Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinia**********

prosze o porade w sprawie soczewek bo nosze je dopiero od 5dni

Polecane posty

Acuvue mają na opakowaniu napisane, że są dwutygodniowe, ale niczym się nie różnią od tych, które kiedyś były miesięczne. A jeśli chodzi o kupowanie innych soczewek, to ostatnio właśnie optyk mi odradzał. Ale ja już noszę soczewki czwartej firmy, (od jaichś 5 lat w sumie, z małymi przerwami) i nigdy nic mi się nie stało, kupowałam bez konsultacji z okulistą. Nie będę Cię namawiać, bo nie wiem, czy na przykład dla Ciebie to nie będzie szkodliwe. Ale mi się nic nie stało :)

Gość kinia**********

Otoz byłam na badaniu, lekarz dopasowal mi soczeczewk w odpwiednim rozmiarze a w ramach ceny za wizyte dostalam zestaw startowy; 10 soczewek jednodniowych dailies oraz miesieczne air optix. Niestety nie wiem jak to sie stalo ale zgubilam jedna soczewke miesieczna i teraz musze kupic sobie nowe soczewki miesieczne i własnie mam pytanie.... Czy moge kupic soczewki innej firmy? np. ACUVUE ? i nie mam pojecia jakie sa najlepsze dla oczu i wygodne i czy wolno mi wybierac rozne marki soczewek czy skoro lekarz dal mi air optix to mam kupic wlasnie te? One sa troche drogie i wolałabym tansze ale rownie dobrze i mysle własnie o acuvue.

Oczywiście, że możesz :) Najważniejsze, żeby parametry soczewek zostały zachowane :) Nie wiem, gdzie Ty kupujesz ale Acuve są przecież droższe od Air Optix ... Poza tym Acuve są soczewkami dwutygodniowymi, a Air Optix miesięcznymi ...

A Ty desiree83 myślisz, że okuliści wracają uwagę na firmę ??? Mają soczewki danej firmy w gabinecie bo ta płaci im prowizje od sprzedaży :D Gdyby jej optyk miał w gabinecie Baush&Lomb dałbym sobie głowę uciąć, że właśnie tej firmy soczewki by jej wcisnął :P \" Acuvue mają na opakowaniu napisane, że są dwutygodniowe, ale niczym się nie różnią od tych, które kiedyś były miesięczne.\" Może jakością się nie różnią ... ale okres użytkowania test jest ważny ... dla osób które nie mają dużo pieniędzy. Nie każdego ztać 2 razy w miesiącu zmieniać soczewki, tak jak to jest w przypadku Acuve. A soczewki ma prawo zmieniać ... najważniejsze to parametry, no i to jak ona się w nich czuje. Mój okulista na początku wciskał mi soczewki Optix :P No ja oczywiście musiałem przetestować inne ... Purevision, Acuve itd. ... no i wybrałem Purevision. Moje oko czuje się w nich wspaniale, a w tamtych się męczyło :(

Gość ja polecam allegro
Wejdz sobie na allegro, tam ceny sa o wiele, wiele nizsze niz w zakladach optycznych. Dla porownania : ja nosze Soflens i u optyka kosztuja 110zl, na allegro zaplacilam ostatnio 45zl za 6 sztuk! To samo plyny! Ja od siebie polecam Bousch&Lomb Soflens. Nosilam juz soczewki wielu firm, m.in J&J ale najlepsze wedlug mnie to Soflens.

Gość kina***********
mam jeszcze pytanie. Nie ma mozliwosci dokupienia jednej soczewki skoro zgubiłam jedna? soczewki sa sprzedawane w parach? ta ktora mi została (miesieczna)to trzeba ja wyrzucic? jakie sa najlepsze miesieczne soczewki lecz tanie???