Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

boomcia

planowanie wakacji

Polecane posty

czyli kiedy, gdzie i z kim? Czy lepiej skorzystac z usług pośrednika, znalezc w internecie czy zaplanowac je na własną rękę? zapraszam do dyskusji.

Ja właśnie wróciłam z wakacji w Meksyku, kupiłam wycieczkę przez internet z First Choice- muszę przyznać , że byliśmy bardzo zadowoleni, ta sama oferta w biurze podróży kosztowała jakieś 100 funtów więcej od osoby...będąc w Meksyku podpisaliśmy jednak umowę z hotelem w którym mieszkaliśmy, a raczej z siecią do ktorej należy- 5 tygodni wakacji rocznie w dowolnie wybranym hotelu tejże sieci na świecie- oni gwarantują zakwaterowanie w 2 bedroom apartament, my płacimy za przelot. Jeżli nie wykorzystamy tych 5 tyg w roku, możemy je odsprzedać - 1000 USD za tydzień

Gość zegarynka.
NIe za bardzo rozumiem. Co oni z tego maja, ze za darmo daja Wam zakwaterowanie 5tyg w roku??

Nie płacimy za zakwaterowanie, tylko za przelot i ew. wyżywienie....a co oni z tego maja? My odsprzedajemy im niewykorzystane tygodnie- 1000 USD każdy, a oni sprzedaja je dalszym klientom (takim, ktorzy nie maja podpisanych umow bezposrednio z nimi, za np 2-3000 USD). Tak na tym zarabiaja.

Gość zegarynka.
Wybacz, ale nie rozumiem. Co to za interes, skoro najpierw daja Wam mozliwosc darmowych noclegow w ich wlasnym hotelu(czyli nie zarabiaja na Was), a potem jeszcze dodatkowo placa za kazdy niewykorzystany przez Was tydzien(czyli placa za to, ze nie skorzystaliscie z darmowego noclegu)??

Oczywiście, ze jest odplatne, jakies 50 USD- dzien all inclusive, moim zdaniem bardzo sie oplaca, na tyle ile zjadlam i wypilam to calkiem rozsadna cena...masz racje boomcia, oferta w stylu tych z maili...dla mnie odpowienia, innym moze sie nie podobac, mnie odpowiada...w kazdym razie polecam Sandos Playacar jesli ktos wybiera sie do Meksyku...i zycze Wesolych Swiat :)

To coś w stylu tych ofert co sie na meila cały czas dostaje. Oni chyba najwięcej zarabiają na tym wyżywieniu, które jest oczywiście odpłatne i przymusowe.

Oczywiście, ze jest odplatne, jakies 50 USD- dzien all inclusive, moim zdaniem bardzo sie oplaca, na tyle ile zjadlam i wypilam to calkiem rozsadna cena...masz racje boomcia, oferta w stylu tych z maili...dla mnie odpowienia, innym moze sie nie podobac, mnie odpowiada...w kazdym razie polecam Sandos Playacar jesli ktos wybiera sie do Meksyku...i zycze Wesolych Swiat :)

My zamnawiamy przez biuro podrózy- nieco to staroswieckie, ale i na miejscu maz w zasiegu reki wspólpracownika, jesli cos nie tak.

Gość no i co z tego.....
to ze kupisz przez internet nie znaczy ze nie bedziesz miec rezydenta na miejscu. Przeciez jesli wykupisz wycieczke z biura ale przez internet to oni na miejscu nie beda Cie traktowali inaczej niz ktos kto kupil ta sama oferte ale w biurze :) my tak bylismy na Krecie i zaplacilismy sporo mniej przez net a niczym sie to nie roznilo od oferty w biurze...

Gość dokladnie11
pracuje w biurze sprzedajemy oferty przez net...i czy kupisz u nas czy w orbisie, exiemi itd itd kazdy ma ta sama cene i te same oferty w calej polsce...ewentualnie posrednik jak da znizke a to sie baaaaaardzo rzadko zdaza to dlatego ze daje ze swojej prowizji ale przwaznie sie nie daje...i nie ma roznicy czy kupisz w biurze u organizatora czy przez net itd itd masz taka sama umowe, a dokumenty odbierasz na lotnisku...ludzie nie bojcie sie kupoowac przez net teraz jest doba internetu i tak biura funkcjonuja

Rzeczywiście to 50 USD to kuszące.. ale wcale nie wychodzi dużo taniej niż w internetowych biurach podróży , po doliczeniu kosztów przelotu i samodzielnego transportu do Hotelu wychodzi praktycznie na to samo.

