Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Onaaaaaa0

Nastoletnie Matki ! Co Wy Na To ?!

Polecane posty

w wieku 20 lat i przynajmniej byłam w pełni świadoma tego co robię i że tabletki w 100% nie zbaezpieczają :o i sorry ale jakoś w moim gimnazjum w klasie 95% to dziewice :o w liceum (w klasie maturalnej) 80%, a na studiach hmm obecnie podejrzewam że ok 50%... widocznie starsze roczniki się szanują bardziej od was :o i wcale do katolickich szkół nie chodziłam..

chinka ja sie nie goraczkuje takie jest moje zdanie ty wolisz byc matzka majac 30lat i dobrze ale niektore czuja ze moga miec wczesniej i nic tobie do tego nie z twoich pieniedzy beda utrzymywane

fajna madchen tak prześwietliłaś mnie na wylot :o kurka wodna, rodzona matka nie zna mnie i moich myśli tak dobrze jak Ty..

A którą nastolatkę stać na utrzymanie dziecka? Musiałaby związać się ze sporo starszym od siebie facetem, który byłby w stanie utrzymać ją i dziecko. Musiałaby znaleźć dziecku opiekunkę, opłacić żłobek albo zostawić dziecko pod opieką matki, a nie każda babcia kwapi się do opieki nad wnukiem. To nierealne.

mnie rodzice utrzymuja dopoki sie ucze, jakbym miala dzieciaka tez by mnie utrzymywali, bo wolalabym robi dyplom z dzieckiem na ramieniu niz robic za 1200 w sklepie. Nie widze wiec w tym nic dziwnego

ponawiam pytanie: Po co cofac sie do plemien Afrykanskich i rodzic dzieci w wieku 16 lat? Poznajmy troche zycie, wyedukujmy sie, i wieku 20-21 lat mozna zaczac myslec o dzieciach. Dziecko to zbyt duza odpowiedzialnosc, to nie jest chomik, ktorego mozna sie pozbyc jak sie znudzi.

swiadome macierzynstwo w wieku 16 lat? przelozyc taka przez kolano i .... wpadki sie zdarzaja nawet w najlepszej rodzinie wiec tematu wpadek nie bede podejmowac. Ale SWIADOME macierzynstwo w wieku licealno-gimnazjalnym? brak slow. Chociaz na litosc boska mature zdac zeby jakos ten okres \'mlodosci\' zakonczyc. Dziewczyny, ja rozumiem instynkt macierzynski-sama mam tylko 21 lat i mnie od kilku miesiecy nosi zeby miec dziecko. I mam warunki takie jak pisze Fajna: starszy chlopak, zarabiam na siebie od 3 lat, do tego koncze studia. I wiem ze jestem gotowa pod wzgledem \'psychicznym\'. I co???i nic jeszcze sobie poczekam Dlaczego wam dziewczyny tak spieszy sie do przyslowiowego \'prania skarpetek\'?? Naprawde ja swieta nie bylam, seks jest dla dojrzalych , a wypadki chodza po ludziach ale na litosc do ksiazek , zeby chociaz jaks szkole skonczyc a nie do rodzenia dzieci. Bo co wy temu dziecku dacie?Pan Bog dal to i pieniadze da? Albo starszy chlopak ?a jak chlopak wpadnie pod autobus? eeehhh chyba sie starzeje...

ja zna nie jedna dojrzalsza 16latke niz 25latke;) a wiesz chinko czemu zadalam to pytanie? bo lala skrytykowala 16latki uprawiajace seks, to ja chce wiedziec kiedy ona zaczela wytsrazcy pomyslec poza tym chinka sie uspokuj bo zaczynasz wariowac swieta sa, idz z rodzina porozmawiaj moze sie uspokoisz

Gość Onaaaaaa0
Ktoś zadał pytanie czy ja planuję ? TAK... I to nie żadna wpadka !!! Jestem świadoma tego, mam starszego faceta... I oboje chcemy TEGO DZIECKA ! Nie rozumiem dlaczego ktoś uważa że jestem szmaciarą ?! Nie sypiam z każdym facetem.... Zastanówcie sie nad tym co piszecie !

