Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DOM z councilu

LONDYN -dom z councilu

Polecane posty

Gość zegarynka.
A na jakiej podstawie dostalas ten dom??? Dlaczego ci co uczciwie pracuja musza wynajmowac mieszkania, bo ich na kupno domu nie stac, a ktos narodzi sobie dzieci i dostaje duzy dom za darmo?:O

Gość DOM z councilu

Nareszcie dostalismy Dom, po prawie roku czekania , 4 duze sypialnie , livingroom..duzy ogrod _ troche remontu trzeba zrobic ale sie cieszE!!

a za co ten dom? bo ja zarabiam, place podatki, a mnie na taki nie stac...... a wiem, bo place za Twoj...ciesz sie, zerujac na innych.Powodzenia zycze :/

Gość DOM z councilu
Sorry,ale ja tez place.Kazdy moze zlozyc aplikacje i przy odrobinie szczescia dostac. Nie rozumiem czemu mnie obrazasz?? Nie znasz mojej sytuacji rodzinnej.

Gość a moze tak
ciesz sie ciesz i glosbno wszystkim chwal dziadu z Polski

Gratulację!! Jeden dom mniej dla kolorowych - z jakiej paki im sie należy bardziej niz nam? oby tak dalej :)

Gość ciesze się tez
ja 3 mies temu tez dostalam

Gość otzaazdrosnice
Takie w Anglii prawo jest ,nie my je ustalilismy....a jak ktos chce miec dzieci to niech ma , -w koncu wychowuje przyszle pokolenie musi miec warunki jakies .

Gość julita1278
Witam mam na imie Beata mam 32 lata mieszkam z mezem i dwiema corkami jedna corcia ma 15 lat za 2 tygodnie skonczy 16 a druga corcia ma 2 latka obecnie jestem w ciazy w 19 tygodniu my tez czekam na takie mieszkanko juz 2 lata teraz mamy wypowiedzenie od wlasciciela i musimy wyprodzawdzic sie do 16 czerwca bylismy dzisiaj w councilu nie dadza nam mieszkania tylko znajda takie z agencji i oni zaplaca depozyt i koszty moj maz pracuje a ja pracuje 1 raz w tygodniu mamy male zarobki ale to nic nie pomoglo czy ktos wie jak takie mieszkania wygladaja i ile sie placi co bedzie jesli nie znajda nam takiego mieszkania albo jesli nam nie bedzie odpowiadac co wtedy?????????? czy ktos wie nam przyznali 2 bedroom jak mielismy jedna corke teraz mamy 2 i dalej mamy przyznane 2 bedroom a starsza corcia za 2 tygodnie skonczy 16 lat i nie chce miec wspolnego pokoju z mlodsza corcia?????????? prosze pomozcie czekam dzieki i pozdrawiam wszystkich

Gość bnm,
ta robcie wiecej bahorow, i siedzcie na zasilkach a ja do konca ciazy bede zapierdalac o 3 rano do pracy zeby splacic swoj mortgage..smiesz mowic ze kazdy moze sie starac o dom z councila??? nie obrażaj mnie prosze.. wiem jakie sa kryteria..

Gość bnm,
do julity, w polsce 4, 5 osobowa rodzina mieszka w 2 pokojach, i jest dobrze,

Gość julita1278
po pierwsze nie nazywaj moich dzieci bahorami po drugie jesli niewiesz nic na ten temat i nie mozesz pomoc to po prosu nie pisz bo moja sytuacja nie jest powodem do twoich glupich zartow i odpowiedzi

Gość julita1278
my nie utrzymujemy sie z zadnych benefitow dlatego potrzebujemy pomocy mnie nie stac i bank nie chce dac nam morgate a tobie dali i ciesz sie z tego

Gość ja też mogę powiedzieć
mnie tez krew zalewa jak o takich czytam "nie mam pracy, dwoje dzieci a trzecie z drodze":o a ja zapierdalam jak głupia żeby za wynajmowane zapłacić:(

Gość hhiokjokopop[pp
DOM z councilu bo to cholota z polski

Gość niby ok ale nie do konca
Autorko napisz jak dostalas taki dom, jakie trzeba spelniac kryteria. Z drugiej strony szlag trafia, nie powiem. tzn komu sie udalo to ok, ale mnie nawet nie stac na to aby wynajac dom z chlopakiem! mieszkamy z inna para i krew mnie zalewa czasami! nawet jak nie mialam pracy i staralam sie o zasilek (po namowie znajomego Anglika) i tak nie dostalam, za dobra moja sytuacja byla :/ wiec po jaka cholere place te podatki jak pracuje 5 dni w tygodniu i gdybym chciala wynajac dom to cala wyplata poszlaby na oplaty, nic na oszczednosci rece opadaja co do mortgage, kolezanka Angielka tez splaca, nigdy nie chciala byc na benefitach itd ale mowi ze na dziecko ja nie stac, musieli by zarabiac duzo wiecej

