Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

irenka78

gorączka po porodzie

Polecane posty

Dzis mija tydzień jak ur moją cudowną córcię. Niestety od wczoraj mam gorączke na granicy 38 stop. bardzo się wystraszyłam bo słyszałam te różne historie o sepsie i zapaleniach. Dzwoniłam do swojego gina i położnej, najprawdopodobniej to od jelit, mam straszne boleści w jelitach chyba jakis zastój i do tego straszne hemoroidy. Biore apap i różne specyfiki na powyższe problemy, ale przeżywam katusze w wc aby cokolwiek z siebie wydusić, ból nie do opisania. Czy któras tez tak miała po porodzie, martwi mnie ta gorączka. Proszę o odpowiedz

dodam jeszcze że byłam dzisaj u gina , on nie wiedzi nic niepokojącego, nie wie skąd ta gorączka, zbadał, zrobil usg itp. zapisał antybiotyk, a ja nadal się martwię bo 38,5 stop. gorączki nie bierze sie chyba z nikąd, czy to faktycznie może być przez jelita??

Gość samisa
mi zostawili gazik :-o goraczke mialam do czasu dopoki go sama nie wyciagnelam ale jezeli bylas badana ginekologicznie i przez usg to nie ma takiej mozliwosci zeby on tam byl niestety ja znam sama zle historie z goraczka w tle po porodzie, moja mama miala goraczke i tez nie wiadomo od czego, byla badana, miala lyzeczkowanie 2 tyg po porodzie i nadal goraczka, pozniej okazalo sie ze to od piersi, w jednej piersi zrobila jej sie ropa i musiala miec znowu operacje :-o moja kolezanka natomiast po cc dostala goraczki i okazalo sie ze ma zator :-o do dzis lezy w szpitalu bez dziecka, jak pojdzie do serca to umrze... koszmar moze wybierze sie do lekarza rodzinnego, nie gina tylko takiego zwyklego? jezeli z piersiami jest ok, "dol" tez ok to moze faktycznie cos z jelitami?

hej ja też miałam gorączkę i to dużo niższą niż twoja dostałam leki na wywołanie skurczy macicy i antybiotyk bo została mi krew i skrzepy a kanał się już zamknął. Ale to było dokładnie widać na usg.

No nieciekawie jest. Nie wiem czy karmisz piersią ale podobno - nie wiem na pewno - że nie wolno karmić jak się ma powyżej 38,5 stopni. Jeżeli chodzi o zaparcia to ja rozprażałam sobie 5 jabłek w odrobinie wody. Efekt był taki że ledwo dobiegałam do toalety.

mozna karmic majac nawet wieksza goraczke! ja mialam prawie 40 przez zapalenie piersi przez 2 tygodnie!!! i moja tesciowa tez mowila ze nie mam karmic piersia, a kiedy wezwana polozna zobaczyla butleke i zapytala sie po co mi ona zaraz przywolala mnie i tesciowa do porzadku, karmilam caly czas :) wiec o to sie nie martw, napewno mozesz karmic :) ja poszlabym jeszcze do innego gina, taka goraczka nie bierze sie znikad zawolaj polozna, powiedz jej co i jak, moze ona cos doradzi? mi moja bardzo pomogla

Dziekuję Wam serdecznie za odzew :) Dzisiaj gorączka już mniejsza 37,3 a więc może antybiotyk zaczął działać albo to faktycznie sprawa jelit bo czuję że chyba zaczynają ruszać z pracą. Mam nadzieję że wszystko szybko minie i obędzie sie bez koszmarów pozdrawiam