Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 14-latki

problem z nastolatką - pomóżcie błagam

Polecane posty

Gość mama 14-latki

Moja córka w lutym skończy 15 lat, do tej pory nie miałam z nią problemów. Niedawno zepsuła jej sie komórka i wzięła moją. Kiedy oddała doznałam szoku ;( moja córka pisze smsy do różnych facetów każdemu pisze że go kocha i rozmawia z nimi o sexie Były tam teksty typu "podniecisz mnie misiu" albo "mam ochotkę na ciebie" Jestem przerażona. Powiedzcie co mam zrobić, bo ja już nie mam siły :( siedzę i beczę. Może to ja jestem stara i nie znam sie, moż to dziś normalne.

zeby cie uspokoic moja mama tez mnie zlapala kiedys na takiej rozmowie jak mialam moze 16 lat :P padaly tam slowa i teksty ktorych nie jedna dorosla osoba by sie powstydzila :O moja mama z placzem wybiegla z domu, a przysiegam, ze to byly tylko glupie zarty i nie w glowie mi bylo robic to o czym mowilam ;) ale fakt, niesmak pozostal, nawet jak sobie o tym przypomne...:O

Gość mama 14-latki
Sweet Dreams bardzo dziękuję. Może histeryzuję ale już myślałam że powinnam ją leczyć :O seksuolog, psycholog jestem załamana :(

Gość mnie by rodzice wysłali
do zakonu za takie coś

Gość mama 14-latki
mnie pewnie też ale wtedy było inaczej :)

Gość mnie by rodzice wysłali
no kiedyś moża tak ale ja 15 lat miałam 5 lat temu

Gość ja maysle tak
powinnas z nia porozmawiac .ja bym powiedziala jej ze dziwki w domu miec nie chce albo sie bedzie szanowac albo neich idzie mieszkac na ulice proste trzeba ostro!"

Gość mama 14-latki
aha, przepraszam :)

Gość mama 14-latki
ja 25 lat temu

Że nawet o skasowanie smsów z mamy komórki się nie pokusiła... raczej o to bym się tu martwiła, co ona ma z percepcją, ja kasowałam tego typu nawet z własnej:D A poważnie, skoro wyładowuje sie smsami, to jest szansa ze przynajmniej nie na żywo...

Gość mama 14-latki
nikt więcej nic nie powie?? :(

Gość no to wychodzi na to
ze twoja corka jest szmatą za przeproszeniem :o

Gość mama 14-latki
ona nie wiedziała że mam włączoną pamięć telefonu i myślała że jej smsy są na jej karcie Odebrane usuwa zawsze, więc moglam przeczytać tylko te wysłane :( narazie tylko odebrałam za karę telefon powiedziała mi że jeśli wezmę ją do psychologa to się zabije 😭

Gość hmm te smsy troche nie na
miejscu, ale z tego co pamietam 15 lat to okres buntu, wiec wszystko co powiedz lub zrobisz bedzie odbierane odwrotnie:) Sprobuj moze spokojnej rozmowy, tak zeby wiedziala, ze ma w tobie oparcie, a nie wroga :) Porozmawiaj z nia na temat seksu i zabezpieczen, bo teraz niestety nastolatki szybko zaczynaja zycie seksualne

Czy jest to powód do niepokoju czy nie najszybciej możesz zdecydować Ty. Zwróć uwagę na to jak córka się ubiera, maluje, zachowuje. Czy jest wyzywająca w tym wszystkim ?? Może to tylko jakaś tam zabawa z jej strony. Ja, kiedy rodzice podłączyli w domu internet, a miałam wtedy 16 lat całe noce przesiadywalam na sex czatach i pisałam z jakimiś facetami niewiadomo co, a dziewicą jestem do dziś, a mam 22 lata :P Także poobserwuj trochę córkę. Takie moje zdanie...

