Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hemoroiidy

Jak dlugo mozna miec hemoroidy??

Polecane posty

Gość hemoroiidy

moj brat stęka juz od czwartku..:o co mnie niemilosiernie wqrza bo mam wrazenie ze wiecej sie naudaje niz to warte..:o i to mozliwe zeby az tyle czasu je mial??

Gość łapie się je na całe życie
i trzeba nauczyć się z nimi żyć!!!! Są to krwawiące, bolące, swędzące żylaki odbytu, które są wynikiem siedzącego trybu życia i złej diety!!!!! Jak je unieczynnić, bo na operację mogą się decydować li tylko osoby pracujące tą częścią ciała!!!! 1. prawidłowa dieta: wysokowitaminowa, wysokobłonnikowa, optymalniebiałkowa 2.wysiłek fizyczny rekreacyjny na poziomie potu 3.nasiadówki w letnim wywarze z kory dębu 4.maść i czopki proctoglyvenol Szczegóły na www.vademecum.zdrowia.prv.pl Po unieczynnieniu hemoroidów, żyć wg wskazówek na powyższej www i nie będzie żadnego problemu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość łapie się je na całe życie
sorki, umknął mi najistotniejszy punkt: po każdej defekacji mycie odbytu i hartowanie chłodną i zimną wodą. po wytarciu osobistym ręcznikiem smarowanie odbytu kremem kosmetycznym. Kilka lat temu, na taką propozycję jeden z uczniów szkoły średniej krzyknął: kremem? przecież to duupa!!!! No właśnie, często duupa jest ważniejsza od twarzy. Coś na ten temat mogą powiedzieć osoby cierpiące z powodu hemoroidów, prawda?

Gość a co proktolog
zrobi, wytnie czy powciska? Dobra bajka, ha, ha, ha> Widzę, że aluzja nie chwyciła; to i dobrze, że obecni Forumowicze nie interesują się analseksem jako pracą w Agencji.

Gość oj piesek a ty znowu swoje
PS. z tą korą dębu to nieprawda, większość lekarzy to wręcz odradza, bo to tylko wysusza i dodatkowo podrażnia :o

Gość polecam wam
1/ Płukanie jelita (1-2 razy dziennie) http://podstawowe.info/podstawowe-info/leczenie/lewatywa.html kurację 2/ Nie dopuszczać do obstrukcji: Stosowałam - rewelacja: Siemię lniane, właściwie stosowane, działa na zasadzie mechanicznej - pęcznieje w jelicie, wydziela śluz i olej. Skuteczność jest prawie 100-procentowa, ale zabiegi należy wykonywać dokładnie. KURACJA SIEMIENIEM LNIANYM: Podajemy surowe siemię lniane: albo gryziemy i połykamy całe nasiona, (ja namaczałam w 1/2 szkl. ciepłej wody 2 łyżki siemienia i połykałam 3x dz. przed jedzeniem, lub posypywałam suchymi nasionami kanapki lub drugie danie np. ziemniaki - pycha) 1. dzień - 3 razy dziennie 1 łyżkę 2-3 dzień - 3 razy dziennie 2 łyżki od 4 dnia - 2 razy dziennie 1 łyżka Dawkę 2 razy dziennie 1 łyżkę należy utrzymać przez okres 3-6 tygodni, potem stopniowo zmniejszać. Po zakończeniu kuracji zaleca się podwyższyć zawartość błonnika w diecie (dużo warzyw lub gotowy preparat Nopalin) Lewatywa z tłuczonego siemienia lnianego: (bardzo skuteczna) do 1 1 gorącej wody dodać 1 łyżkę siemienia lnianego, doprowadzić do wrzenia, przecedzić, dodać 1 - 2 łyżek oleju, wprowadzać do odbytu ciepły płyn (38 st.C).

Owszem wytnie :P Przy czym wycina się już zwykle dopiero przy IV stadium zaawansowania. Czyli wtedy kiedy wypadną i nie daja się odporowadzić do wewnatrz odbytnicy. Jest sporo metod nieinwazyjnych - typu opaski Barrona, stapler, laser, krioterapia itp. itd. Hemoroidy nie są efektem uprawiania seksu analnego :o