Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

roodzielec

mięśniaki - pomocy!

Polecane posty

Witam, mam takie pytanie: czy któraś z Pań wiec coś na temat leczniczego działania ALVEO na mięśniaki macicy? Bowiem moja mama niedawno dowiedziała się o chorobie i obie szukamy alternatywnych rozwiązań. A może znają Panie jakieś inne nieoperacyjne metody leczenia, lub specjalistów od właśnie tej choroby. Bardzo proszę o pomoc, dziękuję pozdrawiam,

Gość jola78
niekiedy stosuje się leczenie farmakologiczne analogami GNHR w celu zmniejszenia mięśniaków i ułatwienia zabiegu operacyjnego. Można je też usunąć chirurgicznie co wcale nie oznacza od razu konieczności usunięcia całej macicy. Przed podjęciem ostatecznej decyzji warto zasięgnąć opinii drugiego specjalisty

Gość nec
wprawdzie jestem entuzjastką alveo, ale nie potrafie powiedzieć, czy dzięki tym ziołom organizm twojej mamy będzie potrafił zniwelowac mięśniaki. Ja cztery lata jestem już po takiej operacji, czuję się dobrze, alveo pijam codziennie, myślę, że w tek kwestii najlepiej jednak słuchac lekarza. Wklejam ci linka na forum alveo, może tam uzyskasz kompetetną odpowiedź. Dużo zdrowia dla mamy, taka operacja to nic strasznego :)