Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 58975673490

zasiłek rodzinny w Niemczech

Polecane posty

Gość 58975673490

Czy ktoś orientuje się może, czy nalezy sie zasiłek rodzinny na moje dzieci? Mój mąz pracuje w Niemczech jako pracownik kontraktowy w rolnictwie.

Gość joleńkaa
ja wstydziła bym sie zapytać o coś takiego. żałosne :o

Gość 58975673490
a co w tym żałosnego??

Gość goldiii
Z tego co wiem to tak nalezy sie. ale na 100% nie wiem. Ostatnio prawdobodobnie cos sie zmieniło poszperam odpowiem joleńkaa tak jest w unii europejskiej ze rodzic pracujący za granica dostaje zasilek na dzieci i nie ma w tym nic wstydliwego 🖐️

Gość tak od siebie
154 €

Bardzo możliwe,że154.W każdym razie ja pracuje w systemie2,5 miesiąca i wracam, a pieniążki dostaje za każdy rozpoczęty dzień miesiącaMuszę przyznać, że mój pracodawca starał sie o ten zasiłek cały rok i było dużo pracy papierkowej.

Gość natunia85
witam... kindergeld nalezy sie wam i to na 100% ... moj maz pracuje w niemczech juz 4 lata... synek nasz ma niespelna 2 latka .. i bez problemu dostajemy kindergeld.. lecz papierow do wypelnienia jest multum.... pozdrawiam

Gość to bez sensu...
Taaaaaaaaaaaa A jolenkaaa sama by brala niechby tylko dali :p :p :p i to nie jest zasilek tylko rodzinne- bo jak piszesz zasilek to niektore pustaki np. jolenkaaa mysla o socjalu czy czyms podobnym Jak twoj moz legalnie pracuje i placi podatki to moze w niemczech pobierac rodzinne 154 eu na dziecko ale w polsce trzeba sie zrzec