Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kinsky

Imię - odwieczny problem

Polecane posty

czesc:) w styczniu urodzi sie nam córeczka no a my nie wybralismy jeszcze dla niej zadnego imienia:O ja bardzo bym chciala zeby dzidzia nazywała się Maja ale on za nic nie chce sie zgodzić... twierdzi ze pozniej głupie zarty będą robić sobie z małej przez to imię:O ion chcialby zeby byla Ola(Aleksandra) ostatecznie uwazam ze jeszcze moze byc te imie ... ale juz tyle czasu kłócimy sie o imię ze wiem ze jak ulegne to pozniej on bedziemial świadomość ze wystarczy mnie pomęczyc i ulegne:O więc teraz pytanie do was Mam sie zgodzić na imie Aleksandra? Czy powinnismy wybrac inne imię, jesli tak to podajcie jakies propozycje ładnych imion:) od razu mówię odpada - antosia, dominika, zuzia, liliana(jemu sie nie podobają) julia, paula, karolina, wiktoria(mi sie nie podobają)

Gość co_za_ludzie
zboczysława...

Gość daj jej Lukrecja
i po sprawie :D

Gość Majola = Mariola

heheh czytając ten temat nie mogłam uwierzyć:P My mamy identyczny prtoblem... nawet chodzi o te same imiona :) ja chyba raczej zgodzę sie na to Aleksandrę :) pozdrawiam i zycze wesołych świąt!!!

Gość *jemiołka*
jeśli trzeba wybierać miedzy Mają a Aleksandrą to ja osobiście wolałabym mieć na imię Aleksandra

Gość Ząbkowa wróżka
Ja również wybrałabym Aleksandra, bo pasuje zarówno dla dzieciątka (ładnie i łatwo się zdrabnia) i dla dorosłej, dystyngowanej kobiety. Mi jakoś nie pasuje "minister Maja Kowalska" czy "Prezes Maja Nowak". To imię wydaje mi się takie niepoważne (nie obraź się, to tylko moje zdanie). Twoja córka nie zawsze będzie dzieciątkiem i postaraj się wziąć to pod uwagę przy wyborze imienia.

Normalka. Ja chciałam Wiktorię, on chciał Nikolę. Nie mogliśmy się dogadać i musieliśmy wybrać jedno wspólne imię, które obojgu się podoba. Padło na Zuzannę. Podoba mi się jeszcze Hanna, Alicja i Martyna.

Gość trzeba się dooogdac
Nie zgadzaj się na Aleksandrę tylko dlatego, żeby facetowi sprawić przyjemność. Tobie podoba się Maja, jemu Aleksandra. Dlaczego to Ty masz być pokrzywdzona? Musicie wybrać inne imię.

pies moich rodzicow sie wabi Maja :) Aleksandra to bardzo wygodne imie- latwe do zdrabniania, a w wersji pelnej brzmi powaznie. A moze Hania? mi sie podoba bardzo.

Olga: bedzie Olą ale nie Aleksandrą:) swoja droga pszczolki Mai juz nikt nie pamieta , a imie ostatnio bardzo modne:) ja mam swojego syna Aleksandra czyli tez powinien sie kojarzyc z tą bajką:)

Olga bardzo ładne imię:) A Maja już dawno przestała się kojarzyć z pszczółką.Poza tym, jest taka aktorka Maja Ostaszewska i nigdy nie słyszałam,żeby miała jakies problemy z powodu imienia.

my od kilku lat mielismy wybrane imiona dla dzieci, córka Karolinka, a synek Marek, Bartek lub Konrad. a jak zaszłam w ciąże i okazało się ze bedzie chłopiec, to jakos nam te imiona nie pasowały do mojego brzucha. siedlismy nad kalendarzem i jak padło imię Kamil to juz wiedzielismy. mimo ze nie widzielismy jeszcze synka to strasznie nam ten Marek nie lezał, a Kamilek pasuje jak ulał :) mam nadzieje ze was tez tak natchnie na jakies imię i juz bedziecie wiedziec ze to własnie to. wesołych świąt!!

dzieki za odpowiedzi:) no właśnie juz teraz nei chce sie zgodzić, bo on sobie pomysli ze zawsze tak bedzie ze on bedzie nalegał nalegał az w koncu ja sie zgodzę... bo bedzie wiedzial ze wystarczy mnie przycisnąć i ja odpuszcze:P chcielibysmy wybrac inne ale zadne nam sie wspólnie nie podoba:O znaczy podoba nam sie OLiwia, Amelka i Nikola ale nie widzi mi sie to zeby moja córeczka tak miala na imię:O hymm sama niuewiem :(

u mnie takie klotnie o imie byly az trzy razy: pierwszy syn -on chcial: Kamil-ja Alex ,potem corka: on chcial:Eleni -ja Victoria ,trzeci synek: on chcial Grzes -ja Maxime....za kazdym razem wygralam!!!

Gość jej ... nie ma powodów do dumy
Alex, Victoria, Maxime - mam nadzieję że to nie są dzieci mieszkające w Polsce .... to jakieś kanciaste jest, chybaze połączone z niepolsko brzmiącym nazwiskiem ...

Witam ja mam termin na początek lutego ma być dziewczynka tez myslałam nad imieniem Ola i bardzo podoba mi sie Maja nie wiem jeszcze moja mama chce Ole a ja nie moge sie zdecydowac a może jeszcze sie okazac ,ze bedzie Bartus bo z tym usg nigdy nie wiadomo

Gość tylko nie
OLA!!! tragedia.:o :o :o aleksandra to jest pene imie, nawet jak ci sié ola podoba, to w kadym dokumencie bédzie ALEKSANDRA! podoba ci sié to?? zresztá, ola to pasuje do malutkiego dziecka, a potem? 40-sto letnia Oleka??tragiczne imié

Gość autorka napisala
Ola (Aleksandra) a nie samo Ola. i jaka znow Oleka!!! autorko z kazdego imienia sobie dzieci wymysla przezwiska wiec niewazne jakbyc nazwala na pewno znajdzie sie ktos kto bedzie przedrzeznial dziecko. Olka Fasolka a Maja pszczolka Maja, Ewka patewka, Anka skakanka, Anka klamka i jakie to tam jeszcze dzieci wymyslaja. nie ma co na to patrzec!!! osobiscie ani jedno ani drugie. ale to moj gust Ty masz inny :) pozdrawiam

Gość to ja już nie wiem o co chodzi
tylko nie---> Nie rozumiem o co Ci chodzi? Mała Ola, Oleńka i dorosła Aleksandra- mało dostojnie brzmi?

Gość Agnieszka........
my też mieliśmy podobny problem, jak coś mi się podobało to mężowi nie i na odwrót, braliśmy pod uwage imie Ola ale jednak jest Agnieszka. Nam się bardzo podoba :)

Gość nie fajne
imie Ola mi się podoba ale faktycznie Aleksandra już nie a w dokumentach jednak będzie Aleksandra, a Ola w niektórch krajach znaczy cześć i może być potem problem, moja koleżanka tak ma

Gość to ja zaglosuje na
Sara