Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grzybek w pierozku

W Irlandii Yasmin jest wycofany!!

Polecane posty

Gość do autorki topiku powiem ci ze
do tej co mnie nazwala debilka------mowi sie wymiotowalam, ewentualnie zwracalam !!

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjjaaj
tzn, wiecie nie sa to czeste bole... raz na pare dni zaboli mnie l,ewa lydka... ogolnie czuje sie dobrze:) i psychicznie i fizycznie:)

Gość ravens
Zadzwiajace jest to jak kobiety naiwnie wierza, ze tabletki anty nie maja skutkow ubocznych, tylko dlatego, ze sie w tej chwili dobrze czuja. Tylko ze jak zachorujecie za 20 lat, to zadna z was nie skojarzy tego z braniem tabletek, tylko ze zwyklym pechem...

nie rozumiem ojooj :( zalozyla go nimfetka23 z tego co widze... boje sie o siebie bo sama biore je od 8 miesiecy

Gość karmazynowa nocc
to bylo do tej "mądrej" i "wszechwiedzącej" FLALAL. A tobie sie skonczona idiotko wydaje ze jestes madrzejsza od lekarza. Powodzenia!

Gość citropepsin 5ml
no nie moze byc nagle jestes w ciazy :P i tak sobie z nudow z lekarzem o Yasmin pogadalas :) co z tego ze leki sa refundowane ? myslisz ze jak panstwo doplaca do nich to firma farmaceutyczna nie ma zysku? jednak naiwna jestes inteligencja tez nie grzeszysz :P buziaczki pa :P

Gość grzybek w pierozku
To jest moj pierwszy temt odnosnie tabletek i wcale nie napisalam ze tabletki szkodzą- naucz sie czytac kretynko!! Napisalam tylko o czym sie dowiedzialam za granicą!! Ze NOWSZE sa szkodliwsze od STASZYCH!!!

Gość grzybek w pierozku
citropepsin tak przyglupie porozmawialam sobie z nim , bo w Polsce sa na topie zupelnie inny pigulki niz tam i chcialam dowiedziec sie conieco, ale jestes tak tepa ze tego nie zrozumiesz, zreszta zakonczylam z toba juz ta bezsensowna rozmowe

Gość oj oj oj oj
Sama sobie założyła topik i sama sobie opowiada pod różnymi nickami, oj... "Wolontariuszka"

Gość oj oj oj oj
I jaka kultura. Jak to u "wolontariuszek".

http://www.greenjournal.org/cgi/content/abstract/110/3/587 porownanie nowszych i starszych - obydwa rodzaje maja to samo prawdopodobienstwo wywolania zakrzepicy tabletki powinny byc dobrane - kazdy powinien zrobic badania na fibrynogen i d-dimery i dopytac sie czy nie ma przypadkow zakrzepicy w rodzinie. Jezeli tak to mozna ryzykowac brania starszego rodzaju tabsow ale tak naprawde to nie ma nic pewnego bo i one szkodza!

Gość citropepsin 5ml
och jakim ja jestem tempakiem niesamowite po czym poznalas? po tym ze sama sie dalas nabic w balona :P

Gość Mooożżżżeee
Dobrze byłoby najpierw wyleczyć sobie pierożek z tego grzybka. Idź do lekarza.

Gość zywiec trade_
Ale wy wredne suki jestescie, az przykro to czytac. Przeciez ona tylko napisala to o czym sie dowiedziala. Faktycznie niewarto zakladac tu zadnego tematu bo sfrustrowane hieny internetowe zaraz sie rzuca na ciebie jesli napiszesz cos co nie jest po ich mysli. A odnosnie Yasminu to bralam go jakis czas i mi nie sluzyl wiec wierze w to co tu pisza negatywnego na ich temat, a wy mozecie lykac nawet psie góweno jesli wam sluzy i jesli mily pan doktor wam powie ze dobrze wam wplynie na zdrwoie heheh Wyleczcie sie najpierw ze wscieklizny :P

zywiec masz racje a poza tym 1.tabletki moga zostac wycofane ze sprzedazy,ale apteki moga miec prawo sprzedazy reszty tego co posiadaja np.w magazynie 2.zgadzam sie z tym ze tabletki starszej generacji sa lepsza,a powiedziala mi o tym pani....pielegniarka po cichu przed wizyta o ginekologa dawno temu. mowila ze tylu skutkow ubocznych i zalacych sie pacjentek po tabletkach nowej generacji jeszcze nie mieli....podobno to zasluga zbyt niskiej dawki hormonow ktora wbrew pozorom rozregulowuje organizm jeszcze bardziej niz dawka wieksza (sorki nie znam sie na medycynie wiec nie wiem dokladnie o co chodzi) bynajmniej kobiety czuly sie po tabletkach starszej generacji lepiej i wracaly do nich pozdro

jezeli tabletki zostaja wycofane z rynku jest taka wiadomosc na portalach farmakologicznych i nie tylko, w wypadku Yasminu czy Yasminelle takiej informacji nie ma.

