Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bonnie555

ludzie dajcie żyć konsultanton Orange

Polecane posty

Jest to apel do wszystkich tych którzy dzwonią do biura obsługi klienta z błachostkami, z pseudo-problemami i z byle powodu. Przez was kolejka rośnie, pracujących ludzi przedłużają z 8 do 10-11 a nawet 12 godzin. Jak każdy sie domysla pracowac np. od 11-23 to piekło, nie dość ze zaniedbuje się obowiązki domowe, rodzine, nie ma sie czasu an nauke (jesli ktoś studiujący) to jeszcze jest się wykończonym psychicznie i załamanym. Dodam tylko że zdarza się że ludzi ściagają anwet z dnia wolnego bo tyle z was dzwoni. Pewnie myślicie że praca za biurkiem na słuchawce jest prosta i nie męcząca... A co z żylakami i wzrokiem? Co z nerwami gdy dzwoni do Ciebie ktoś kto się kłóci, rzuca mięsem na Ciebie i nazywa Cie złodziejem choć sam Ty nienawidzisz tej firmy? Co jeśli jesteś zmeczony po 10-godzinnej zmianie a przedłużają Cię jeszcze byś musial odbierac tel. od pijaków lub ludzi którzy dzwonią tylko po to by spytać sie jaka jest pogoda?! Przez takich właśnie praca ta zabiera konsultantom siłę, mobilizacje, radość i... wigilie i inne święta w których powinno się być z rodziną... Podsumowując: nie dość że firma wykorzystuje ludzi na maksa to jeszcze sami wy dzwonicie niejednokrotnie ze śmiesznymi problemami... a wystarczy np. przeczytać coś dokładniej...

poza tym po to jest ten telefon ze jak ma siejakichs problem to sie tam dzwoni od tego tam ejstes ale nie, najlepiej byloby gdybys mial/a lzejsza prace od spania tak wtedy wzsystko byloby super

do fajna madhen: to nie ja pracuje na słuchawce, opisałam to widząc jak się meczy bliska mi osoba. Oczywiscie: ma sie problem to sie dzwoni, ale nie dzwoni sie i sie pyta: \"co to jest blokada kradziezowa ? zalozylam i nie moge dzwonic!\" lub \"jak wlączyć telefon bo nie umiem?\".

Gość pracowałam w orange
w salonie przez 3 lata i nienawidzę tej pracy, mam wstręt do ludzi przez to , obrzydliwa praca, gdybyśmy jeszcze po ludzku zarabiali to może łatwiej byłoby znieść ten cały burdel

no to fajnie to niech ta osoba zmieni prace albo przestanie marudzic ile jest bezrobotnych i duzo osob chcialoby pracowac nawet za 600zl.... bo totak jest moze ktos nie wie co to jest ta blokada albo jak przywrocic tel do stanu sprzed tej blokady po to tam jest ta osoba nie pasuje to prosze zmienic prace

rownie dobrze kazda osoba pracujaca moze sie skarzyc na cos a sprzedawca ze ludzie sa glosni albo ich jest za duzo a piekarz ze musi bardzo wczesnie wstawac i tak dalej..

Gość clyde555
madsien ty naprawde nie wiesz o czym piszesz, ile masz lat z 15 ? z takim tokiem myslenia na madra to nie wygladasz, mocna pewnie jestes w gebie, jakbys miala np. rodzine na utrzymaniu uwierz mi ze nie zostawilabys pracy za 10,50zl/h, 10-15 telefonow na dzien trafia naprawde z normalnymi problemai a reszta ? glupie pytania na temat byle czego, ludzie to analfabeci i nie umieja czytac prostych informacji w stylu "doladuj konto wysylajac smsa pod numer",najlepsze sa tez historie latwowiernych ludzi ktorzy w smsach dostaja nagrode na zakupy w biedronce za 100zl ,dzwonia pytaja sie czy to prawda, ciekawe ile normalnych ludzi nie bierze na powaznie smsow reklamowych bo jak tam sie siedzi to naprwade az zal sciska ,a pracy sie nie zmieni bo za dobrze placa, dzieki niej jednak mozna poznac chociaz w niewielkiej mierze na ludzkiej glupocie ...

