Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rudziaa

Nerwica ciazowa spowodowana rodzina. jak sobie poradzic?

Polecane posty

jestem w 6 mc ciazy. Babcia i mama ciagle mowia co rbic a czego nie. sprawa wydaje sie prosta, zaraz uslysze powiedz stanowcze nie, ale to wlasnie nie jest proste. bo w koncu to moje pierwsze dziecko i zaraz slysze ze jestem nieodpowiedzialna bo nie slucham rad. nic mi nie wolno. przez caly rok unikam slodyczy, w swieta sie przed nimi nie bronie:) ale teraz... jem ciasto do herbaty ukradkiem bo sie roztyje. oczywiscie nie slodzonej. o swiateczne potrawy musialam walczyc. oczywiscie unikac chemii czyli w sumie niczego. co robic?

Gość kochana nie daj
sobie wlezc na glowe i juz. Pare razy ostentacyjnie olej ich dobre rady to zobacza,ze do sciany gadaja.

Juz tak chcialam ale slysze ze jestem nieodpowiedzialna i ze dziecko mnie nie obchodzi. a babcia jest tak wyjatkowym czlowiekiem ze potrafi gadac cztery godziny wlasnie do... sciany(w przenosni oczywiscie)...

Hej:) mam tak samo jak Ty, rodzina czasem potrafi mnie tak zdenerwowac (szczególnie mama) ze nieraz nie wytrzymuje nerwowo :/ tez niewiem jak sobie z tym poradzic. Chociaz wydaje mi sie ze w Twoim przypadku to poprostu robią to z troski o Ciebie:)

chociaz faktycznie jak babcia twierdzi ze Cie dziecko nie obchodzi to niezaciekawie tez masz... no ale wiesz babcie czasem takie są. mają przestarzałe myślenie :P

Gość Moja sąsiadka non stop
słuchała mądrych rad typu : nie patrz w ogień, nie patrz na kota, nie patrz na sasiada z liszajem... Tez dostawała na głowę.

To sie wydaje tak ze nie powinno sie tym przejmowac. ale jak sie je w wigilie ciasto pod stolem... tak mi poszlo cisnienie ze musialam to gdzies wygadac. w kazdym razie juz mi lepiej i mam wrazenie ze troche wyolbrzymilam. tyko nie wiem czy nie dla tego ze siedze sobie w domku i wcinam sernik:)