to brac ten yasmin czy nie :D

Gość citropepsin 5ml
jak sie dobrze czujesz to brac a tak przy okazji mozesz sobie badania porobic o ktorych wyzej wspomniano :)

Gość martina...
Ludzie !!!! opanujcie się... nie po to zakładane są kolejne tematy by się na nich wyżywac!! a co do Yasmin... ja biorę je od ponad roku. to jedyne pigułki, które mi "pasują"... po innych czułam się fatalnie. w przypadku Yasmin czuję się rewelacyjnie, cera wprost idealna, miesiączki idealnie jak w zegarku ( o tej samej porze dnia). a co najlepsze - szybciutko udało mi się schudnąc po poprzednich tabletkach... pod każdym względem jestem w 100% zadowolona z Yasmin... no może w 99%.. bo jeśli chcę przesunąc miesiączkę i od razu zaczynam drugie opakowanie ( bez 7 dniowej przerwy),to przy 4 lub 5 tabletce pojawia się plamienie... moze dosyc skąpe ale jednak... Tak więc ja w nie wierzę!! pozdrawiam

Gość co z tego że ją namawia
nie wiem czy yasmin wycofują ale faktem jest że jest on bardzo niebezpieczny dla żył - i wiem to nie od koleżanki tylko z lektury badań zachodnich to że wielu kobietom 'dobrze służą" - o niczym nie świadczy - tutaj chodzi o statystykę występowania zakrzepicy która przy yasmin jest zawrotna najbezpieczniejsze pod tym wzgledem są pigułki II gen. (stediril, microgynon, rigevidon, w europie także inne) - i to prawda że w europie zachodniej są one najczęściej stosowane, bo są bezpieczne, nowsze generacje przepisuje się jedynie w wypadku gdy II generacja nie pasuje kobiecie ja biorę "od zawsze" stediril 30" płacę 2,48 zł za opakowanie -zero skutków ubocznych, dobre wyniki badań raz mój lekarz był na urlopie - poszłam do innego po coś tam - zapytał jakie biorę antyki - powiedziałam że stediril: reakcja - kto pani przepisał takie STARE pigułki??? oczywiście cały gabinet miał obwieszony plakatami yasmin...

W Irladndii 60 % kobiet jest otyłych ,wiec nie mogły barać tych tabletek ,te tabsy sa dla drobnych dziewczyn >>tam takich nie ma .Nie robcie paniki z tego bo to są tylko jakieś stwierdzenia ,najlepiej isc do lekarza i pogadać z nim o tym .U nas w polsce przepisuje sie tabletki bez badań bez wywiadu o tak sobie od reki a tak nie wolno robić!!!!

Gość do karmazynowej niunii-sruni
Karmazynowa - durna niuniu, która z trudem nauczyłaś sie zapewne pisać, bo więcej przy twoim kurzym móżdżku nie osiągniesz w życiu, jak umiesz pisać to może też czytać. To zrób, tępę dziewczę, użytek z tego, co się pani nauczyła w szkole podstawowej i wpisz do google'a "Yasmin" i POCZTAJ, żałosny nieuku. Fajnie, jak byś jeszcze, dziewczynko, umiała poczytać po angielsku, to już na pewno nie waliłabyś takich bredni. Tak, jestem przemądrzała, bo w przeciwieństwie do ciebie, dziuniu=niuniu potrafię szukać informacji. I pokaż mi, żałosna pindo, jedną stronę internetową (która nie będzie kafeterią), na której znajdziesz oficjalne obwieszczenie o wycofaniu Yasminu. Durna pannico, a wiesz ty ILE jest tabelek nowej generacji na rynku? Dla ciebie, matołku, "tableki nowej generacji" sprowadzają się do Yasminu, kóry obrósł plotkami przy pomocy takich zaściankowych idiotek jak ty. Po prosu bredzisz dziewczę, jak potłuczone, pojęcia nie masz o czym mówisz, nie przeczytałaś nic, ale z definicji irytuje cie, że ktoś jest mądrzejszy od ciebie, bo CZYTA i INTERESUJE się, a nie oglada M jak Miłość albo zastanawia się jak "mu najlepiej obciągnąć". A co do autorki - czy to drugie nierozgarnięte pannisko czytało gdzieś o wycofaniu yasminu, słyszało może w radiu, widziało doniesienia prasowe? Nie, dziewczę powtarza zasłyszane brednie od jakiegoś lekarza, który mógł być kardiologiem, a Yasmin mógł kojarzyć się ze środkiem przeciwbólowym. Ewantulanie popieprzyć mógł jej się subjunctive (myślenie życzeniowe) z czasem przeszłym. Lekarze zresztą to też ludzie i będą z nosem w spisie leków wypisywać receptę z kardynalnym błędem w nazwie leku, w dodatku dadzą ci ten sam lek pod inną nazwą rynkową i to nie zaiste dlatego, ze są "przekupieni" przez koncern, tylko dla tego - uwierz dziewczę wierzące w lekarza jak w Boga ojca - że bywają również ignorantami. No i jeszcze jeden logiczny argument przeciw tym durnym, smętnym kolportowanym teoriom spiskowym. Czy pomyślałyście przez chwilę, po jakie licho koncern światowej renomy ryzykowałby reputacje i wielomilionowe straty utrzymując na rynku niebezpieczny dla życia produkt? Nie wypłacił by się z odszkodowań, bo przegrywałby proces za procesem. MYŚLICIE, na Boga, używajcie organu zwanego mózgiem.

