Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LOOOMV

OPISZCIE SWOJE SWIETA

Polecane posty

Gość LOOOMV
LANSUJE SWOJ WLASNY TOPIC PISZCIE !!!!!!!!!!!!!!

Gość kluska serowa
u mnie roznie bywalo. lata temu najczesciej jezdzilismy do cioci. byla wspolna kolacja a potem przychodzil Mikolaj z worem prezentow i rozdawal je wszystkim i dzieci musialy mowic wierszyki itd. o 12 na pasterke. pierwszy i drugi dzien spotkania albo objezdzanie reszty rodziny obzarstwo i lenistwo :) ostatnie 2 lata u kuzynki. oplatek. kolacja. prezenty spod choinki. obejscie rodzinki (sporo mieszka blisko - niektorzy nawet w tym samym budynku co kuzynka). pojscie na chwile do domu. pasterka. w tym roku bedziemy miec oddzielne wigilie tzn. robimy kolacje u mojej mamy tylko dla nas. moja mama, ojciec, ja i moj maz. potem znowu bedzie sie obchodzic rodzinke a rodzinka nas i znowu pasterka brzmi moze nudno ale ja uwielbiam swieta. po rozdaniu prezentow nadal siedzimy przy stole. rozmawiamy. smiejemy sie. objadamy bardziej. znajomi i rodzinka przychodza podzielic sie oplatkiem, my idziemy dzielic sie oplatkiem. w kosciele spotykamy sie wszyscy. po kosciele jeszcze kazdy na kazdego czeka. chwile pogadamy. dogadujemy sie co do nastepnego dnia. nie ogladamy telewizji - nawet jezeli jest wlaczona to tylko jako podklad w tym roku (i w zeszlym tez) pierwszego dnia swiat lecimy z mezem do tesciowej. ale u niej nie ma takiej atmosfery. mamy obiad razem ale jego brata trzeba specjalnie na to wywolywac. po czym chowa sie ze swoja dziewczyna w pokoju. potem go trzeba wywolac na rozdanie prezentow. nie ma zadnej milej oprawy muzycznej (czyt. bez koled z telewizji czy plyty). potem znowu ucieka do pokoju. ja zaczynam sie nudzic, moj maz tez i siadamy do internetu. nie ma siedzenia razem, rozmow itd. ubralismy juz z mezem choinke. bylo bardzo milo. wlaczylam koledy. on sie cieszyl jak dziecko wieszajac dekoracje. potem posprzatalismy. poprzytulalismy sie. popodziwialismy choinke. porozkladalismy reszte dekoracji. chodze i podspiewuje swiateczne piosenki i moj maz sie ze mnie smieje lubie swieta WESOLYCH SWIAT

Gość Rębajło
Zwala się rodzinka z trzema bratankami którzy demolują co napotkają. Dzieci to samo zło.