Gość przyszła pani pedagog
w tym wieku wzrasta zainteresowanie seksualnością, a co z tym idzie płcią przeciwną - niestety brak rozmów z rodzicami i "powściągliwe podejście nauczycieli do WYCHOWANIA DO ŻYCIA W RODZINIE" - nie będziemy o tym czy tamtym mówić, bo nie wypada, bo Kościół Katolicki zabrania... - sprawiają, że nastolatki o tego typu kwestiach dowiadują się na podwórku czy z mediów... myślę, że powinnaś z nią porozmawiać, ale nie wypytuj - raczej spróbuj być dla niej przyjaciółką... tyle, że nie do przesady... i pamiętaj każdy nastolatek chce zaimponować rówieśnikom - a niestety hierarchia wartości dzisiejszej młodzieży jest inna niż ta jaką my się sugerowaliśmy będąc w ich wieku... a poza tym działa wyobraźnia - dzieciaki koloryzują, by zaimponować... a brak im odwagi przyznać się, że oni jeszcze czegoś nie zrobili - i tu drogę toruje właśnie fantazja - bo nikt nie chce być gorszy od innych, szczególnie mając naście lat, kiedy potrzeba akceptacji w grupie rówieśniczej jest tak ważna...

Gość mama 14-latki
wszystkim bardzo dziękuję za pomoc jestem już spokojniejsza. Jeśli chodzi o rozmowy, to nigdy nie seks nie jest u nas tematem tabu i rozmawiałam z córką na ten temat wiele razy więc myślę że nie oto chodzi. Zawsze byłyśmy bardzo blisko i myślałam że nadal tak jest. Ona jest spokojna, dużo czyta, nie maluje się ubiera sie tak jak jej koleżanki i nie było żadnej zmiany w zachowaniu czy ubieraniu. Boję się że może sobie coś zrobić :(

E tam, jak miałam 14 lat to też były takie smsy, ale to tylko wyobraźnia - do czynów daleko ;) Takie smsy nie budziły nawet podniecenia seksualnego,a jedynie podniecenie, że komuś się podobam ;)

Gość humpsss
nie martw sie. mam mlodsza siostre i tez kiedys przegladalam jej komorke nie dosc ze smsy byly takie ze sie za glowe lapalam to jeszcze co drugie slowo w smsie to przeklenstwo :o moja siostra ma 14 lat dokladnie. nie mowilam mamie, po prostu dziewczyna dorasta, ja wiej wieku robilam juz gorsze rzeczy :(

pisanie a robienie to dwie kosmicznie różnie sprawy -.- zapomnij o tym, myslisz ze kara typu zabranie telefony coś zmieni? bedzie jeszcze gorzej. skoro nie sprawia problemow to się ciesz i nie interesuj się tym co pisze, uwierz, to nie jest na pewno serio.

ona chce sie poczuc dorosla, a wrecz bym powiedziala ze robi taka z siebie i nawte jak wszyscy ini patrzacy z boku mysla ze sie zachwouje fatalnie to ona jedna widzi sie jako super lasewczka z okladki ktora jest podniecajacego dla facetow i jak im napisze takeigo smsa to napewno wzbudzi ich sympatie , jak ja bylam w jeje wieku wstydzilam sie powiedziec ze jestem dziewica bo myslalam ze to bedzie takie cool jak chlopaki pomysla ze nie jestem jzu dziewica :D dziewczyny maja takie jazdy, pogadaj z nia o tym w sensie zawstydz , ale nei karaj na sile bo faktycznei fo jakiegos poelci po zlosci. jak ja sie chcialam poczuc dorosla to zaczelam sie malowac , teraz jak sobie przypomne jak sie malowalam to az mi wstyd ...:o bilae usta bialy cien do powiek , neibieski tusz do rzes heheheh fatalnie .....samej mi wstyd , ale wtedy czulam sie usper , mowilam ze mam 16 a nie 13 lat :o szalone wakacje ktoregos tam roku , mimo, ze gadalam swoje nikomu nie dalam sie zaciagnac do lozka, choc sie chwalilam ze nei jestem dziewica jednemu koledze :o

Gość aupuaaaaa
wiadomo ze nastolatki jedna przed druga udaja ze sa juz kobietami, ze nie sa dziewicami itp :o chca sie pokazac w ten sposob, przez facetami tak samo. mnie w wieku 14 lat mama przylapala jak sie onanizowalam prysznicem w łazience to byla tragedia, a dla mnie to bylo odkrywanie swojego ciala......smsy sa nie grożne. a dzieciaki w tym wieku wiedza juz co z czym sie je..

Nie ma czym sie przejmowac to takie pisanie sms na smianie;d Nie ma sie czego bac napewno tego nie zrobi co pisze w smsach;d