Gość julita1278
ale wy jestescie ja pracuje 2 razy w tygodniu bo pilnuje mojej 2 letniej coreczki moj maz tez 5 razy w tygodniu mamy niskie dochody i dlatego staramy sie o takie mieszkanie nie dostajemy zadnych benefitow a staramy sie bo sie nam nalezy i tyle i sytuacja nas zmusza do tego

Gość julita1278
wynajmujemy mieszkanie za ktory placimy 1100 miesiecznie 150 council tax a nasz dochod to 1400 i dlatego staramy sie o takie mieszkanie z councilu wydaje mi sie ze przez was zazdrosc przemawia albo niewiem co???????te forum jest o mieszkaniach z councilu jezeli jestescie nie w temacie a macie jakies inne problemy to piszcie na innym forum

Gość asdfghjksdfg
a co was tak boli??ze dostała dom z urzędu?nie bądzcie śmieszni.Przestancie obrażac innych!! chcecie to pracujcie a inni niech nie pracuja-to każdego wybór.

Gość bmmmmmmmm
zazdrosc taaa, bardzo zazdroszcze chaty w councilowskiej dzielnicy..mnie boli to ze ktos tu przyjezdza , rodzi dzieci z zamiarem dostania councilowskiego domu..

Gość zapraszam do mojej
counsilowskiej dzielnicy :D kopara ci opadnie.Zazdrosnico. ja dostalam a ty zapierdalaj na swoj dom w pocie czola :D

Gość big day
heheh wychodzi kultura z Polaków na emigracjo:D

Gość derawaaat
kultura wyszla- fakt mnostwo ludzi dostaje domy z councilu, trzeba tu byc , wynajmowac mieszkanie kiepskie ale drogie i wtedy bedziecie inaczej spiewac. wtedy kazde byle swoje bedzie cieszylo. byle taniej samemu bez wspollokatorow. nie problem sobie urzadzic po swojemu i zyc spokojnie. PRAWDA JEST TAKA ZE ALBO WYNAJMUJECIE JAKIES SYFIASTE DOMY ZA KOSZMARNA KASE i NA MIESZKANIE NAWET Z COUNCILU NIE MACIE NAJMNIEJSZYCH SZANS stad ta frustracja...:)....ja rozumiem ze w Polsce to KAZDY z was ma WLASNY DOM :D w Anglii pewnie tez macie swoje piekne posiadlosci :D smieszni jestescie.

Gość -mylisz sie kolezanko
a co do councilowskiego mieszkania, i warunkow przyznania, kochana czyli ze co szmata zapie**alasz u hundusa nigdzie nie zapierdalam . Zarabiam dosc duzo bo pracuje w domu, i to co robie to robie dla Polakow bo mam zarejestrowana dzialalnosc w Polsce :) w UK nie figuruje. Moj maz pracuje , i zarabia 11f/ h jako kierowca. a mamy 3 dzieci z czego 2 juz prawie doroslych wiec ...i zadnych benefitow oprocz CHB na najmlodsze nie pobieramy :). i tak naprawde to mam gdzies takich jak TY- owszem przyznali nam dom dosc duzy i mnie to cieszy bo moge sobie spokojnie odkladac pieniadze na inne przyjemnosci nie musze na kredyt. a mieszkanie w Polsce tez mam wlasne bo sobie kupilam> :)

i nie mam jak ty 25 lat anieco wiecej, wiec juz nie musze i nie mam juz ochoty sie "dorabiac" :D

Gość zytaaa
17:17 [zgłoś do usunięcia] -mylisz sie kolezanko "...a mieszkanie w Polsce tez mam wlasne bo sobie kupilam" Czyli jestes OSZUSTKA i WYLUDZACZKA :O Jezeli posiadasz jakakolwiek nieruchomosc na terenie EU nie nalezy sie dom z councilu. Perfidnie, bezczelnie i z rozmyslem wprowadzilas system brytyjski w blad aby WYLUDZIC dom, ktory zupelnie ci sie nie nalezy.

Gość lec podkalbluj wredoto
a moze kupila je juz po otrzymaniu tego domu z councilu??co? zreszta mieszkania w PL mozna bylo jeszcze do niedawna wykupic za symboliczna zlotowka i wiele osob z tego skorzystalo. JA TEZ. to ze mieszkanie ma w Polsce to nie oznacza ze w UK ma gdzie mieszkac :D z mezem i 3 dzieci :D zawisc nie zna granic..

JAK SKLADALAM PODANIE O DOM DO COUNCILU TO ROBILAM WSZYSTKO ZGODNIE Z PRAWEM! WTEDY NIE MIALAM ZADNEJ NIERUCHOMOSCI NA TERENIE EU. A PRAWO WSTECZ NIE DZIALA WIEC NIC MI NIE ZROBIA!!! :D :D