Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szczesliwa...

Pomocy ! Pomoch ! Pomocy !

Polecane posty

Gość Szczesliwa...

Mam pytanie ! Otóż prawdopodobnie cztery dni temu zaszłam w ciążę (planowaną)... Teraz mam objawy typu nudności, ciągły głód, ból brzucha... Zastanawiam sie czy to czasem nie za wcześnie ?! (jestem młoda, i strasznie się TYM wszystkim stresuję) ;) Czy to nie są jakieś moje urojenia ?!

Gość ja wiem ze
a skąd my mamy to wiedziec, zrób test, proste :o

zdecydowanie za wcześnie na objawy ciąży, po 7-10 dniach od zapłodnienia możesz odczuwać kłucie w podbrzuszu i ból jak na @ (ALE nie musisz nic odczuwać), to będzie ból implantacyjny, wówczas dochodzi do zagnieżdżenia zarodka. Mogą nawet wystąpić lekkie krwawienia. Bóle jak na okres mogą trwać nawet kilka tygodni. Mdłości pojawiają się koło 4-5 tygodni po zagnieżdżeniu, ponieważ hormony zaczynają szaleć. Teraz to możesz mieć tylko i wyłącznie objawy urojone. Wejdź na jakiś portal medyczny. Wpisz w google: \"ciąża tydzień po tygodniu\" i coś znajdziesz.

co do testowania. Testy z opisem "wykrywa ciążę 6-dniową" wykrywają ciążę 6 dni po zagnieżdżeniu zarodka. CZYLI: dzień zapłodnienia + 6 do 10 dni wędrówki zapłodnionego jaja do jamy macicy, gdzie dojdzie do zagnieżdżenia + te 6 dni, o których mowa na testach. Dlatego właśnie zaleca się czekać na termin miesiączki i jeszcze lepiej zrobić test dzień po terminie @.