Wychodzi jednak troche mniej...na wakacjach w Meksyku zaoszczedzilabym pewnie jakies 200 funtow od osoby, a poza tym zarabiasz na tych tygodniach, ktore im odsprzedasz, za te pieniazki mozesz oplacic sobie Swoje wakacje:)

To co piszesz ma sens... jednak z powodu tych wszytskich spamów, które obiecują takie właśnie usługi, jakoś wole wydać trochę więcej i mieć pewność i spokój, że hotel do którego jadę istnieje :)

Jak juz napisalam wyzej...kazdy wybiera to, co mu bardziej pasuje...mnie ta opcja odpowiada, zwlaszcza, ze mozna jeszcze zarobic na tym troche pieniazkow, no i zabrac rodzinke czy znajomych, bo apartament miesci do 6 osob...

poza tym moze mam do tego troche inne podejscie bo nie skorzystalam z ofert mailowych tylko zalatwilam wszystko na miejscu w hotelu wiec wiem,z e jest to raczej wiarygodna oferta

Może i dam się przekonać, :) warto lepiej poznać zanim się uzna, ze to nie dla mnie:)

tez mysle, ze warto....moze niekoniecznie poprzez maile ale konkretne, namacalne oferty...w kazdym razie goraco polecam Meksyk...

Z chęcią polece....a polecam Tajlandię...pięknie i egzotycznie . Cena jak kupowałem całość przez internet to około 4 tys za 14 dni- więc nie tak drogo a wspomnienia bezcenne.( oczywiście to było last minute)

Slyszalam, ze jest tam pieknie...moze w przyszlosci sie tam wybierzemy...w przyszlym roku myslimy o Jamajce...spodobaly mi sie te karaibskie klimaty i chcialbym wiecej zobaczyc...chcialabym tez wrocic do Meksyku ale od strony Pacyfiku...a Ty boomcia jezdzisz z Polski czy z zagranicy?

Z Polski, mam swoją ulubioną zaufaną firmę i z nimi zdobywam świat:) a ty?

w Polsce mialo byc oczywiscie...tu w Uk jak narazie kupuje wycieczki przez net...wychodzi sporo taniej niz przez biuro podrozy, teraz trafila sie ta oferta, o ktorej pisalam wyzej...

A porównywałaś kiedyś ceny z netu z UK i z Polskich serwisów internetowych? Duża jest różnica w cenie?? np z blizejslonca.pl - ja z nich korzystam

a ja z mezem w minionym roku bylam w Hiszpani, bylo super! zupelnie sami zabukowalismy sobie lot i rezerwacje w hotelu na maj, zrobilismy to w styczniu wiec bylo bardzo tanio (w przyszlym roku chyba tez tak zrobimy), hotel 3-gwiazdkowy na plazy, pokoj z lazienka, calkiem przyzwoity, basen i dzakuzi, bar... - rewelka! razem (przelot i hotel z wyzywieniem - sniadanie i obiadokolacja) kosztowalo nas to tylko 800 euro!! dodatkowo placilismy tylko sobie za drinki i jakies przekaski na miescie, czy w trakcie zwiedzania tego pieknego kraju :-)

Szczerze mowiac nie sprawdzalam jaka jest roznica w cenach miedzy Polska a UK, moze warto porownac...sprawdzilam Meksyk ze strony, ktora podalas...ceny za 2 tyg np na luty zaczynaja sie od 6400 zl za osobe, my placilismy 1000F za os, czyli jakies 5500zl za **** 1/2 gwiazdki. Patrzac na last minut na blizejslonca...ceny sa naprawde niezle...jednak wydaje mi sie, ze z UK zawsze bedzie taniej w porownaniu do zarobkow...bo praktycznie za tygodniowke mozesz kupic sobie jakies last minute

No pewnie masz racje... nie umiem się z tym pogodzić , że nie dość że się więcej dostaje pensji to jeszcze stosunek cena produkt jest lepsza niż w Polsce :) Zgodzam się z tobą co do ofert last minute na blizejslonca.pl ... dla mnie to praktycznie jedyna możliwość zwiedzenia egzotycznych ciekawych miesc