HMMM spokojnie...to ile masz lat? i co masz starszego faceta tzn ze mozesz miec dziecko? a ile lat tak bedziesz polegala na tym facecie? wiesz mozn a grac slaba i delikatna kobietke przez pewien czas ale na dluzsza mete nie kazdy facet bedzie to tolerowal...nie licz na to ze bede Cie wyklinac, bo to nie o to chodzi tylko wytlumacz mi dlaczego jest lepiej miec dziecko juz teraz w wieku nastu lat a nie poczekac chocby do matury?

moje zdanie jest takie ze najlepiej miec dziecko w wieku 19lat poniewaz : 1. siedzisz z dzieckiem do 3 roku zycia, masz 22lata, dziecko do przedzskola a ty m,ozezs smialo kontynuowac nauke 2.bedziesz mloda mama 3.pozniej juz o wiele trudniej sie zdecydowac na dziecko, bo jako tako to zycie jest poukladane i nie chcemy niczego zmieniac moze byc problem z kasa ale czy ludzie 25letni zawsze maja kasy jak lodu?

Gość Onaaaaaa0
Do kig: Hmmm... Dlaczego, tego nie wiem, ale chcemy, jesteśmy świadomi tego że moze nie być łatwo... Chociaż... Dlaczego nie ?! Bo co skończą się imprezy ?! No i co z tego... Ja patrzę na to z nieco innej strony... Lepiej żebym chodziła na imprezy, piła, ćpała itp. ? Mój chłopak ma 20 ja 16.. Wiem że ludzie będę gadać .. Ale już napisałam lepiej żeby gadali o tym że będę mamą niż o tym że się daje na prawo i lewo chociaż.. Jak zobaczą brzuszek to pewnie i bez takich komentarzy się nie obejdzie... Ale cóż...

ja tez chcialabym miec dziecko ale po maturze bo jak mature to tak naprawde mozezs wiecej:) moj chlopak ma 20lat, pracuje, nie narzeka na brak funduszy

Gość jeszcze nastolatka
Ja mam 18lat i 6 miesięcy. Jestem w ciąży, chciałam tego. Ciesze się bardzo:) I nie zwracam uwagi na to czy ktos mnie wysmiewa,drwi ze mnie itp itd... Po prostu jestem radosną dziewczyną:)

jeszcze nastolatka, a w tym roku zdajesz mature tak?:) u mnie w szkole ejst dziewczyna w ciazy, urodzi pod koniec kwietnia, mature chce zdac i dziecko na pewno jej w tym nie przeszkodzi a jeszcze chcialam cos napisac takie argumenty typu ze trzeba sie wyszalec, co to znaczy ze trzeba? a pozniej to juz nie mozna ze znajomymi na piwo wyskoczyc? dziecko nie wiezi cie 24h na dobe mlode dziewczyny poprosza rodzicow, 26latki zatrudnia nianie - jaka roznica??

Gość Onaaaaaa0
I nie chodziło mi o to że mam starszego faceta i mogę mieć dziecko... Jest starszy i odpowiedzialny dlatego wiem że możemy zdecydować sie na taki krok ! A wszyscy o kasie... Czy to jest najważniejsze ?! Tak. Trzeba utrzymać maleństwo... Pieluszki, kaszki... Ale chyba z kasą nie jest tak źle skoro stać nas będzie na wózek za 2500 zł ?! I nie kupi Go tatuś tylko razem... Racja, nie pracuję ale pieniądze mam... No i co z tego że od rodziców ???? Mam założoną książeczkę, pieniądze są moje i mam prawo wydać je na co chcę !

