Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sloneczko1234567890

wczoraj byl moj pierwszy raz

Polecane posty

Gość sloneczko1234567890

Wiec tak jak w teamacie.. wczoraj byl moj pierwszy raz.. naprawde strasznie bolało.... gdyby nie bol odnioslabym wiecej przyjemnosci.. ale do rzeczy.. po fakcie i po ogladnieciu sie... zauwazylam ze moze dlatego bolalo ze wewnatrz warg sromowych na jednej z niej jest rana.. a mianowicie tak jakby mi sie tam skora rozdarla.. czy to normalne?? czy lepiej isc do ginekologa.. bo nawet jak siedze to boli.. juz nie mowiac o tym ze troche krwawie ;/ nie jakos intensywnie ale mimo wszystko... Jesli ktoras z was miala podobny problem bardzo prosze odezwijcie sie..

Gość Gratuluję
to normalne za kilka dni sie zagoi, też czułam przy siedzeniu przez kilka dni :-)

Gość sloneczko1234567890
powaznie?? bo juz sie zbieralam do ginekologa bo stracha mialam ze cos nie tak.. ale zadnych masci czy cos nie musze stosowac?

Gość Gratuluję
Ja nie stosowałam niczego, ale jakbys miała aloes, to on ma doskonałe właściwości gojące i łagodzące. Tylko zdejmij z niego skórę, a użyj tylko tego miąższ, który jest w głębi liścia. A ta Twoja rozerwana skóra to najpewniej błona dziewicza, której się właśnie pozbyłaś.

Gość Gratuluję
Ach, i dajcie sobie spokój ze stosunkami, niech się najpierw wygoi. Bo będziecie tylko rozjątrzać ranę.

Gość sloneczko1234567890
dzieki za rady... bo jak na pierwsze podejscie i powiedzmy to co sie stalo po to naprawde nie bylam gotowa na taki rozwoj wydarzen... ale skoro aloes wystarczy to idealnie:) w sumie i tak nie wiem czy bym zastala dzis tego ginekologa:) i tak sie trzeba bedzie wybrac... a poza tym jak siedziec nie moge.. to tym bardziej wiecej seksu przynajmniej przez jakis czas nie bedzie:) a jeszcze bylo tak. ze chlopak nie mogl we mnie wejsc.. uzyl wprawdzie jakiegos balsamu ale dopiero wtedy zaczelo piec.. moze juz przez ta rane.. oj wymeczylam sie .. nie powiem.. ale ciesze sie ze mam to za soba:)

Gość Gratuluję
Jakbys miała się denerwować to ginekolog Ci wszystko wyjaśni, pogadacie o antykoncepcji. Zawsze to specjalista, który diagnozuje osobiście, a nie ktoś obcy piszący o własnych doznaniach na forum.

Gość sloneczko1234567890
ale pierwsze co to sie szuka pomocy tam gdzie najszybciej:) a tu ludzie wszystko o wszystkim pisza.. i anonimowo latwiej.:) ale ja sie wybiore jak tylko bedzie jak :)

Gość Gratuluję
Nie przejmuj się mój też był zaskoczony, gdy nadział się na barykadę. A później zbyt ambitnie chciał mi zrobic dobrze, więc trochę mnie za pierwszym razem wymęczył, bo próbuj się tak szorować po świeżej ranie ;-) Ale teraz już jest dobrze :-D

Gość Gratuluję
A prześcieradło zafarbowaliśmy ha! ;-)

Gość mkokoko
mój pierwszy raz był co prawda trzy lata temu i też go bardzo dobrze pamietam...Nie było przyjemne,bo bardzo bolało i też krwawiłam...Ale to normalka.Błona dziewicza się przebija,powstaję ranka która musi sie zagoić...Nie współźyj przez conajmniej dwa tyg,a wszystko będzie dobrze,a no i dbaj o higienę...

Gość sloneczko1234567890
nawet nie zamierzam sie forsowac conajmniej przez te dwa tygodnie jak mowicie.. jesli kurcze bedzie drugi raz tez tak bolec to zadnej przyjemnosci nie bedzie;/ wiec co proponujecie dla zmieniszenia bolu oprocz aloesu.. cos z drogerii bo tylko to w sumie mam blisko i otwarte w najblizszym czasie;)

Gość Gratulacje
Nie przesadzaj - wystarczy zachować higienę i wietrzyć - np. spać bez majtek jak już nie będzie tak krwawić, każda rana łatwiej się goi jak ma dostęp do powietrza. Na świetach już nie będzie boleć.

