Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kołoczek

proszę o pomoc dot. telewizora

Polecane posty

Chcę kupić telewizor-32 calowy (do kwoty 3000). Czy ktoś może podpowiedzieć mi jakiej firmy, na co zwrócić szczególną uwagę itd.

Gość LCD SAMSUNG
HD READY i SRS ma mieć

Gość taki jeden Gucio
nikt tu nie reaguje na zaczepki blondynek własnie :classic_cool:

Gość a co masz do
blondynek ? :classic_cool:

bzdety w stylu hd ready można sobie darować. Jak już nastawiać się na HD to zainwestować w Full HD. Powinno się zwracać uwagę na stosunek kontrastu (i to kontrast statyczny a nie dynamiczny, bo to ten drugi jest zawsze podawany w reklamach). Ważną sprawą są kąty widzenia (zakładam, że chodzi o TV LCD). Z firm polecam Samsung, LG, Phillips (w tej kolejności)

faktycznie to zabrzmialo glupio , chodzi o to, ze najlepiej jak sa gotowe do hd ( z 1070 ip albo 780t - to jest ilosc lini) i nie trzeba zadnych \"adaptorow\" , czasem tansza opcja moze byc monitor, ale wtedy trzeba sie liczyc, ze on nie ma wewnetrzego adaptora hd i trzeba go miec zewnetrznie ( np. podlaczonego do odbiornika kablowki, satelity itp)

Jarek - dziękuję. Możesz wytłumaczyć mi jeszcze raz - w wersji dla blondynek - co telewizor powinien mieć a czego nie musi. Nie chcę poduszek powietrznych. W razie niemca, starczą mi te co mam na sofie:)

znajomi kupili monitor 36-calowy , 780-linoiwy ( sony bravia) duzo tanczy od telewizora, jako ze maja hd w adaptorze do kablowki, nie maja zadnych problemow z odbiorem, poza tym jesli chodzi o telewizory lcd nie widac zadnej roznicy ( poza brakiem tego adaptora wlasnie)

jesso, ja mam cyfre więc nie wiem czy to coś jest czy nie, nie wiem jaki sygnał będzie. Teraz jest dobry ale czy może się zmienić gdy będzie inny telewizor?

w wersji dla blondynek :) : TV powinien mieć: - ekran (najlepiej z przodu bo jak jest z tyłu to może być lipa chyba, że stoi tyłem do okna) - głośniki - czasami się przydają - stopkę albo nóżki - naklejkę na ekranie ile ma cali, w celu szpanowania przed znajomymi - naklejkę z ceną (dotyczy tylko drogich modeli - patrz wyżej) - pudełko do którego wkładamy gdy przestajemy korzystać. absolutnie nie musi mieć: - pilota (bo to zbędny gadżet, przez którego rozleniwia się społeczeństwo uff a tak poważnie to tak jak pisałem wcześniej - kontrast, kąty widzenia, czas reakcji matrycy. W sklepie na pewno obsługa dopomoże ;)

Gość wkurzyłam sięfull hd nie kupuj
po co masz wydać 1000 zł na coś co przez najbliższą dekadę nie będzie ci potrzebne?

a ja mam włosy blond :)) Dzięki za pomoc. Jarek, zastanawiają mnie te nóżki.... na co telewizor który chodzi?:D

Gość Raiss
Świetny moim zdaniem jest LG LH5000. Bardzo dobre parametry, zwłaszcza czas reakcji. No i jak dla mnie do konsoli nie ma nic lepszego, chociaż filmy ogląda się równie przyjemnie