Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mamusia_synka

Czy można mrozić rybę po grecku?

Polecane posty

Gość gagagag
Ja poproszę przepis na rybe po grecku :-)))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie próbowałam mrozić. U mnie zawsze schodzi w ciągu kilku dni. Więc tylko powiem, że w dobrej lodówce może postać spokojnie nawet 4-5 dni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Coż, jednak zamrożę, do Wigilii może nie wytrzymać ;) Przepis - \"na oko\": Ryba - filet dowolna ulubiona - podsmażam w panierce. W osobnym garnku duszę tarte na tarce warzywa - głównie marchew (plus pietruszkę, selera, cebulę i pora), doprawiam solą, pieprzem, liściem laurowym i zielę angielskim, dodaję na koniec trochę przecieru pomidorowego i to wszystko. Na koniec przekładam rybę warzywami, odstawiam na parę godzin.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tak sobie a muzom...
można nic się nie stanie, tylko musi sie odmrażać samoistnie, nie w żadnej mikrofali sprawdzone :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Można,o ile filet był świeży.Bo jeśli już był mrożony to ja nie wiem...podobno nie można zamrażać ponownie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
amita można zamrozić powtórnie pod warunkiem, ze potrawa została ponownie zagotowana. Więc jeśli ryba została po rozmrożeniu usmażona, to spokojnie można ją zamrozić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja polecam do ryby
po grecku podsmażyć cebulę i ew. pora na złoto i ddodać do duszonych jarzyn. Czasem dodaję niedużo koncentratu pomidorowego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×