Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kochaaaaammmmmmm

dzis zdalalam sobie sprawe jak bardzo kocham..

Polecane posty

Gość kochaaaaammmmmmm

jezyk rosyjski, jejeje kocham ten jezyk.!❤️ :classic_cool: ktos tez?

Gość czikulinka 23
Ja kocham juz 5 lat - jestem na filologii ros.W tym roku ja koncze i zero szans na znaleznienie pracy w szkole, bo wycofuja ten jezyk:( .Zalamanam.Kto zna jakas szkole, w ktorej szukaja rusycycstki?

Moim zdaniem studiowanie języków w innym, przypadku jak chęć zostania tłumaczem nie ma sensu...przecież języka można się nauczyć i bez studiów...a studiować języka tylko po to żeby mieć jakiś papierek udowadniający że się go zna...z tego co wiem to są testy na różnym poziomie które dają potwierdzenie że zna się dany język:) a pracodawca zawsze może sprawdzić po przez rozmowę czy potencjalny pracownik faktycznie zna angielski czy tylko blefuje :)

Gość kochaaaaammmmmmm
jak to wycofuja? a chcesz byc nauczycielka?nie myslala o pracy w jakiejs firmie?swietnie placa,tylko tzreba znalezc taka, ktora wspolpracuja z rosja itp. filologie zaczynalas od zera czy juz wczesniej tez uczylas sie jezyka?

Gość czikulinka 23
Wycofuja rosyjski, gdyz mlodzi chca uczyc sie angielskiego, potem niemieckiego a na 3 miejscu obecnie stoi francuski. Szukam pracy, to sie orientuje. Moje marzenia, by byc nauczycielka legly w gruzach.Ostatnio zlozylam podanie do adecco,bo tam poszukuja kogos do obslugi klijenta rosyjskojezycznego, ale zupelnie nie kreci mnie praca w firmie.Zrobilam dodatkowo rosysjki kurs biznesu i mam nadzieje, ze to pomoze mi choc do tej firmy sie dostac, bo sna studiach mam specjalizacje nauczycielska.Ja jestem na rosyjskim zaawansowanym, uczylam sie w szkole sredniej 2 lata- ale poziom byl zenujacy i musialam sama duzoooo nadrobic, by dostac sie na panstwowa filologie.A z jakiego woj. Ty jestes i jak tam u Ciebie z praca po ros.? Buziam.

Gość kochaaaaammmmmmm
nie no ne watpie, ze sie orietnujesz, ja po prostu jestem zdziwiona, ze wycofuja, bo byla pewna, ze rosyjski wraca do lask. ja jestem dopiero na 1 roku f.rosyjskiej, wiec jak u mnie z praca po tym kierunku to nie wiem, ale boje sie, ze nie dam rady skonczyc tego kierunku, bo wszyscy mnie strasza, z eon taki trudny:Odoslownie, ciagle slysze, o tym, ze ktos nie dlarady, ktos odpadl, ktos mi mowi:krzyz na droge jak jestes na rosyjskiej itp"

Gość czikulinka 23
No powiem Ci,ze 1 i 4 rok to wg mnie jest najtrudniejszy.2 do przezycia, 3 prawie zero nauki, a 5 to formalnosc. Ogolnie studia do przejscia w porownaniu ze scislymi, to banal.A ,ze wraca do lask, to nigdy nie uwierze, bo widze co sie dzieje, jak szukam pracy.Szkola odpada calkowicie, a firm narazie b.malo. W podlarpackim np. dopiero maja zamiar utworzyc to Adecco, jak bedzie to zobaczymy.Masakra.Najgorszy blad zyciowy to te studia, juz lepiej bylo na polonistyke isc:(. Zaluje, ze nie poszalm do Kielc na rosyjski biznesu,bo tam sie dostalam.Przynajmniej tlumacza mialabym.Teraz uciekam z kompa,bede wieczorem,to Ci odpsize na pytania.

Gość kochaaaaammmmmmm
ojej, jak o milo brzmi:Najgorszy blad zyciowy to te studia. zycze powodzenia w szukaniu pracy:)

Gość czikulinka 23
Jednak jestem, mozemy pisac, nigdzie nie ide. Niestety tak to brzmi zalosnie, mimo iz to jedyny jezyk, ktory uwielbiam, ale desperacja popycha mnie do takiego podejscia do sprawy.Dzieki, staram sei caly czas szukac czegos i nie poddam sie, ale rece same opadaja.Na jakiej uczelni jestes?

czikulinka a czemu w szkole?? podobno atrakcyjny jezyk dla wielu pracodawcow... ekspansja na rynki wschodnie;) ale znam to z opowiesci tylko... co prawda zdalam kiedys egzamin panstwowy z tego jezyka ale teraz nigdzie sie nim nie chwale ... nieuzywany \"zapomnial sie\"

Gość Babcia Drypcia
Pa russki? Żełaju Wam szczastia zdarowia i uspiechow w rabotie :P

Gość Czikulinka 23
Miczitasnka wez Ty sie odwal od mojego jezyka, ja nie studiuje polonistyki:P Mnie toze sciastie prigaditsa.

Cita.wez mi zajrzyj do lsuzbowej teczki inteligo i napisz nr bo musze rezerwacje potwierdzic lsuzbowa,nr tele i nr lotu. zarannieje blagodarju

Gość Czikulinka 23
A mam to na forum napisac?

Gość Czikulinka 23
A mam to na forum napisac?

Gość niewierzący11
:D o i Ty tu jesteś:D chyba się znamy:)

Gość niewierzący11
Czikulinka 23-------- paszła Ty na c h u j :D to jeste słynne rosyjskie powiedzenie:D

Gość wielka moda na jezyk rosyjski
panuje obecnie we Francji...

Gość Czikulinka 23
hehe pewnie,ze jestem.Witam Pana:)

Gość Czikulinka 23
Niwierzacy mi wczoraj doradzal emigracje, to faktyczne z ta Francja to przemysle.

Gość niewierzący11
....i bardzo dobrze że wycofują ten język.Bo go nienawidze!!!!!!! Na przymus musiałem się go uczyć bo mieszkałem tam jakiś czas :(

Gość Czikulinka 23
Ej Ty Niewierzacy wez wypluj te slowa.

Gość niewierzący11
a w ogólniaku w 4 klasie z ruskiego obsadziła mnie d z i w k a j e b a na !!!!!!!!!

Gość niewierzący11
wycofać język rosyjski,spalić wszystkie książki czasopisma ruskie!!!!!!!!!

Gość niewierzący11
Czikulinka 23-----mogę wypluć ale na Ciebie :D

Gość Czikulinka 23
No to masz swiete prawo bluznic na ten jezyk, w takim razie.Ja nienawidze scislych przedmiotow, bo zawsze mialam z nimi problem.