Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vanessa89

Co robicie zeby mieć piękne włosy?

Polecane posty

Gość vanessa89

Chcialaby zeby moje wloski w koncu urosły i byly piekne i zdrowe macie jakies sposoby na piekne włosy? odrzywki kuracje albo cośik:) z gór dziex:)

Gość utfxfhfsdhgfsdhgfd
upupuppuo

Gość blackcat
1) mycie tak czesto jak tego wymagają włosy (historie że czesto myte włosy sie szybciej przetłuszczają to BREDNIE) 2) po każdym myciu stosowanie odżywki dostosowanej do rodzaju włosów (ja mam kilka - wygładzającą, nawilżającą, dodającą objetości i jeszcze pare innych. Stosuje na zmiane w zależności od potrzeb) 3) podcinanie końcówek 4) balsam na końcówki 5) nie stosuje suszarki (góra dwa razy do roku z przymusu), lokówki ani prostownicy (mimo że je posiadam na wszelki wypadek :) ) 6)regularnie farbuje aby nie było odrostów (okropienstwo) Ogólnie mam ładne włosy, miekkie, błyszczące i nie narzekam na ich stan - biorąc pod uwage że są regularnie rozjaśniane :D

Ja też nie stosuję suszarek, czy prostownic, nie farbuję też włosów, chociaż mam 26 lat, nie mam takiej potrzeby, kolor naturalny jest ok, a włosy są błyszczące, stwierdziłam, że zacznę farbować, jak już będę siwieć :) Włosy myję codziennie, żadnych odżywek nie używam, bo w moim przypadku nie ma takiej potrzeby, regularnie, co 2 miesiące, podcinam końcówki.

jeśli są suche- nawilżać. Nie szarpać na włosów szczotką. Najlepsze są grzebienie o szerokich ząbkach. Nie związywać zbyt mocno- to też je niszczy. No i odpowiednia dieta, czyli bogactwo witamin;)

Gość kwitnąca maionka
nie suszę sysarką, raz w tygodniu wax trzymama ci najmniej godzinę, i kapsułki Maxi krzem mają największą zawartość krzemu, wyciąg z pędów bambusa, skrzypu i pokrzywy, witaminy i mikroelementy =, złosy zdecydowanie mniej wypadają i są mocniejsze