Gość tarkaaaaa
Ja biore Yasmin od 1,5 roku, czuje sie swietnie, nie tyje, miesiaczki regularnie, cra super. Ale zapytam lekarza co z nimi jest ze wycofuja

Gość Depeche mode_
do karmazynowej niunii-sruni :o) hak to przezytalam twe wypociny to o malo z krzesla nie spadlam :) obrazasz kogos a sama nie masz o tym pojecia :) i nie popisuj sie tym swym angielskim glupia pindo bo sie tylko pograzasz w swej glupocie :D a wracajac do tematu :) Moj ojciec jest lekarzem(coprawda nie ginekoloiem) ale kiedys jak jeszcze takie ciemne popisujące sie za monitorkiem szmacicho nie slyszalo nawet o Yasmin i tabletkach nowej generacji gdyz nie byly dostepne w Polsce) to juz bylo wiadomo ze Yasmin to niewypal Scheringa :) a moze teraz nawrzucasz memu ojcu? ze pewnie powiedzial mu to jakis niedouczony ginekolog??? :D haha moge sie tylko z tego posmiac glupi kaszalocie :) musisz sie jeszcze duuuuuuuuuuuzo uczyc bo poki co pokazujesz jaka jestes ograniczoną glupia gęsią :) do tego prostaczka i chamidło bleeh

Gość Depeche mode_
aaa i nie rzucaj tu Bogiem na lewo i prawo swietojebliwa debilko:D bo Bog ci i tak nie pomoze w twej nieuleczalnej już glupocie:D Ale jakby nie bylo dostarczylas nam smiechu na ten nudny przedswiateczny wieczor :D

Gość Lekarskie wychowanie
Córka lekarza i taka niewychowana ... T o słownictwo ... Brak kultury ...

Karmazynowa - durna niuniu>>te kobitey piszą o kulturze twojej a seme je nie maja ,nie przejmuj sie !! Chciałaś poinformować innych o tym iz sa nacenzurowane te tabletki a tu widzisz teraz będa naskakiwały na Ciebie.Jeden wniosek ,kazdy ma swoj rozum i lekarza z tkorym mozna porozmawiać .Sa specjaliśli ktorzy naprawde sie znaja,robie badania ,wywyiad .nie daj recepty w ciemno . A ty koleżanko co masz tate lekarza to sie tu nie panaosz z tym bo to ze tata sie wyuczył nie znaczy ze ty pozjadałaś wszytskie rozumy .Troche kultury dziewczyno ,chcesz to bierz sobie te tabletki ale nie wyzywaj nikogo .

A ja powiem tak... Wydaje mi się, że cały czas ZAPOMINACIE, że każdy organizm jest inny i na każdego syntetyczne hormony będą działać inaczej. nie ważne jak te hormony sie nazywają i jaka forma je pakuje i markuje. Logesty Yasmine\'y Mercilony... to wszystko to samo i mają takie same skutki uboczne... tylko każda z nas inaczej sie czuje po każdej z tabletek i po jednych gorzej po innych lepiej... gdyby kazdy czuł się tak samo po każdej to wystarczyłby jeden rodzaj a nie tysiące różnych tabletek... Wydaje mi się, że każdy kto decyduje sie na tabletki powinien te skutki uboczne brać pod uwagę wcześniej a nie potem sie martwić i zmieniać chociaż czuje sie dobrze bo jakaś lala powie ze je wycofano... co do skutków ubocznych w przyszłości to nigdy nie będziesz wiedzieć czy to przez tabletki bo ja brałaś lub nie i nie da sie tego rozstrzygnąć... swoją drogą kultura wypowiedzi też jest sprawą indywidualną i jak ktoś chce powiedzieć \"rzygam\" a nie \"zwracam\" a wszyscy rozumiemy o co chodzi to nie ma sie o co rzucać. wesołych świąt laseczki :) ja po rocznej przerwie wracam za miesiąc do yasmine\'u bo akurat JA po nim czuje sie dobrze ale j/w nikomu nie odradzam i nie polecam bo to sprawa indywidualna. bye