Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hade flowers

Miłość

Polecane posty

Gość mnbmnb
Czytałem kiedyś o tym, chyba w Focusie o miłości i było wspomniane o tym, że zazwyczaj trwa to 2 lata choć może i dłużej, to zależy od wielu czynników.

Gość BBBBBBBBBBBBB
dawać i brać w zamian, żądać, żądać...chcieć, trzymać, mieć na własność...to handel wymienny, umowa, zaborczość, akt własności. Wy to nazywacie miłością? Szczęście daje Wam posiadanie? kupcie psa

Gość mnbmnb
a co ci przyjdzie po miłości do kogoś z kim nigdy nie będziesz ? Dalej będziesz wychwalała ową miłość jaka to ona cudowna jest ?

Chociaż miłości nie da się pogodzić z wykorzystywaniem osoby ukochanej dla zaspokojenia własnych potrzeb, nie wynika z tego, że miłość musi być zupełnie i wyłącznie altruistyczna i pełna poświęcenia. Na miano miłości nie zasługuje też takie uczucie, które nie żąda niczego dla siebie. Osoby wyrażające tego rodzaju przekonania zdradzają raczej własną niechęć do obdarzania uczuciami innych niż w pełni dojrzałą postawę uczuciową. Jest oczywiste, że chcemy czegoś od osoby, którą kochamy chcemy, żeby zaspokajała nasze potrzeby, chcemy lojalności i pomocy; możemy chcieć nawet poświęcenia w razie potrzeby. I powinnismy umieć wyrażać takie pragnienia czy nawet walczyć o ich realizację. W miłości sama potrzeba kochania jest najważniejsza :)

Gość mnbmnb
Moje serce - no właśnie na taką dojrzałą opinię czekałem. Pozdrawiam.

Gość miłość jest
są różne rodzaje miłości , nie zawsze musi byc ona odwzajemniona, mnbmnb jak kogos sie kocha bez wzajemnosci to juz nie jest milosc?

Gość BBBBBBBBBBBBB
"a co ci przyjdzie po miłości do kogoś z kim nigdy nie będziesz ?" ---> a czy wszystko w życiu musi być po coś, dla czegoś? ;)

Gość BBBBBBBBBBBBB
traktujecie Miłość jak interes: ja Ci coś, Ty mi coś...

Wiele związków trwa pod pozorem miłości, to znaczy przy czyimś subiektywnym przekonaniu o istniejącym przywiązaniu uczuciowym, gdy w rzeczywistości miłość ta jest tylko kurczowym trzymaniem się innej osoby dla zaspokojenia własnych potrzeb. Brak autentycznej miłości ujawnia się w postaci natychmiastowej zmiany stosunku do drugiej osoby w wypadku gdy nie zaspakaja ona jakichś potrzeb. Brakuje wtedy jednego z niezbędnych czynników miłości - rzetelności i stałości uczuć.

Gość o kurcze nie mogeeee
piate kolo--->ale to opisales, po prostu kocham cie:P❤️

Gość BBBBBBBBBBBBB
I wmawiacie mi, że to właśnie jest ta prawdziwa, dojrzała miłość? CVzyli jak nagle ktoś przestaje Wam dawać to sie po prostu odkochujecie, nie macie wyjścia, bo już nie ma zasady wzajemności? Ale czy w takim razie to była miłość?

Moje serce ---mylisz żądanie z pożądaniem (pragnieniem )w szerokim tego słowa znaczeniu :)

Gość mnbmnb
bbbb - to kochaj kogoś na przykład, kto cię nie chce, nie spotykacie się nawet ! Miłość platoniczna ! Zejdz na ziemię !

Gość miłość jest
czysta milosc niczego nie oczekuje w zamian, teraz zyjemy w konsumpcyjnych czasach i jak cos sie daje oczekuje sie czegos w zamian...a zwiazek to przewaznie jakis uklad pomiedzy dwoma osobami :/

Gość BBBBBBBBBBBBB
Miłość to ciągnięcie i dawanie korzyści komuś kogo pożądamy i chcemy zatrzymać na własność? Proszę, skoro dla Was to miłość, to ok.

W takim razie czemu ludzie ,którzy się kochają, są razem, razem żyją, mieszkają, wychowują dzieci ?

Gość mnbmnb
acha, to znaczy, że w związkach nie ma miłości i tylko taki układ a my kochamy prawdziwie kogoś innego, tak ?

Gość piate kolooooooooo
piate kolo-->jaka jest ta dziewczyna z ktora laczy/lo cie to uczucie, ktore opisywales na 1 stronie? jestem ciekawa jaka kobieta wywoluje takie uczucia w mezczyznie.. czy spokojna, ciepla, czy glosna przebojowoa, pewna siebie?

36 lat ale jeszcze jestem dzieckiem jeżeli chodzi o romantyzm i raczej mi sie już nie zmieni bo i po co :p dla nie...romantycznycz; http://pl.wikipedia.org/wiki/Mi%C5%82o%C5%9B%C4%87 > > > Zakochanie to stan osoby zakochanej, czującej miłość. Charakteryzuje się obsesyjnymi myślami o tej osobie, pragnieniem przebywania z nią. W przypadku niedostępności obiektu miłości osoba zakochana cierpi. Stan zakochania wiąże się z podwyższonym poziomem fenyloetyloaminy (PEA) i dopaminy, powstaniem nowych pętli neuronalnych oraz reakcjami fizjologicznymi na osobę, w której jesteśmy zakochani takimi jak pocenie się dłoni, przyśpieszone bicie serca (wynik działania adrenaliny). Te same reakcje wywołuje strach i stres. W nieco ponad połowie przypadków poziomy hormonów wracają do normy w ciągu 3-8 lat (choć mogą również wcześniej) od momentu podwyższenia. W pozostałych przypadkach pojawia się nowy stan równowagi, za który odpowiada dopamina i serotonina, a który można określić jako przywiązanie. Ponadto: testosteron odpowiada u obydwu płci za pożądanie seksualne dopamina odpowiada u obydwu płci za \"uskrzydlenie\" oksytocyna u kobiet odpowiada za uczucia bliskości i przywiązania. Jest ona wydzielana m.in. w trakcie orgazmu, przy porodzie, przy karmieniu piersią wazopresyna odpowiada za bliskość i przywiązanie u mężczyzn.

Gość mnbmnb
Moje serce - bbbbbbb jest chyba bardzo młoda albo mocno zakochana. Może i jedno i drugie. Pisze o miłości takiej wiesz, idealnej, poetyckiej takiej o której każdy z nas kiedyś marzył bądż marzy nadal. A życie jest życiem.

Gość miłość jest
są różne związki, zawsze związek jest jakimś układem bo żeby z kimś być trzeba zrezygnować z części siebie, najlepiej żeby był oparty na miłości:)

Tak dla was miłość to handel wymienny . Cóż miło być odmieńcem :)

Gość ooooo kocyk
:) witam:)

Gość mnbmnb
Milosc jest - tak byłoby najlepiej, gdyby była w związku miłość.

Gość ooooo kocyk
nie bój się:) dziś mnie już nikt chyba nie położy na kocyku 😭

Gość BBBBBBBBBBBBB
wkładać miłość w jakieś ramy, pisać jej definicje, rozbierać na czynniki pierwsze, badać reakcje chemiczne zachodzące w mózgu...a fuj:O Miłość to tajemnica...i nie ma jej co naukowo wyjaśniać...to barbarzyństwo!;):P

Gość mnbmnb
Tak tak. Żyj sobie w takim przekonaniu.

Ależ życie w takim przekonaniu toż to sama rozkosz [buja w obłokach ]:)