Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koszmarna gospodyni

upiekłam ciasto na wigilijke kllasową iii...

Polecane posty

Gość koszmarna gospodyni

jest pyszne tylko troszke sie spaliło od spodku i co teraz? kupić nowe czy dac im to ? jak myslicie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gosiaaaakk
zdrap węgielek;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kle-rr
Daj im przypalone Moze sie nie poznaja

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Obkrój ładnie i już. Możesz też je obkroić, odwrócić do góry nogami i polukrować albo polać polewą czekoladową to nic nie będzie widać :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość koszmarna gospodyni
tzn nie wiodac tegoi bo to jest na spodzie ciasta ... a niewiem jak to obkrodzic chyba nie da sie :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość koszmarna gospodyni
jabłecznik z kokosową kruszonką... pycha chcecie przepis?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jeśli pasują do niego wiórki (kokosowe, migdałowe lub orzechowe) to najlepiej będzie jeśli zrobisz delikatny lukier i obsypiesz ciasto wiórkami. Będzie lepsze i nikt nie zobaczy spalenizny :))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Uuuu, to może być ciężko. A czuć w smaku że przypalone? Bo jak nie to nie ma co się przejmować :) Zawsze możesz twierdzić że tak ma być :) A o przepis poproszę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość anielciaa.
odwroc ciasto do gory nogami, wez tarke do warzyw /taka z oczkami/ delikatnie potrzyj i po klopocie:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość koszmarna gospodyni
abłecznik z kokosową kruszonką Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki, 1 szklanka cukru, 4 jajka, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 kostka margaryny (rozpuszczona), 1 kg jabłek. Kruszonka: 1 kostka masła, 1 szklanka mąki, 1 szklanka cukru, 1 szklanka wiórków kokosowych. Jak przyrządzić? Mąkę, cukier i jajka łączymy, mieszając mikserem aż do pojawienia się bąbelków. Powoli dodajemy roztopioną margarynę (ostygniętą) i wsypujemy 3 łyżeczki proszku do pieczenia. Wszystko dokładnie miksujemy i dajemy masę na blachę średniej wielkości (oczywiście blachę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą). Rozkładamy pokrojone w talarki jabłka. Następtnie robimy kruszonkę. Wszystkie sładniki rozgniatamy dłońmi i układamy na jabłkach. Wstawiamy do piekarnika na ok. 1 godz., pieczemy w temp. 180 stopni. Polecam i życzę smacznego:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość candywoman
a czuć w smaku, że przypalone? jesli nie to daj spokój i tak zjedzą:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość koszmarna gospodyni
anielciaa.- to jest zbyt delikatne ciasto,,, juz nic z nim nie robię, bo jak odroce to sie rozwali... :( ehh no trudno... zawsze te ciasto wychodziło, jest pzrtepsszne, nie wiem dlaczego teraz sie przypiekło... :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak mi się przypala
to tarką obcieram;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Niekoniecznie musi się rozwalić przy obracaniu. Jeśli jest wyjęte z blachy, to świetnie, połóż na nim deskę do krojenia albo coś zbliżonej wielkości, podnieś wszystko razem, czyli ciasto z tym, na czym leży i przekręć spodem do góry. Jeśli jest w blasze, też nie problem, weź kilka ściereczek kuchennych, rozłóż na cieście tak, żeby warstwa ścierek zrównała się z krawędzią blachy, na to deska czy tam cokolwiek płaskiego i do góry nogami. Na równej sztywnej powierzchni się nie rozwali. Tarką do jarzyn obrób ciacho i tą samą metodą przewróć znowu. Będzie dobrze :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
P06QHym4dN5naabWJsDYYaw7

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×