Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kulturalnie

jak wyszczuplic palce u dloni

Polecane posty

Gość kulturalnie

???????????????

Gość xxxpannaaxxx
Palce moga byćszersze,kiedy zatrzymuje sie za dużo wody w organiźmie,np jak sie za dużo soli żre,albo przed okresem... Trzeba duużo pić. Ale żeby schudły tak z tłuszczu,no to całemu trzeba schudnąć:-O

jest parę ćwiczeń, podobnych do drenażu limfatycznego i tych, które poprawiają owal twarzy, likwidując \"drugi podbródek\". Należy przy smarowaniu dłoni kremem mocno, prawie do bólu, masować palce w kierunku do serca, czyli od końca palca do nasady, uciskając najmocniej w okolicy stawów. Palce stają się szczuplejsze, a stawy /kostki/ nie wystają, dłonie do późnego wieku wyglądają młodo. Kobiety w mojej rodzinie robia tak od lat, mnie nauczyła tego babcia :classic_cool: Chyba, że genetycznie masz rzeczywiście dość masywne palce, na to ćwiczenia nie pomogą :)

Gość kulturalnie
oj dziekuje,od dzis masuje je porzadnie wklepujac krem :) i pije duzo wody? a powiedz mi tez bo widze ze sie znasz,jak wyszczupilc drugi podbródek????

wiesz, może kup sobie tę książkę, jest całkiem niezła :) http://www.allegro.pl/item283689377__masaz_liftingujacy_twarzy_nowa_.html kosztuje ok 10-12 zł, a jest w niej sporo skutecznych patentów. A ćwiczenia na \"drugi podbródek\" polegają na rozciągnięciu i uelastycznieniu mięśni szyi: - odchylasz głowę do tyłu jak najdalej, wysuwasz szczękę do przodu i naciągasz podbródek z całej siły /tylko z wyczuciem :D / - powtarzasz to samo odwracając głowę do oporu w prawo /szczęka na maksa do boku i naciągasz/ - i w lewo /szczęka w bok, tak by jak namocniej napiąć mięśnie skórę podbródka/ - na koniec opuszczasz głowę, przyciskając podbródek do klatki piersiowej. - krem zawsze wmasowujesz w szyję do góry, można również do góry i na ukos - od nasady szyi do przeciwległego ucha. - świetne jest mocne oklepywanie podbródka wierzchem dłoni. Im mniej się będziesz ze sobą cackać /bo trochę boli, kiedy robisz to mocno/, tym ładniejszy staje się owal twarzy. Rób to dwa razy dziennie przy wklepywaniu kremu i żaden lifting nie będzie potrzebny. Moja ciotka ma prawie 60 lat i wygląda jak zadbana 40-tka, bez żadnych zabiegów ;) Regularny masaż twarzy, ostra rękawica do ciała, dobre nawilżanie, jeść często i mało, i ruch - najlepszy i najtańszy patent świata.