Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BARTOLINI BARTłOMIEJ

mezczyzni a CELIBAT/?????

Polecane posty

Gość BARTOLINI BARTłOMIEJ

zastanawiam sie jak ksieża oraz studenci w seminarium radza sobie z celibatem? a moze nie radza sobie o d czasu do czasu sok w bok ?/, czy podawane sa im jakies srodki obnizajace popęd seksulany ?? amoze intensywnie sie masturbują , a moze modlitwa .Czy sadzicie ,ze głeboka modlitwa moze zdziałac cuda?? ( w przenośni i dosłownie)

Gość karp wigilijny
taaa jak masz złożone ręce to nie możesz się masturbować więc coś w tym jest:P

Mimo,iz ciebie moze to szokowac,tak jest,ze mezczyzni nie bedacy zwiazani zadnymi slubami,tez zyja w czystosci.

w seminarium to jest tak, ze kazda kobieta, która ich odwiedza jest ich "kuzynka". A co semianrzysta robi z kuzynka w pokoju to juz nikt nie wnika:) wiec nie radza sobie z celibatem:)

nie wiem, jak to jest ogolnie. wiem tyle, ze moja znajoma ma dziecko z wpadki, a ojciec tego dziecka uczyl sie wlasnie w seminarium, kiedy to sie stalo. minelo pare lat, a znajoma ta jest samotna matka, ojciec byc moze jest juz ksiedzem, a jak jeszcze nie, to wnet bedzie. nie wiem, czy placi laimenty, bo nie znam sie z nia na tyle dobrze, zeby wiedziec o takich sprawach. to by bylo na tyle.

Temidek: byles w jednym pokoju z seminarzysta i "kuzynka? Jezeli nie byles,to rzucasz oszczerstwa.Tak to sie nazywa.Chcialbys,zeby ktos wobec ciebie postepowal podobnie?Np.oskarzaj cie o jakies przestepstwa?A moze o pedofilie?Jezeli bys raczej nie chcial,to sam tez komus tego nie rob.OK?