Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może ktoś mi odpowie.....

Nie mogłam spać- ból łydek.

Polecane posty

Ponad tydzień temu przechodziłam kilkudniową grypę. W trakcie tej grypy zdarzyło się raz, że nie mogłam spać przez całą noc, bo bolały mnie uda. Wczoraj w nocy bolały mnie łydki i nad kolanem. To może być jeszcze po tej grypie? Musiałam wstać i chodzić. Kiedy siedziałam, leżałam, to ból był bardzo nieprzyjemny. Zasnęłam o 4 nad ranem, bo na chwilę przestało mnie boleć. Teraz znowu mnie boli. Może ktoś się orientuje od czego to mogło być? od tej grypy? Niestety nie mogę iść do lekarza, bo mój internista wziął sobie urlop i wraca po Nowym Roku. Boję się, że dzisiaj w nocy sytuacja się powtórzy.:(

może to nie od grypy a od braku magnezu w organiźmie - czasami kurcze chwytają - najlepiej sobie zapodać magnez w pastylkach wtedy :)

Lekarz jeszcze ponad tydzień temu wspominał o magnezie. Można go kupić bez recepty? Dzięki za odpowiedź.

Gość DOLOMIT
jest tam magnez i wapń w odpowiednich proporcjach.

tez czesto w nocy miałam taki ból łydek i zawsze magnez pomagal

Hmm to samo ma moja mama od dluzszego czasu.. ponoc starsznie "rwa" ją łydki w nocy. Była u lekarza i lekarz nic mądrego nie powiedział.. niby miało przejsc, nie przeszło. Czy ktos wie co to może być?

Magnez i do tego dużo płynów, takie kurcze (jeśli to kurcze) mogą być też z odwodnienia.

Właśnie to jest taki rwący ból. Najgorsze, że nie boli mnie przy chodzeniu, tylko wtedy, kiedy leżę. Nie boli może bardzo mocno, ale dyskomfort jest tak duży, że nie mogę spać. Muszę wstać, chodzić. Wczoraj nawet pranie robiłam.

W moim przypadku to nie są skurcze.

jeśli masz kurcze łydek to kup sobie w aptece Aspargin...to jest właśnie na kurcze...

Gość No cóz
Szybko do dobrego masażysty marsz.on zastosuje odpowiednia terapie:)

Coś czuję, że dzisiaj znowu nie zasnę. Boli mnie cały dzień, a jestem tak śpiąca, że nie mam siły chodzić.