Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjjaaj

Tabletki sa calkowicie bezpieczne ?

Polecane posty

coraz czesciej spotykam sie z opinia lekarzy i dziwczyny ktore biora,ze te nowoczesniejsze tabsy jak np. yasmin sa calkowiie bezpieczne dla organizmu, ze mozna brac je przez wiele wiele lat bez przerwy nie robiac sobie krzywdy. Czy to prawda? czy robienie nam wody z mozgu? ile lat bierzecie tabsy? boicie sie, nie?

oczywiscie ze nie sa ale tez nie nalezy demonizowac tabletek. Ja je biore i troche sie boje. Za 3 lata odstawiam bedzie dzidzia a potem wazekotomia mojego lubego i tyle :) Mam nadzieje ze przez te kilka lat nic mi sie nie stanie.

ja biore 8 miesiecy, nie czuje sie żle ale boje sie konsekwencji, mam 24 lata dziecko moze bedzie za 5-6lat wiec lacznie bede brac ok 6 lat - to straaaasznie duzo. jezeli czujemy sie po nich ok to znaczy,ze nam nie szkodza gdzies po cichu;) ?

aaa bo to faceci powinni brac tabsy ;)

wiesz co.... nie beda bo sa tabsy w badaniach ale... maja skutki uboczne notabene nie wieksze niz nasze tabsy ale dla nich to straszne! bo to faceci :p i ich nie wprowadzaja na rynek, przynajmniej na razie :P

Gość ja......................
A plastry nie są bezpieczne?brał ktoś można ima zaufac???

ja zastanawiam sie nad zastrzykami, wie ktos co na ich temat :)

Lapinkulta----> O ja peer....niczę! \".....a potem wazekotomia mojego lubego i tyle ....\" Chcesz, żeby facetowi jaja rozsadziło? :o Ale bym pogonił taką babę aż by sie kurzyło :P

Lapinkulta - ja sobie mialam zalozyc spirale ale ta wazektomia jest jeszcze lepsza :D a w ogole ile juz bierzesz tabsy ? lacznie z tymi 3 laatami ile bedzie ? :) a slyszalam opinie ze facet po wazektomii lata za babami bo wiqadomo dziecka nie zrobi ;)

Wiem, wiem... :o : \"Wazekotomia, czyli przecięcie i podwiązanie nasieniowodów, które uniemożliwia plemnikom wydostanie się z moszny. To również jest najpewniejsza metoda i także nieodwracalna\" http://www.zbyszko.host247.eu/matfiz/forum/viewtopic.php?t=263&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=&sid=160244b299949802b263e26e7fd4c3ed Chyba bym musiał spaść na głowę i to z dużej wysokości żeby pójść na coś takiego :o :P

2 juz byly zero skutkow ubocznych, bralam yasmin potem sie przerzucilam na yasminelle.... nie zakladaj spirali zanim nie bedziesz rodzila, wiem ze teraz sa takie specjalne dla mlodych kobiet ale tak naprawde to nieciekawie dziala, tez kiedys chcialam spirale ale po ciekawej dyskusji z p ginekologiem zmienilam zadnie, troche sie pomecze z tabsami a potem rachu ciachu i po strachu :D

ja brałam 2 lata, potem roczna przerwa i teraz biorę już pół roku, nie narzekam-cytologie i inne badania mam w normie, a cera mi się znacznie poprawiła, ale przed przepisaniem tabletek miałam robione sporo badań a wiem, że niektórzy lekarze przepisują w ciemno, więc może wszystko zależy od dobrania odpowiednich tabletek?

bywalec - dochodzi sie tak samo, tylko ze ejakulat nie zawiera plemnikow a jedynie wydzieline z prostaty, wiec roznicy sie nie czuje, rozmawialam z partnerem i z doktorami nie martw sie - moj o wszystkim wie i sie zgadza :P nawet sam zaproponowal :P

ja to dzis swojemu zaproponuje haha, ciekawe co powie :D spiralke chcialam po dziecku, ale po co sie bede meczyc jak wazektomie mozna facetowi zrobic;) ps. chcociaz i wazektomii bym sie troche bala... np. gdybym nagle zachciala miec jeszcze jedno dziecko...

A kto jej każe rozwalać wątrobę????? Jeśli pozwolicie swoje zdanie na temat tabletek anty i spiralek zachowam dla siebie (przez wrodzoną delikatność ;) ) Chcecie to bierzcie - nie moja sprawa. Ale od naszych jajek i przyległości - z daleka proszę.... :o :P

wazekotomie mozna ale za granica bo w Polsce nie albo tylko w wyjatkowych przypadkach. Jak sie chce jeszcze jedno dziecko to pan doktor nakluwa jajo i wyciaga troche plemnikow a potem sie je wstrzykuje w kobiece lono :P w duzej ilosci (procentowo) wazekotomia jest do cofniecia

A ktos Ci sie tu do jaj czepia :P ? Nie chcesz to nie ale np moj partner uwaza ze to doskonala opcja :P

Lapinkulta - widze, ze powaznie to traktujesz taka jestes zorientowana w temacie:) i dobrze bo to swietny pomysl:)

niektorzy sa zmuszeni brac tabletki, w gumce strach...

Oboje traktujemy bo mam szczescie miec partnera co nie boi sie tylko o wlasny interes i o przyjemnosc ale rowniez o moje zdrowie. Prezerwatyw stosowac nie mozemy (jego alergia) a u mnie kalendarzyki nie dzialaja bo mam rozregulowane hormony i sie zdarza ze 2 razy w mcu jajeczkuje wiec duzego wyboru nie mamy :/ niestety pozostaje chemia lub metody inwazyjne lub metody niezbyt skuteczne :P samo zycie.... :D

moj facet na moje stwierdzenie,ze nie chce brac tabletek powiedzial - no ale inne biorą:o

Haris---> No, dzięki że chociaż od moich.....:) [podrapał się w wiadome okolice żeby się upewnić ale na szczęście wszystko było na swoim miejscu] ;)

odpowiedzialam mu w podobny sposob... juz mnie za to przeprosil, tak tylko to teraz wspomnialam :P a w ogole to jestem prawie pewna ze gdyby byl na moim miejscu to nie brałby ich wcale:P