Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aishakb

upławy

Polecane posty

Gość aishakb

jestem już w 20 tyodniu ciąży i nadal mam białe upławy czy to jest normalne??

Gość a ja mam1
Biale sa uwazam jak najbardziej w porzadku ja mam cala ciaze- teraz 6 miesiac- uplawy żółtawe ale moj gin zawsze tweirdzi ze infekcji nie ma bo bada ph pochwy i wychodzi 4,00 Myslicie ze to dobry wskaznik?? Wierze mu bo nigdy nie mam swedzenia ani pieczenia tylko ten zóltawy kolor....

Gość a ja mam1
czy na podstawie ph pochwy -jesli jest prawidlowe- mozna ztweirdzic brak infekcji??????????????

Gość a ja mam1
stwierdzic

żółte, nieładnie pachnące upławy najczęściej oznaczają grzybicę Nie wiem jak to jest z tym pH, ale kolor żółty to już coś niezbyt... Jeżeli coś jest nie tak to zawsze można kupić najzwyklejszy jogurt naturalny, posmarować nim cienko podpaskę i nosić. To pomaga przywrócić prawidłowe pH. Są też doskonałe płyny do irygacji pochwy np. aflovag. Poprawa natychmiastowa (gdy nie ma jakiejś poważnej infekcji). Co do stosowania w czasie ciąży to przeciwwskazań raczej nie ma, ale i tak należy zapytać ginekologa, bo oni różnie podchodzą tu w Polsce. Czasem nawet niewiele wiedzą o czym mowa :D :P niestety...

Gość a ja mam1
"Jeżeli coś jest nie tak to zawsze można kupić najzwyklejszy jogurt naturalny, posmarować nim cienko podpaskę i nosić. To pomaga przywrócić prawidłowe pH." ale ja wlasnie mam idealne ph - badane regularnie- czy to wyklucza jakakolwiek infekcje?? Poza tym uplawy sa zupelnie pozbawione zapachu...

jeżeli pH w normie, upławy nie mają przykrego zapachu, to nic się nie martw :)