Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hade flowers

Miłość

Polecane posty

Gość hade flowers

Witam wszystkich ;) pytanko co to jest miłość pytam serio jak byście to opisali .Można kogoś kochać choć jednocześnie nie chcieć z nim być? czy jeżeli sie kocha to zawsze oznacza tęsknotę i martwienie sie .Kiedy jest przyjaźń a kiedy zaczyna sie miłość ? chemicznie jak można to opisać dyskusja jak sądzicie bez obrażania :)

Gość silent
nie wiem co to miłośc, nigdy mnie nic takiego nie spotkała :P bajka wymyslona przez pisarzy?

kiedy jest miłość wtedy gdy spędzasz z nią cały dzień i zaczynasz tęsknić na schodach wychodząc do pracy kiedy nie porównujesz jej do żadnej z kobiet bo ona jest wyjątkowa kiedy jej małe piersi są najpiękniejsze na świecie kiedy wstajesz rano żeby wypić z nią kawę kiedy słyszysz trzaśnięcie drzwi na klatce i masz nadzieję że to ona kiedy całuje cię a ty nadal masz motyle w brzuchu :)

Gość żdziebełkociepełka
piąte koło pięknie napisałeś chciałam coś dodać ale... 🌼

Miłość łatwo pomylić z zauroczeniem , fascynacją ... Miłość każdy nosi w sobie. Odmian miłości jest wiele , inaczej kochasz , mamę ,brata , przyjaciela, męża ,dziecko ... Dla mnie miłość to zatracenie egoizmu . Miłość nie żąda .

Milosc to umiejetnosc bycia ze soba w chwilach nawet tych gorszych, wspierania sie nawzajem i godzenia sie po sprzeczkach. To zaufanie do siebie, to umiejetnosc pojscia na kompromis. To czucie sie bezpiecznym, spokojnym, kochanym.

Gość mnbmnb
Tylu już poetów próbowało ją opisać... bez skutku...

Gość hade flowers
czyli reasumując miłość to jest to coś w nas które sprawia ze czujemy sie szczęśliwi w środku że możemy zapomnieć o problemach i myśleć tylko o tej osobie ,jeżeli na kimś nam zależy i czujemy że nie możemy żyć bez tej osoby, jak nie pomylić w tym i czy to na pewno ta osoba ? czy jeżeli ktoś sie zakochał to już tą osobę kocha czy jeszcze nie wiem że podobne pytania się już pojawiały ale czekam na kolejne wpisy ;)

Gość BBBBBBBBBBBBB
Przychodzi nagle, kiedy się jej najmniej spodziewasz...Nie masz pojęcia, dlaczego kochasz, za co? Po prostu Ci sie to przydarzyło...To uczucie nie jest sympatią, przyjażnią, nie wynika z przyzwyczajenia...Dzieją się czary i nagle szczęście kogoś jest dla Ciebie najważniejsze...

Milosc chyba sprowadza sie do tego ze bedac u boku kogos kogo kochamy czujemy sie po prostu szczesliwi:))))

Gość BBBBBBBBBBBBB
Miłość...nie chce nic w zamian, to uczucie pozbawione samolubstwa...nie żąda względów, opieki, dawania czegokolwiek...po prostu JEST.

Gość mnbmnb
bbbbb - to oczywiście idealizowanie. Miłość jednak chce czegoś, chce tej drugiej osoby i to nie bezinteresownie.

Gość Można lub nie
\"kogoś kochać choć jednocześnie nie chcieć z nim być?\" - wedle tej def. kocham wszystkie kobiety świata prócz jednej, bo z nią jedną chcę być. :D

Gość BBBBBBBBBBBBB
Miłość jest w Tobie...możesz już nigdy nie dotknąć, nie spotkać jej przyczyny i sprawcy...ale ONA jest w Tobie i czujesz spokój i szczęście, nikt i nic Ci jej nie odbierze.

Gość Można lub nie
Chemicznie to zależy od stżżenia czynnika ce dwa, ha pięć, o ha, niektórzy mówią, że wzrost jego stężenia zwiększa poczucie szczęścia ;)

Gość BBBBBBBBBBBBB
Nie czujesz strachu, smutku, niepokoju....miłość jest ponad to. To uczucie poza czasem i przestrzenią, wieczna, kosmiczna, niesamowita... A Wy mi tu o związkach, kłótniach, przytulaniu i braniu, braniu i dawaniu, dawaniu...:P

Gość Można lub nie
naturalnie mówię o zawartości w organiźmie kochającym ;)

BBBBBBBBBBBBB zgadzam się z każdym Twym słowem .

Gość BBBBBBBBBBBBB
koc----> super, że rozumiesz choć TY....:)

Gość mnbmnb
Tylko wielki klaps dopada nas wtedy, gdy miłość okazuje się niespełniona bądż lub z tą osobą się rozstajemy. Wtedy pozostaje tylko cierpienie, ból i tęsknota.

Gość mnbmnb
A stan zakochania owszem, jest piękny i nie do opisania.

Gość mnbmnb
i trwa tylko około 2 lat niestety, póżniej pozostaje przywiązanie a jeszcze póżniej codzienność, rutyna. życie.

Gość miłość jest
wtedy kiedy szczescie drugiej osoby jest wazniejsze od własnego szczescia i chcesz byc blisko niej i ja uszczesliwiac , dzielic z nia smutki i radosci:)

\"Miłość...nie chce nic w zamian, to uczucie pozbawione samolubstwa...nie żąda względów\" Rozumiem, że pomijamy miłość do dziecka, rodziców, brata, siostry itd. A sednem staje się miłość do kobiety/mężczyzny. Chyba nigdy w takim razie nie kochałam. Bo oczekuję względów, bo oczekuję, że ukochany człowiek będzie w pewnym sensie mój, bo chcę żeby mnie kochał.... Zejdźmy na ziemię , nie mówimy o Agape :)

Gość Może to złudzenie
trwa tylko około 2 lat niestety - nieprawda. Może trwać bardzo wiele lat.

Gość mnbmnb
Miłość to tylko określenie czegoś. Miłość nie jest wieczna, przestań. Ile masz lat ? Tak myślałem i pisałem z 10 lat temu gdy chodziłem do szkoły średniej. A propos: Gdy jest miłość, to kochamy, czyli stan zakochania to jedno i to samo i określa nasze samopoczucie i to, co się w naszych mózgach dzieje. W sumie to chemia jest tylko a my pod wpływem różnych związków w naszych głowach jesteśmy tak jakby pod wpływem lekkich narkotyków.