Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sweet Dreams II

Trzy karpie pływają w wannie ! A ekspedientka je niby zabiła !

Polecane posty

Gość szczerze wątpie
Lola zanalizuj kiedys swój jadłospis i określ niedobory w organiźmie a potem przekonuj rodzinę do rozpoczęcia takiego stylu życia. Dzieci też przekonujesz?? Jeśli tak to gratuluję :o

Gość TARGET_27
nie chce zeby wyszlo ze cie atakuje:) tylko sama wiesz

ok, dziewczyny. Wy nie jecie mięsa, inni jedzą. Mój brat jest wegetarianinem od prawie 20 lat, w czasie świąt zawsze są dla niego oddzielne potrawy, albo ich wersje wegetariańskie. I jakoś nikt nikomu nie wchodzi na łeb z własną filozofią życiową. Czego i Wam życzę. Dla wszystkożernych takie gadki są równie upierdliwe, co dla Was babcine "no zjedz kawałek rybki, to przecież nie mięso, specjalnie dla ciebie zrobiłam" :classic_cool:

Gość TARGET_27
a to sorki:)

Gość szczerze wątpie
jajka to potencjalne kury i koguty. Jedząc jajka zabijasz nienarodzone kurczaki! Toż to cała filozofia jest :D

Gość czasami mam wrazenie ze
ludzie nie jedza miesa tylko dlatego zeby sie chwalic jacy to sa dobrzy bo szkoda im tych zwierzat

szczerze wątpie -a jak przypuścmy dziewczyna robi loda facetowi i cześcć plamników połknie to czy to znaczy zę zjadła nienarodzone dzieci?? wiem że to obleśmy rpzykład ale jest najbardziej porównywalny do jajek:P

mam b.dobre wyniki badan. Nie mam niedoborow. Ondyna, wystepuejsz z pozycji osoby "miesozernej". Spojrz na to z drugiej strony, jak czuje sie twoj brat siedzac przy stole na ktorym stoi mieso (nawet jesli ma wlasne dania wege)? Nikogo nie agituje, ale nie rozumiem, dlaczego jest w ludziach przyzwolenie na zabijanie karpi, kur, swin, skoro nie ma przyzwolenia na np zabicie psa czy kota??

polihymnia, sorry, ale glupi przyklad. Kurze jajka sa najczesciej ZAPLODNIONE. to sa kurze embriony :O

Gość bo to kury swinie itp
to zwierzeta hodowane a koty i psy to przyjaciele ludzi

u mnie dwa plywaja od wczoraj:( szkoda mi ich , bo nie maja nawet co jesc:( lepiej je zabic jaknajszybciej;)

Gość szczerze wątpie
Lola w Azji oty wcinają jak my kurczaki ;) Polihymnia przykład bardzo dobry :D. Niestety ja nie mogę na nie odpowiedzieć bo dla mnie jajko to jajko a sperma to sperma :P Może Lola odpowie?

LoLa Lu kurze embriony?? wydaje mi sie ze na kurzych fermach nie opłaca sie trzymać kogutów skoro kury jajka znosza bez jego pomocy:P

mój brat czuje się doskonale przy stole :D A jako stary wegetarianin, a nie nawiedzony neofita wie, ża każdy ma w życiu własną drogę. My nie nawracamy jego, on nie nawraca nas. Nota bene, ja również byłam przez 5 lat wegetarianką, po czym zrezygnowałam z wielu powodów. Nie wystepuję z pozycji mięsożercy, tylko z pozycji człowieka, który żyje i daje żyć innym. Szanujemy się nawzajem, nie stosujemy kazań umoralniających i zachowujemy porady dla tych, którzy o nie proszą.

Gość szczerze wątpie
*koty No Lola już odpowiedziała. Ale jakby nie patrzeć, gdy plemnik połączy sie z kom. jajową to juz mamy zarodek. Czyli połykając spermę pozbawiasz możliwości zapłodniania komórki jajowej i powstania zariodka, czyli tak samo jak z jajkiem- zjesz, nie wykluje się kurczak :D

setunia jedzeniem sie nie przyjmuj, jest zima a wiec karpie są w takim jak by letargu... przynajmniej tak mi zawsze mówile:PP

Gość TARGET_27
jaja sa zle nie tylko dlatego ze moglyby sie urodzic z nich kury ale dlatego ze kury sa trzymane w klatkach, zapala sie im i gasi swiatlo w hali w ktorej sa (ze niby dzien i noc). obcina sie im dzioby zeby sie nie dziobaly wzajemnie. i w ogole w takiich warunkach sa trzymane ze... :O:O:( klatkami sie rzuca itp.

Gość kahki bazzar
no wlasnie ondyna o to wlasnie chodzi. badzcie sobie tymi wege ale nie narzucajcie tego innym!

TARGET A SKAD TO WIESZ:o; a kury w klatkach, faszerowane czym sie da, odcinane dziobki? zapladnianie krow po to zeby dawaly mleko a cielaki zabijane? i cala reszta?

Polihymnia moze i masz racje:) jak bylam mala to im chleb do wody wrzucalam:D;)

Gość TARGET_27
ale mozna wybierac "zdrowe" jajka. na jajkach sa numery. sa jaja z fermy i jaka z hal produkcyjnych. mozna zaopatrywac sie na wsi w jajka gdzie kury chodza po trawie i sa szczesliwe

szczerze wątpie - amen:P rozumie humanitarne podejście ale bez przesady:P gdyby patrzeć na to z tej strony to powinniśmy rpzestać jeśc, bo nawet kapusta wydziele hormon stresu gdy ją sie zrywa;)

Gość szczerze wątpie
TARGET ale to już jest wina hodowców i po części organów konrolujących warunki hodowli. Kiedyś ktoś mądry powiedział, mi że nie powinno sie kupować jajek ze stemplem zaczynającym się od "3" tzn. że są to kury hodowane w odpowiednich warunkach. Z tym, ze 98% jajek na rynku to te z trójką.

Gość sie wtrace
a moze mnie obrzydzaja kielki? Zabijanie zwierzat i zjadanie ich to czysta natura, co innego mordowanie mlodych foczek po to by zedrzec z nich futro. WIeksza krzywde robimy naturze jezdzac samochodem, czy uzywajac pradu (kopcace elektrownie) Nie chcesz jesc miesa - nie jedz i tyle. Nikt Cie nie zmusza, ale nie zmuszaj innych do nie jedzenia jezeli maja na to ochote!

TARGET_27 ja mam te szczęscie że jej jajka o numerku 0:P ale przeciez w sklepach jest jak na lekarstwo numerków 2 nie wspomne o jedynkach...

widze, ze dyskuja zeszla z zabijania karpii na kwestie mojego swiatopogladu. Powiem tak, reaguje, gdy komus oboj dzieje sie zlo. A zabijanie i dreczenie zwierzat uwazam za zlo, niezaleznie od tego, czy jest to katowany pies czy lis razony paralizatorem czy karp tluczony na wigilie. Nie jestem nawiedzona, nie jestem po prostu hipokrytka, ktora zalewa sie lzami na widok pieskow w schronisku, po czym wcina kaszanke i tlucze karpia mlotkiem w glowe. Ciekawie sie rozmawialo, ale teraz wybaczcie, ide robic przedstwiateczne porzadki 🖐️

Gość TARGET_27
duzo ludzi hoduje kury. mozna kupic zapas. moi rodzice akurat kupuja u takiej babci ktora nawet z kurami rozmawia ;)