Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nicniewiedząca

On ma depresję, a ja?

Polecane posty

Gość nicniewiedząca

Jestem w związku... Niestety ostatnio ma On (mój ukochany) gorsze dni, depresję (dodam, że nie pierwszy raz) - tylko tyle mi napisał. Nie wiem co spowodowało ten stan. Piszę Mu smsy, na gadu - pocieszam, ale On nie reaguję. Nie wiem jak długo to potrwa jeszcze. Nie mogę Go odwiedzić, bo mieszkamy ponad 600 km od siebie. Pisałam Mu tez wcześniej, że u mnie też nie układa się najlepiej, że czuję się źle (napisałam Mu o tym raz, żeby wiedział, co się ze mną dzieje) - On nawet nie próbował pocieszać, zareagował tak, jakbym napisała, że właśnie piję herbatę. I tak zostało - ja pełnię rolę pocieszycielki, On pocieszanego. Dziwnie się teraz z tym czuję, z jednej strony egoistycznie (czy powinnam wymagać zainteresowania moimi problemami, kiedy On ma swoje własne?), z drugiej wiem, że miłość jest bezinteresowna (dawanie, a nie branie)... Nie wiem co o tym wszystkim myśleć już... A Wy? Co myślicie o tej sytuacji?

Gość alee o so chodzi
jestem w związku.. 600km was dzieli ;) fajny związek. bardziej wirtualny niż realny ;)

Gość nicniewiedząca
W przyszłym roku nie będzie już też dzielącej nas odległości.

Kiedy moj facet ( dzieli nas odleglosc polska- szwecja ) wpada w stany depresyjne ( tam to jest popularne, nie umniejszam jego zlemu samopoczuciu, ale do prawdziwej depresji to jeszcze kawalek ) zachowuje sie identycznie. Komplenie zamyka sie w sobie. Nie bede opisywala jak to sie toczylo ale powiem ci jak sie skonczylo: on jest w kolejnej ( moze juz dwudziestej ) depresji przez okres jaki jestesmy / bylismy razem, a ja mam go serdecznie dosyc. Byla wielka milosc jest wielkie gowno i zlosc na niego, a on sie pyta : \" no ale nie rozumiesz jak to jest byc w depresji??\" ( taaa, k**wa, ja to mam zycie uslane rozami) Jak to bedzie trwalo wiecej niz pare tygodni to uciekaj dziewczyno gdzie pieprz rosnie, bo to cie zniszczy.

Gość alee o so chodzi
to samo radzę. facet powinien jakoś stąpać twardo po ziemi. Pomyślałaś w jaki sposób facet któremu bez przerwy jest żle może być czułym i kochającym cię mężczyzną skoro to on bez przerwy wymaga czułości i zrozumienia ?

Gość nicniewiedząca
Nie bez przerwy. Ale ostatnio zdarzało się. Jest bardzo czuły, wrażliwy, kochający, wyrozumiały - tylko ta depresja jakoś mnie wytrąciła, dała do myślenia. Zostawić Go? Nie, nigdy. Kocham Go. Zastanawiam się czy powiedzieć Mu o tym, że powinien bardziej interesować się moimi problemami, mniej skupiać na sobie i rozważyć czy te depresje nie są choć trochę urojone (wygodne - mam depresję, mam spokój)?

Gość alee o so chodzi
czy lekarz zdiagnozował tą jego depresję i czy ją leczy, czy sam sobie taką diagnozę postawił ? bo wiesz takie gadanie że się ma depresję mnie śmieszy. Prawdziwa depresja to choroba i ludzie którzy na nią chorują powinni ją leczyć. Ostatnio w ogóle jakaś swoista moda na deprechę panuje. Żyjcie ludzie i nie użalajcie się nad sobą ! ;)

Gość nicniewiedząca
Nie, lekarz jej nie zdiagnozował. Sam uznał, że ma depresję.

Gość alee o so chodzi
a to dobre ! ;) wiesz moim zdaniem to szuka w tobie pocieszenia i nic więcej. Powiedz mu w takim razie, żeby poszedł do psychiatry skoro ma depresję i nie rozmawiaj z nim więcej na takie tematy. Jak ci kiedyś coś wspomni znowu o depresji to mu powiedz krótko: byłeś u lekarza ? jak powie, że nie, to odpowiedz : to idż wreszcie i nie zawracaj mi tym głowy. Tak będzie najlepiej. Nie chcesz być przecież jego mamusią cały czas, prawda ? Niech się facet otrząśnie w końcu a nie biadoli o swojej niedoli.