Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dc girl

Miekka karma dla psa- help

Polecane posty

Gość dc girl

Hej, moja kundelka ma juz ponad 10 lat i ostatnio zauwazylam ze niechetnie je sucha karme - chyba ze sa to te "kulki" miekkie z Chappi.. chyba sie starzeje i te kulki po prostu latwiej jej jesc.. a karmy z puszek nie ruszy :O znacie jakas sucha karme taka jak te kulki z Chappi? zeby wszsytko takie miekkie byly a nie tylko te pare kulek w paczce? prosze napiszcie jak wiecie :) i wesolych swiat :)

Gość karma Frolik

Gość Haha dobre...
Frolic jest smaczny ;), mięciutki.Mój kilkunastolatek bardzo lubi. Może psinka ma jakąś chorobę przyzębia? Podawaj jej witaminki uzupełniajace dla starszych psów-Geriadog, kupuje się u weta, koszt ok 15 zł. Mój też nie przepada za karmą z puszek (co nie znaczy, ze takiej nie zje, zje wszystko, byle dużo), za to uwielbia "psią kiełbasę" z BZM. Mieszam mu ja z ryżem i marchewką.

Gość moje psy nigdy ne lubily
suechej twardej karmy... Tylko Frolic z gotowcow :D

Gość są jeszcze w mięsnych kiełbasy
dla psów, tyle, że są tłuste, mój je lubi a poza tym chętnie wcina ryż z warzywami i mięskiem i kaszę oczywiście też, a najbardziej byłby szczęściwy jakbym mu smażyła paluszki rybne ;-) pozdrowienia dla psinki!

Gość Krolik czy Frolic
jest świetna mój pies ją uwielbiał:)

Gość Frolik czy Frolic
sorry pomyłka;P Wesołych Swiąt! :)

Gość no ale wtedy by
kaszy ryzu itd nie ruszy franca :D frolica tez nie chce... ja juz nei wiem co temu kundlowi zrec dawac ;( :P

Gość dc girl
to wyzej to ja :]

Gość dc girl
dzieki :) jakby jeszcze ktos znal pyszna i miekka karme dla psow to prosze piszcie :)

Gość Haha dobre...
Ja swojemu kupuje czasami karmę Acana senior http://www.allegro.pl/item283324959_acana_senior_light_3kg.html Nie lubi zbytnio Chapi, ale tę to wsuwa michami. Niestety , nie zawsze mnie stać. Ona wprawdzie nie jest miękka , za to drobna. Można do niej dodac ciepłej wody.Zmiękcza się. Kupowałam Fitmin, ale tę omijał szerokim łukiem. Psie kiełbasy z państwowych zakładów mięsnych nie są tłuste, muszą spełniać określone normy.Sa to najczęściej jakieś mielone skórki, podroby. Nie są solone-sprawdzałam.Pachna bardzo przyzwoicie :) To zaś, co oferują w hipermarketach, to rzeczywiście świństwo.

Gość Haha dobre...
U tego samego gościa kupowałam też puszki. Np te http://www.allegro.pl/item287624327_bono_puszki_cielecina_z_warzywami_1250g.html i te http://www.allegro.pl/item287624327_bono_puszki_cielecina_z_warzywami_1250g.html Gotuję ryż, wrzucam pod koniec mrożoną marchewkę, pietruszkę, dodaję trochę zawartości puszki i już. Wychodzi taniej, niż karmienie samym Chapi z puszki. Mój piesek ma tendencje do tycia, więc zrezygnowałam z karmienia go kaszami i makaronami.

Gość Owi
Jakie ilości tej karmy potrzebujesz? Wiesz tak na prawdę zależy też od tego sgdzie mieszkasz i z czym twój pies ma kontakt. Ja jednak zamawiam zawsze :www.4lapy.pl bo wiem, że sprawdzony sklep . Szybka dostawa, a w dodatku nigdy mój pies się nie buntował, więc chyba mu smakuje :D

Gość kamell_02
Najlepszą miękką karmę jaką używałem to CANAGAN - jest bez zboża i ma mnóstwo mięsa. Warto wypróbować.

Gość ungaro
ostatnio poszukałem trochę info o zdrowych karmach, ale naprawdę zdrowych, z odpowiednim składem. I kupiłem Canagan, dużo mięsa, witamin i bez zboża. I pies ją chętnie je

O wiele lepszą i wartościowszą karmą będzie dla niej karma Uniq Nordic Gold. Jestem weterynarzem i każdemu polecam stosownie tej karmy. Jest ona stworzona z naturalnych składników, odpowiednio zbilansowanych pod kątem potrzeb psa. Dodatkowo karma dla psa seniora https://uniqnordicgold.pl/mimer/ wzmocni jej stawy. Moje psy jedzą ją z przyjemnością, są bardzo aktywne i nie mają żadnych problemów z trawieniem.

Gość gość
My od czasu do czasu zmieniamy psu karmę oczywiście za porozumieniem z weterynarzem żeby psy się nie przyzwyczaiły. No i nie wybieramy nigdy tych takich marketowych, bo one uzależniają i mają kiepski skład. A do tego kupujemy takie smakołyki PlaqueOff Dental Bites od vetexpert żeby kamień nazebny sie nie gromadził i żeby nie śmierdziało im z pyszczka

Gość gość
niedawno trafiłam na puszki marki petvita:) podaję suchą karmę tego producenta juz od jakiegos czasu dlatego nawet sie nie wahałam :) karma mega! serio! co prawda jest to jedynie dopelnienie diety ale psiak bardzo zadowolony :)

Gość gość
Warto pomyśleć o zmianie wody jaką się psu podaje, ja zainwestowałam Lourdes Detox Aqua akurat mają teraz w promocji, także te sto złotych mniej kosztuje. Wystarczyć ma na pół roku, także jest to inwestycja na dłuższy czas. Woda ma za zadanie oczyścić organizm, zwłaszcza z tego syfu co zwierzaki w powietrzu wdychają, teraz ten smog daje się we znaki nie tylko ludziom...

Gość gość
wy/pie/rda/la/jcie z reklamami pie/rdo/lone zje/by

Polecam mokrą karmę firmy Petvita. Jej kawałki są mięciutkie i rozwalają się przy nakładaniu do miski. Śmiało możesz dać starszemu pieskowi, który ma mniej zębów bądź problemy z żuchwą.

Gość gość
Ja zamawiam z bozity karmę w puszce mokra i ona wydaje mi się miękka . Moj psiak ja łatwo zjada .

Gość 111monia111
My też zamawiamy suchą i mokrą karmę z Bozity. Długo szukaliśmy odpowiedniej karmy bo nasz pies był strasznie wybredny aż w końcu znajoma nam poleciła tą Bozitę i teraz Nutka z chęcią zagląda do miski

Gość gość
A gdzie można kupić ta bozite ? Bo widze ze oni na stronie nie prowadzą sprzedaży .