Gość a ten problem z
przebiciem? to dlugo sie meczyliscie? bo ja mam taki problem, ze moj facet nie moze...:(

Gość a ten problem z
jesli ktos mogłby mnie pocieszyc bylabym wdzieczna, bo mam wrazenie ze to nigdy sie nie stanie;/

Gość Gratulacje
Chłopak musi wykazać się stanowczością. A Ty bez bólu się ciesz, sama przyjemność, czasem bywają takie błony z duuuzym otworem. Dziewczyny Michalina Wisłocka w "Sztuce kochania" poświęciła cały rozdział pierwszemu razowi. Podaje tam porady praktyczne - warto się zapoznać.

Gość magda19*
oj :) mnie też bolało wymęczyłam sie porządnie, nie wspominam tego najprzyjemniej, dopiero za 4 razem mi się w pelni podobalo ;D Ale...warto się pomęczyć ;)

Gość sloneczko1234567890
no powiem ci ze chwile sie meczylismy czyli jakies 30 minut;] i to naprawde.. az w pewnym momencie zwatpilam i mialam dosc bo juz bardzo bolalo.. ale on wymyslil uzycie balsamiku najzwyklejszego ktory byl pod reka:) i wykorzystanie pozycji w stylu ty na plecach, a twoje nogi na jego ramionach:) i juz jakos lepiej poszlo:) szybciej niz w pozostalych pozycjach:) sam stwierdzil ze to chyba najmniej bolesna a i najwygodniejsza pozycja aby obojgu to moglo sprawic choc troche przyjemnosci... jak juz to zrobicie:) to napisz koniecznie czy tak samo masz z gojeniem sie tej ranki:) bo mimo wszystko mnie to przeraza:) wprawdzie juz nie boli jak po samym stosunku ale przy oddawaniu moczu jeszcze piecze;/

Gość sloneczko1234567890
i wlasnie.. jak juz oboje tracilismy nadzieje ...to on sie spytal mnie czy chce dalej probowac bo juz widocznie zauwazyl grymas na mojej twarzy:) ale stwierdzilam ze chce miec to juz za soba.. jeden dzien jeden bol.... i oby pozniej bylo przyjemniej:) takze troche stanowczosci z jego strony i mimo wszystko przewalczenie tego bolu.. teraz jeszcze dylemat bedzie ciazy itp. bo uzylismy w sumie tylko gumki.. ale wiadomo strach pozostaje;/ niestety

Gość ile macie lat
??

Gość sloneczko1234567890
ja 21. a chlopak 26

Gość ile macie lat
juz myslalam,ze po 15 ;) powodzenia🌼

Gość sloneczko1234567890
niby czemupo 15?? to są tylko uwagi osob troszke wystraszonych mimo wszystkich informacji podanych przez ginekologa itp... a chyba po to fora sa stworzone by wymieniac sie takimi informacjami

Gość ile macie lat
Twoj sposob pisania mi to zasugerowal.

Gość sloneczko1234567890
staralam sie pisac jak najprosciej.. jesli bym uzywala medycznych okreslen zaraz by ktos wyskoczyl ze sie nabijam wogole z calej sytuacji.. gdbybym pisala jakims slangiem byloby jeszcze gozej.. a chodzilo o jak najprostsze opisanie zdarzenia i ootrzymanie kilku slow otuchy od innych dziewczyn ktore mialy ten sam problem.

Gość a ten problem z
dzięki , spróbujemy tak.... chyba cos w tym jest ze on musi byc bardziej stanowczy, bo gdy tylko widzi grymas na mojej twarzy od razu przestaje...,, napiszę jak juz będzie po, jak tam z gojeniem.

Gość sloneczko1234567890
no my mielismy rezygnowac jak tak dlugo nie wychodzyilo.. ale dobrze ze wymyslil jakąś powiedzmy delikatniejsza metode;) powodzenia zycze;)