłoniaka. Poradziła sobie ze śmieciem i wygrała. Pamietam wszystkie emocje, jakie nią targały na każdym etapie leczenia. Pewnie, że czasem było cholernie trudno, ale najważniejsze to chyba własne podejście, że chama się z organizmu usunie i wsparcie bliskich. Więc sama32 Ty myśl pozytywnie, a my Ci wsparcie zapewnimy :D I sama na pewno nie będziesz 🌼

Witam wszystkich... Ale miałam ciężką noc...popadłam w jakąś histerię w mowiłam sobie to,że mam raka krtani. Byłam sama więc nie miałam nawet się komu wygadać,skonczyło się tak,ze wezwałam pogotowie:( Jak przecztałam wszystkie objawy raka krtani to jeden do mnie pasuje jak ulał: mam wrazenie,ze mam jakieś obce ciało w gardle.Wiecie, wydaje mi sie albo ja wariuje.Nie umiem się odnaleźś w tej sytuacji...Chyba powinnam pojsc do psychologa lub psychiatry bo ja wiem,ze ze mna się dzieje cos złego.Co raz częściej myslę,ze najlepiej byłoby wziąć jakieś pigułki i po prostu usnąć.Jestem juz tym wszsytkim zmaeczona.

🖐️ dziewczyno przestań się zadręczać, nie masz żadnego raka krtani. masz córkę, więc może lepiej zajmij się nią a nie wymyślaniem kolejnych schorzeń? Dobrze będzie.

kolorowa Kartka... Jejku...wiem,ze masz rację.Powiedzieli mi,ze ten rak nie robi przerzutów ale tak sobie pomyslałam,ze moze ten rak szyjki macicy jest efektem przerzutu z raka krtani....Kurcze ja zwariowałam.

Oj...mam nadzieję.Idę w takim razie posprzątać mieszkanie...Może to mi trochę pomoże.Bo jestem o krok od zwariowania:(

Pozwolicie, że znowu coś powiem... Sama zajmij czyms ręce, wtedy i zajmiesz głowę. Weź córcię na spacer, idźcie do kina, umów się z koleżanką, zacznij robić świąteczne porządki. Wiesz... choroba mojej przyjaciółki nauczyła mnie pokory wobec życia, ale i tego, iż rak to nie wyrok. Trzeba starać się ze wszystkich sił żyć normalnie - zresztą to chyba recepta na wszystkie problemy, które na nas spadają. Trzymaj się ❤️

Gosiaczkowa... Ja wiem,ze tak byloby najlepiej ale dla mnie to nie jest takie proste...O tym,ze mam raka wiem dopiero miesiac, jeszcze nie zdązyłam się do niego przyzwyczaić i nie mam nawet takiego zamiaru.Zamierzałam zrobic porządki ale robie cos tylko kilka minut,zaraz się zniechecam jak tylko sobie przypomne o tym co mnie spotkało.I tak cały czas.Nie zadawalam sobie nigdy pytania, dlaczego akurat ja...bo zaraz potem myslalam o tym malychniewinnych dzieciach chorych rowniez na jakiegos nowotwora wiem pytanie: dlaczego one? Mam nadzieje,ze kiedyś ktoś znajdzie skuteczną broń na tego popierdzielonego raka i rozprawi się z nim na zawsze i zeby nikt nigdy nie musiał przechodzić tego co ja przechodzę.

samma 32 teraz sie zdenerwowałam!! na co ty czekasz.juz miesiac wiesz o tym ze masz raka przedinwazyjnego!! i na co jeszcze czekasz jeszcze w tym samym tygodniu powinnas miec to usuniete boze idz do szpitala do onkologa bezposrednio nie czekaj !!! naprawde idz a z tym rakiem krtani to nie wkrecaj sobie ze to masz:O napewno jest wszystko dobrze:):)

Gość ....finka
Profilaktyka i leczenie RAKA- czytaj....

Gość ....finka
MIESZANKA PRZY RAKU MACICY- z PORADNIKA UZDRAWIACZA. Wez w rownych ilosciach;

Gość ....finka
ziele jemioly, lisc pokrzywy, kwiat nagietka, ziele glistnika , ziele rdestu ptasiego, ziele dymnicy pospolitej , owoc przestepu dwupiennego.

Gość ....finka
Ziola wymieszac, lyzke mieszanki na szkl wrzacej wody parzyc pod przykryciem 30 min ,pic 3x dziennie szklanke naparu.

Gość ....finka
MARIA TREBEN- Mieszanka ziolowa w nowotworach narzadow rodnych, zlosliwych schorzeniach jajnikow i macicy zaleca mieszanke ziolowa ; 300g nagietka i 300 g krwawnika.Kopiasta lyzeczke do herbaty naparza sie flizanka goracej wody przez pol min , odsacza i pije lykami 6- 8 flizanek dziennie.cdn