Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ktoś się orientuje

Czy lekarz może przepisać Relanium?

Polecane posty

Gość czy ktoś się orientuje

Bo gdzieś czytałam, że już nie można tego przepisywać

Gość to konieczne
czytałam gdzieś, że komuś odmówił

Gość byrd
ale jaki lekarz? to jest psychotrop.

Gość danahi 23
relanium jest silnym lekiem psychotropowym i wydaje sie go wylacznie z przepisu lekarza. biore ten lek 2 razy w roku , zawsze 2 opakowania w marcu i dwa w lipcu na uspokojenie i wyciszenie , na kazdego dziala inaczej , ja biore 0,5mg rano i 0,5mg wieczorem i funkcjonuje po tym normalnie , nic po mnie nie widac ,ze jestem na tym psychotropie. nie uzaleznia mnie i nie mam zadnych skutkow ubocznych. poprostu mam silny leb i silna psyche. na moje pobudzenie chyba juz nic nie pomoze. nie zapijajcie tego leku alkoholem , raz wypijesz piwko i nic sie nie stanie , innego dnia wypijesz i odjedziesz na sygnale erki ,bo stanie ci serducho . uwazajcie na psychotropy , nie dla kazdego dobry jest lek o ktorym sie uslyszalo od kolezanki czy kolegi (ja biore , mi pomaga wic ty tez go bierz-mity) fakt faktem - jak zapierniczam w pracy po 12 godzin dziennie ,po wieczornej dawce spie jak kon , ale mam koszmarne sny ...jakies dziwne -istna fantastyka. pozdrawiam i nie radze brac zadnych diazepin

Gość MOŻE - JAKNAJBARDZIEJ
RODZINNY JUŻ MOŻE, TO TYPOWY LEK NA USPOKOJENIE , NIE UZALEŻNIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!POZDRO!

Gość awril
zgodze sie co do jednego-ze rodzinny moze ci przepisac...ale to nie jest zwykly lek na uspokojenie-jest to psychotrop i uzaleznia-jak najbardziej!!

Gość to nie jest lek psychotropowy
tylko anksjolityczny z grupy benzodiazepin :o po ludzku mówiąć uspokajający. Leki psychotropowe stosuje się w nieco innym celu zwykle :o Gałązka ma rację, każdy lekarz może przepisać kjażdy lek. Ba, nawet weterynarz może przepisać, ale prawdą jest też że relanium i chyba wszystkie inne leki z tej grupy uzalezniają :o

Gość NO PEWNIE

Piszesz że masz silną psyche...to po co bierzesz Relanium?? Zastanów sie co piszesz bo to nie ma sensu

Gość bejbusska
Przestańcie mącić. Relanium, to lek psychotropowy, z grupy benzodiazepin i jak wszystkie te leki, uzaleznia. Być moze jego potencjał uzalezniajacy jest mniejszy, niż innych benzo, co nie zmienia faktu, ze nalezy go brać pod scisła kontrola lekarza.

Proszę o odpowiedź DOWIEDZIONĄ , sprawdzoną i zanotowaną w kronikach lekarskich, policyjnych i prokuratorskich, że z powodu uzależnienia się od jakichkolwiek psychotropów o przyjmowania ich, KTOKOLWIEK ZMARŁ - Oczywiście używających ich w sposób normalny. Czyli regularny, monotonny i z reguły z w tych samych - mniej więcej dawkach dawkach. A znam osobiście ludzi, którzy biorąc psychotropy od 21 lat, żyją, mają się dobrze, i nikt na nich nie mówi, jak to lekarze zwykli sugerować i odsyłać do psychiatry, że są wariatami, i takowych leków im nie przepiszą. Czegoś takiego nie wyczytałam. Więc nie rozumiem dlaczego jest tak duży opór w śród zwykłych lekararzy aby nie przepisywać psychotropów, które zalegają półki apteczne i mogą pomóc cierpiącym ludziom, ale lekarz tego NIE PRZEPISZE. To jakiś obłęd. Ja np. mam chory kręgosłup. Boli mnie cholerycznie. Są tylko 2 leki które mi pomagają: clonazepam i jako tako nimesil w saszetkach. Ale lekarzae wolą treć moją wątrobę nimesilem niż wypisać mi dodatkowo clonazepam. Biorę na zmianę i tylko w bardzo dużych bólach.To przecież jakaś paranoja. A clonazepam, po wycofanym myolastanie, najlepiej rozluźnia mięśni eszkieletowe kręgosłupa. Jak do tych niedouczonych 6-letnich z praktyką konowałów dotrzeć??? Proszę Kochani o pomoc. Alina

Gość gość
Alina isc na lekarski jak taka mądra jestes i sama bedziesz sobie cpac ile wlezie

Gość gość
Benzodiazepiny uzalezniaja. Lekarz odpowiada za to co wypisuje.