Gość clyde555
haris tez pewnie masz nie wiecej niz 15 lat ,siedzisz pewnie przed kompem a nie wiesz jak sobie skonfigurowac telefon zeby mmski odbieral prawda ? musial Ci tatus pomagac ?

ale macie problemy nie pasuje praca to ja zmien! poza tym po to tam jest ta osoba zeby odbierala te glupie telefony i udziela la odpowiedzi jesli cos nie pasuje to prosze sie zwolnic no mozliwe ze niektorzy ludzie nie umieja czytac ze zrozumieniem ale po to tam sa te osoby aby pomoc tyle

Gość clyde555
hellishbloodystorm zgodze sie na prace sie nie narzeka ,ale chyba nie rozumiesz o czym jest caly topic, widzisz znow klania sie ogolne czytanie ze zrozumieniem

o tym jest topik ze ludzie dzwonia z glupotami tak? ale moze niektorzy nie rozumieja nie pomyslalas? po to tam ejstescie aby pomoc takim ludziom

a co tu nie rozumiem? nie widziecie ze ta firma chce jak najwiecej wycisnac i z pracownikow i z klientów? trzeba myslec i nie wysylac na slepo smsow pod jakis numer tylko dlatego ze w reklamie bylo ze wyslij smsa za zlotowke a dostaniesz 50 zl i bony do tesco

Gość clyde555
fajna madchen wez dziewczynko lepiej sie do nauki bo chyba ze niedlugo do szkolki pojdz ,napisalem dlaczego pracy nie zmienie ,czytac nie umiesz ? konsultanci sa po to aby rozwiazywac powazniejsze problemy niz takie ze ktos jest analfabeta i nie umie czytac, nie ukrywam chetnie sie pomaga ludziom ktorzy maja problem ale ci co dzwonia z pretensjami, ze cos im nie dziala, no to sory bardzo zawsze konsultant jest osoba ktora musi wszstko przyjac na siebie, nawet nie wiesz ze jest to obciazenie psychiczne ,praca tez jest odpowiedzialna ,wiec serio lepiej sie nie wypowiadaj na temat "zmien prace jesli ci nie odpowiada" bo naprawde nie wiesz o czym mowisz ..poza tym pracujesz gdzies ?

dobra ja lece bo obowiazki wzywaja... a wy sie zastanowcie skoro macie taki problem to jest wasza praca godziliscie sie na to wiec gdzie problem?:D zmusza was ktos sila do tej pracy?:o

Gość clyde555
Haris Pilton jakbys pracowacl w wigilie w godzinach 13-21 tez bys chyba czul sie lekko poddenerowany nie sadzisz ? :)

Gość 6 dni po zapłodnieniu to
clyde... wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. A ja mam nocne służby i w tym roku nawet z wczasów egipcie mnie potrafili zdjąć. czasem są święta, dzwoni telefon i już mam po świętach. Mam zwykłą stłuczkę a na miejsce przyjeżdza prokurator-bo takie są wymogi.,...każdy zawód ma swój sens i wymaga czegoś od nas-nawet "głupie pytania" są czasem ważne dla osoby która je zadaje. na tym polega ten rodzaj pracy i tyle. Nie wiem czy ktoś chciałby się ze mną zamienić.

dobra clyde nie interesuja mnie twopje argumenty narzekasz wiec cos jest nie tak dla mnie konsultant to osoba ktora pomaga nawet w kazdej malej blahostce bez problemu co toza argument ze wszystko musisz wziazc na siebie? slaba jestes a to ze analfabeta dzwoni to co z tego?? po cos tam jestes prawda!! a po to zeby pomoc takim ludziom!!

myślę, że tak ale wybierajac taką a nie inna prace musisz brać pod uwage zarówno jej plusy jak i minusy i ani ja ani madchen nie jestesmy winne temu że masz dupnięte godziny pracy

Gość clyde555
Haris Pilton uwierz mi ze za uprzejmosc jesli chodzi o ocene to mam maxy a wiesz dlaczego ? bo niestety wszystko zostawiam w sobie ,wiem ze zabrzmi to smiesznie wiecej nie bede pisal...

swoja droga to ja sie nie diwie ze dzwonia do was jak macie tak popierdolone te stronki internetowe gdzie nic znalesc nie mozna

Gość clyde555
Haris Pilton widze ze mniej wiecej rozumiesz OCB ale madchen ma wlasnie tak glupie podejscie do tego ze konsultant jest od wszystkiego , kazdy ma swoja prace i obowiazki ale tych ludzi na sluchawce jednak trzeba szanowac bo to tez sa ludzie

Gość tarantulla
clyde zeby pracowac w obsludze klienta trzeba miec wrodzone predyspozycje cierpliwosc, tolerancje, takt, wrodzona uprzejmosc, trzeba lubic ludzi i wiedziec jak sobie asertywnie radzic w trudnych sytuacjach nie kazdy sie nadaje do tej pracy, jezeli go to przerasta to powienien zrezygnowac druga strona medalu to to, ze firma przegina i wykorzystuje pracownikow dorzucajac nadgodziny, ale pracownicy powinni sie postawic

Gość clyde555
wawa mi to mowisz ? napisz sobie maila na bok@orange.pl i napisz im ze maja beznadziejna strone z beznadziejnej zrobili jeszcze gorsza to fakt ale i tak jak bylo wszystko jasne tez byly teksty w stylu na stronie nic nie ma