Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boni 666

jakie upławy mozna uznać za normalne

Polecane posty

Gość boni 666

moja systuacja wyglada tak : 4 miesiace temu chorowałam na grzybice, po jakis 2 miesiacach znów na nia zachorowałam i wyleczyłam. dzis jestem mocno przeziebiona biore bioparox i gripex. Czuję się ogolnie osłabiona. Nie mam jakis znacznych upławów ale ostatnio cos mnie zaszczypało pare razy. jak sie podmywałam włozyłam palec do srodka i jak go wyjełam to był w białej gęstej wydzielinie, gdzieniegdzie przezroczyetej z białymi grudkami. nie mam na razie kasy na ginekologa wiec postanowiłam zastosowac czosnek-dzis drugi dzien, tak kiedys mi nawet ginekolog polecił. Szczerze mówiac to nie wiem czy ta wydzielina juz swiadczy o grzybicy i jest normalna. poza tym czy mogę zastosować lactovaginal, nigdy wczesniej go nie brałam i zastanawiam sie czy pomoże...i nie zaszkodzi, kiedys czytałam ze czasem lactovaginal moze spowodowac zaburzenia w srodowisku w pochwie

Gość jola78
w ocenie upławów bardziej od ich ilości liczy się ich rodzaj. Jeżeli wydzielana ciecz nie jest mlecznobiała. lecz żółta, zielona, brunatna, zabarwiona krwią lub pienista jeśli pojawia się pieczenie lub swędzenie świadczy to o stanie zapalnym