Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana-mama

Moja córka chce uprawiać seks.

Polecane posty

Gość załamana-mama

Moja córka skończy w przyszłym roku 15 lat. Powiedziała mi ostatnio, że chce się kochać ze swoim chłopakiem. Dodam, że on ma 18 lat. Co mam w tej sytułacji zrobić? Naprawdę nie wiem jak mam na to reagować.

Gość rozwiazanie
zapros petenta i podaj mu czarna polewke

Kochana dzieci teraz w wieku 14 uprawiają seks. Jak ja namawia to pewnie sie zgodzi pogadaj z nia o zabezpieczeniu, zebys nie byla młodą babcia

Gość załamana-mama
Ha ha:)) widzę że córka ma zaufanie skoro mi to mowi, bo mogła by tego nie mowić, i zrobić to bez namysłu..

myślę,że sam fakt,że mówi Ci o tym jest jak najbardziej pozytywny. Porozmawiajcie, powiedz jej o swoich obawach.

Ja bym też proponowała rozmowę,ale spokojną, rzeczową.Masz małe szanse,by ją odwieść od tego zamiaru,ale mimo wszystko spróbuj.Przede wszystkim zacznij od antykoncepcji (łatwiej przejść do innego tematu),jak rozmowa się rozwinie to wyraź dezaprobatę.Może za wiele nie wskórasz,bo decyzja już pewnie podjęta,to lepiej żeby obyło się bez przykrych konsekwencji.

Gość załamana-mama
Myślałam jej zabronic spotykania się z tym chłopakiem. Chociaż jest całkiem miły i w ogóle, znam go. A córka nie słucha mnie w ogóle jak jej mówie o swoich obawach.

Gość Staraj sie
przemowic do jej odpowiedzialnosci i rozsadku. Na marginesie, to poki nie ukonczy 15 lat, to seks z osoba ponizej tego wieku jest karalny.

Porozmawiaj z nią że nie tylko tu chodzi o zaspokojonie ciekawości (bo tak wygląda seks u dziewczyny w tym wieku) a o to że ona się rozbudzi seksualnie a wieku 15 lat tez związek nie będzie stały Wiec zacznie poszukiwać następnego faceta do seksu W jej srodowisku może się stac dziewczyna "pogotowia seksualnego" Musisz jej to uswiadomić

Gość a co ojciec na to
jakbym sie dowiedzial ze moja cora chce w wieku 15lat sie bzykac to bym chlopkapowi ucial genitalia po 1 ile sa ze soba po 2 czemu ma w tym wieku chlopaka ktory jest dorosly

Gość załamana-mama
już 1000 razy rozmawiałam z nia o konsekwencjach. i niby rozumie, mówiła mi jeszcze niedawno że ona nie chce pójśc z chłopakiem do łózka..

Jak zabronisz-to reakcja odwrotna będzie murowana.15 lat to wiek buntu,nie wiem ,jak Twoja córka,ale na mnie żadne zakazy w tym wieku nie działały.

Gość załamana-mama
rozwiodłam się z jej ojcem. a młodzi sa ze sobą ju zprawie rok. i to jest naprawdę poważny związek,

Gość załamana-mama
Tak wiem, że to za wcześnie, mówiłam jej to już... ale co zrobić. ona się tak strasznie buntuje, że już naprawdę płacze dośc czesto przez nią, jak na mnie krzyczy, obrażaa

Gość miamiamia
jestem nie wiele starsza od twojej córki i na Twoim miejscu nie zabraniałabym jej spotykania się z tym chłopakiem, bo może Ci wtedy zrobić na złość, musisz wziąć pod uwagę, że córka darzy Cię sporym zaufaniem, nie zepsuj tego, ja mojej mamie w życiu bym tego nie powiedziała :)

Gość załamana-mama
Ja wiem do jakich rzeczy zdolna jest moja córka i boje się że moje uwagi nieposutkują..

Gość załamana-mama
My z córką zawsze byłyśmy przyjaciołkami, ale odkąt weszła w inny swiat gimnazjum, oddlaliłysmy się od siebie, taka jest prawda.

Gość Staraj...
Jej sie wydaje moze, ze to powazny zwiazek, ale w tym wieku to sie moze zdarza raz na milion, jezeli w ogole. Jezeli ona sama do konca nie jest przekonana, to widocznie tez tak jest. Mysle, ze facet jest starszy i ma ochote i pewnie ja namawia. Zakazywanie nic nie da, trzeba przemawiac do jej rozsadku!

Gość załamana-mama
A chlopak mojej córki, nie ma jeszcze 18 lat, w przyszłym roku skończy. czyli 14 i 17, kiedyś byłam bardzo przeciwna ich spotkaniom, ale że nic się nie działo, to z czasem sie na to godziłam. i nawet go polubiłam.

załamana-mama wyglada mi to na prowokacje...Dorosla kobieta majaca pietnastoletnia corke nie pisala by jak nastolatka, a twoje posty na to wygladaja.A i tym bardziej ze bodajze wczoraj pisala jakas dziewczyna ze ma 15 lat, jej chlopak 18 i czy dostanie tabletki anty. od ginekologa jak pojdzie na wizyte z mama....

Gość załamana-mama
Gdy wychodzi na spotkania cała się o nią trzęsę. Ale z drugiej strony chłopak jest bardzo pomocny. w zimie odsnieży. pomoże w domu jak coś potrzeba... nie mogę nic na niego powiedzieć, tylko tyle że już jest prawie dorosły,

Gość miamiamia
ja wiem, że jestem młoda, ale nie wiem jak takiej osobie można przemówić do rozsądku... jeżeli będzie bardzo chciała, to i tak to zrobi tym bardziej, że mama już z nią rozmawiała, a nie wiesz czy może jest jeszcze jakiś powód oprócz miłości?? może koleżanki mają już dawno to za sobą i dlatego ona też chce??

Gość załamana-mama
Raczej to nie ja pisałam.

Gość Staraj...
Jakby byla pewna, ze to wlasciwy moment, to by sama nie miala watpliwosci.

Gość załamana-mama
Córka mówiła mi ze żadna kolezanka w klasie to nawet chłopaka nie ma..

w koncu jak to jest? bo napisalas,ze chce,a za chwile,ze nie chce????????????? uswiadom jej,ze jezeli ona sama nie chce,to niech nie pcha sie do lozka, nic sie nie stanie jezeli zacznie wspolzycie pozniej, a jezeli facet ja namawia,a ona nie chce,to cos jest nie tak, oczywiscie tresciwa rozmowa o antykoncepcji wskazana niech sie dziewczyna szanuje (tzn.niech uprawia seks,jezeli rzeczywiscie tego chce,a nie dlatego,ze w jej przeswiadczeniu tak \"wypada\")

Gość załamana-mama
Wydaje mi się właśnie, że to chłopak bardziej tego chce od niej.