Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ywonna

co wybraclactovaginal,vagical,galki z propolisem ?cos innego?

Polecane posty

przez branie tabletek anty.czesto swedza mnie te okolice intymne,i zastanaw3iam sie co brac tak profilaktycznie.krem clotrimazol,i jakies galki,ale jakie,co proponujecie? moze tez lykac probiotyki?

myślę że ten krem to nie profilaktycznie, ale jak już coś się dzieje! jako profilaktykę lacibios femina polecam, lepsze od lactovaginalu i łatwiejsze w stosowaniu.

Jak profilaktycznie to polecam probiotyki. Najlepszy moim zdaniem jet Lacibios femina - on jest do łykania ale świetnie kolonizuje pochwę pałeczkami kwasu mlekowego, dużo lepiej niż np. dopochwowy Lactovaginal. Poza tym możesz używac płynu do higieny intymnej takiego, który też zawiera pałeczki kw. ml.

aha,dziekuje,wiec lacibios femina.i to sie lyka?i bez recepty? a ile mniej wiecej kosztuje?bo to jest probiotyk?

dzieki,polece dzis do apteki to sobie kupie.bo chyba innych probiotykow tanszych do lykania to nie ma? tyle jest tych roznych specyfikow ze nie wiadomo co wybrac.vagical takie sobie sa,tak sie rozplywaja...

a lacibios powinnam jesc codziennie 1 tabletke,czy moge robic przerwy?bo przez te tabletki anty to czesto mam te nieciekawe dolegliwosci

opis: LaciBios femina uzupełnia i utrzymuje właściwą mikrofloro układu moczowo-płciowego i pokarmowego kobiety. Unikalna technologia produkcji chroni bakterie kwasu mlekowego przed działaniem kwasu żołądkowego. LaciBios femina pomaga przywrócić właściwą florę bakteryjną układu moczowo-płciowego i pokarmowego po kuracji antybiotykowej. LaciBios femina - preparat probiotyczny dbający o zdrowie nowoczesnej kobiety. Regularne stosowanie preparatu sprzyja obniżeniu ryzyka wystąpienia stanów zapalnych układu moczowo-płciowego kobiety. Wskazania: • w trakcie i po kuracji antybiotykowej dla odbudowania właściwej flory bakteryjnej układu moczowo-płciowego • wspomagająco w bakteryjnym zakażeniu pochwy (waginozie bakteryjnej) • wspomagająco przy wtórnych i nawrotowych zakażeniach bakteryjnych i grzybiczych układu moczowo-płciowego • nawrotowe zakażenia dróg moczowych • dla kobiet w okresie menopauzy • dla kobiet uczęszczających na basen, często podróżujących • po zabiegach chirurgicznych w obrębie układu moczowo-płciowego. Stosowanie preparatu podczas ciąży i karmienia piersią: Można stosować po konsultacji z lekarzem. Dawkowanie i sposób użycia: Doustnie 1 kapsułka dziennie. Zaleca się przyjmowanie preparatu w trakcie posiłku lub do 30 minut po posiłku popijając co najmniej pół szklanki wody; o dowolnej porze dnia. W okresie stosowania antybiotyków preparat należy przyjmować na 1 godzinę przed lub 3 godziny po przyjęciu antybiotyku i kontynuować jego stosowanie jeszcze tydzień po zakończeniu antybiotykoterapii. Uwaga! W trakcie przyjmowania preparatu nie należy stosować irygacji. Zaleca się stosowanie środków do higieny intymnej o pH 5,5. sklad: Substancja czynna: Liofilizowane szczepy bakterii: Lactobacillus rhamnosus GR-1, Lactobacillus reuteh RC-14. Jedna kapsułka zawiera 5 miliardów (5 x109) CFU bakterii kwasu mlekowego. oraz substancje pomocnicze: skrobia - nośnik, dekstroza - nośnik, mikrokrystaliczna celuloza - nośnik, stearynian magnezu - substancja przeciwzbrylająca, żelatyna, tlenek tytanu (barwnik). Preparat zawiera mleko i jego pochodne. Producent: Asa Sp

no tak myslalam.tylko nie wiem czy powinnam zjesc tylko to 1 opakowanie,czy np jesc jedna kapsulke co drugi dzien?bo codziennie przez miesiac to troszke drogo wyjdzie

Gość marceliona
teraz chyba jest tez doustnie provag

no juz po zakupach.lacibios kupilam,farmaceutka polecala bardziej niz provag....ale bede lykac co 2 dni,chyba tez tak bedzie ok?

Gość do yywona
bierz codziennie, inaczej to raczej nie ma sensu. a napisz jeszcze z jqakiego miasta jestes

Gość hanka_o
ja tez chcialabym brac bo meczyla mnie juz grzybica, co prawda sie wyleczylam ale wiecie, tak profilaktycznie chcialabym cos brac . tylko jesli ta femine sie bierze codziennie... to co, mam przez caly rok jesc codziennie? :/

Gość Iwonka80
Uzywam lacibios, najpierw przez miesiąc codziennie, a teraz raz w tygodniu, do tego podmywam się lactacydem (do kupienia w aptece).Polecam :)

Gość hanka_o
czy opakowanie za 20zl starcza na caly miesiac? jest tam 30 tabletek?

Gość kaszelek
Lacibios femina masz 10 kapsułek w opakowaniu, starcza na 10 dni. Ale to najlepsza opcja, bo szczepy oznaczone, sprawdzone badaniami medycznymi, łykasz, co jest zdecydowanie wygodniejsze i stosujesz 1 a nie jak przy niektórych 2 czy nawet 3 dziennie.

Gość lilka ***
a po jakim czasie stosowania l. femina odczulyscie poprawe? ja biore od 5 dni, nadal czekam na pierwsze efekty.

Gość jesli chodzi o lacibios
femina , najlepiej brac min. 2 miesiace, a potem od czasu do czasu kupic sobie opakowanie i wziasc np. tylko 1 na miesiac. jesli ktos ma dostep do apteki pod lwem (np. w rybniku jest ich sporo) to polecam tam kupowac lacibios, zazwyczaj kosztuje 14,50 zl, chociaz raz trafilo mi sie kupic za 8 zl a raz za 19 zl

Gość ka kupuje lacbios za 25 zl
w wawie

Gość fafika
Po jednym opakowaniu to jakiejś diametralnej zmiany nie odczujesz, to nie jest lek tylko suplement diety, więc trzeba brać dłuższy czas, ale ja po 3 miesiącach odkąd zaczęłam brać widzę i czuję poprawę. Kurcze, w Rybniku tak tanio mają? pozazdrościć tylko.

Gość zębulka nie wrózka
Kurde chyba sie przeniosę do tego Rybnika skoro oni mają taką miłą cenę lacibios femina. W Warszawie niestety nie jest najtaniej, tu wszystko jest drogie od jedzenia, mieszkania po leki. Ja kupuję w aptekach internetowych, mają taniej.

Gość jesli chodzi o lacibios
poszukajcie w waszych regionach apteki pod lwem, tak ogolnie wszystko jest tansze, bo juz w innych aptekach w rybniku ceny takie jak wszedzie.