Gość jeszcze nastolatka
fajna tak w tym roku zdaje mature:) I wiem ze ją zdam!:) Bo zalezy mi na tym:)

Gość greola
i myślisz że utrzyma Ciebie, dziecko i dom za t co zarobi mając maturę i 20 lat? ja mam 21, mój chłopak 25 i oboje jesteśmy zgodni że na dziecko nie teraz pora.. a jak słysze za przeproszeniem pierdolenie że mam 16 lat i jestem gotowa na dziecko to nie wiem czy się śmiać czy płakać i piszesz że wolisz żeby mówili że masz dziecko a nie że dajesz na prawo i lewo.. żeby takie ploty powstały to musi być do tego podstawa............ ps. obyś za kilka lat nei żałowała że Twoje kolezanki skonczyły studia, urodziły dzieci i stac je żeby pojechac z dzieckiem do disneylandu a sobie kupić choćby perfumy..i obyś się złami nei zalewała na zjedzie absolwentów kiedy wszyscy beda sie chwalic kim sa, gdzie byli i jakie maja pasje a Ty powiesz "a ja w wieku 16 lat urodzilam dzieciaka teraz mam 30 i dziecko ma mnie głeboko w dupie a ja wiem ze sparałam życie" i że niby 20 letni chłopaczek jest gotowy na bycie OJCEM? hahahahahahahaahhaahhaahhahaha

chociaz ja nie chce dziecka, trzymam za was kciuki! za to zeby z maluchami nie bylo problemow, zebyscie mialy pomoc rodziny i faceta, zeby zadne staruchy wam nie mowily ze trezba bylo czekac, skoro wy chcialyscie!

Gość Onaaaaaa0
Do fajna madchen: Widzę że Ty jedyna chyba to rozumiesz... I właśnie co do słów "trzeba sie wyszaleć" ... Dlaczego trzeba ?! Kto mi każe ?! Co to jakiś przymus czy co ?! Nie będę chciała szaleć to nie to chyba proste jest ?

Gość jeszcze nastolatka
Onaaaaa przepraszam ze zapytam ,ale nie czytam tego topiku od początku. Ile masz lat i ile ma Twój mężczyzna? Ja mam prawie 19 ,a mój meżczyzna ma 30. Wiem zaraz zostane zjechana.....ze taka róznica itd. Ale Kocham Go :**:

Gość Onaaaaaa0
Ja mam 16 mój chłopak 20...

ja ci powiem ze ja moze poszlam ze znajomymi 2 razy na dyskoteke w moim zyciu? nie bawi mnie to, ja nie lubie dyskotek, ja wole isc do pubu ale do pubu zawsze mozna isc, przeciez dziecko to nie jest jakis wyrok do konca zycia a o tym disneylandzie to mnie rozwalilas:o masz jakas znajoma ktora tam pojechala? bo ja nie... w ogole znasz kogos kto tam pojechal z twojego miasta np??:o poza tym ja mam gleboko taki disneyland, poza tym jak masz dziecko to juz niby cie nie stac na nic? wez ty laska przeczytaj swoja wypowiedz jeszcze raz zanim ja wyslesz:o

Sama przyznajesz ze bedzie Ci w wieku 16 lat ciezko. Dlaczego chcesz sobie zycie powiedzmy szczerze utrudnic? Co zrobisz ze szkola? Naprawde chcesz zeby w najpiekniejszych i najwazniejszych momentach zycia malenstwa byla przy nim babcia, niania, prababcia czy siostra bo ty akurat bedziesz w szkole? Mowicie ze uczyc mozna sie pozniej. Ano mozna tylko akurat czy po 3 latach ulozonego zycia bedziecie mialy taka ochote wracac do ksiazek? A jak wrocicie to i tak moze to sie odbyc kosztem dziecka. Mam nadzieje ze rozumiecie moj luzny wywod:-)

greola widac ze mimo 25lat twoj facet nie jest gotowy na dziecko i co cieszysz sie?:o ja bym plakala bo jak nie teraz to pozniej tez nie

Gość greola
cóż... wiesz w szkołach organizują wycieczki do disnaylandu.. ale co tam.. wasza sprawa co z waszym życiem robicie, chinka, kig i reszta "przeciwniczek" wczesnej ciąży :D cieszmy się że za parę lat na rynku pracy będzie mniejsza konkurencja na stanowiska wyższe :D

Gość Onaaaaaa0
20 letni facet jest za mlody na dziecko ?! A to ciekawe.... Kiedy ma pracę, mieszkanie... Nie rozumiem, a facet który ma 25 nie ma pracy, jest na utrzymaniu rodziców może powinien zostać ojcem ?!