Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sunnyglades

Dopochwowo - a co dalej ?

Polecane posty

Gość Sunnyglades

Ginekolog zapisał mi Metronidazol, na jakąś infekcję, która mnie złapała. Globulek jest 10 stosuje sie je dopochwowo, ulegaja one rozpuszczeniu i.. no wlasnie.. czy jak skoncze kuracje, mam przemyć pochwę w środku, by oczyscic ja z resztek tych globulek ??

nic nie wymywaj...to co jest za dużo to samo wypłynie...nie martw się..

Gość tak przemyj sobie
wycorem do czyszczenia butelek:O Dziewczyno, zapamiętaj sobie raz na ZAWSZE, że się pochwy w środku nie myje, chyba że w okresie połogu, czy w wyjątkowych sytuacjach, kiedy lekarz każe robić irygacje, ale tylko z zalecanych środków oraz z przegotowanej wody!!!!! Nigdy nie myje się pochwy w środku, zwłaszcza jak się tam aplikuje leki. Pochwa jest tak skonstruowana, ze co w nią wsadzisz, samo wyjdzie. Sama się wyczyści.

Gość Sunnyglades
dziekuje :) bo sie zastanawialam, czy wymyć się tam palcem ,zeby np.przed wizyta u lekarza < po skonczeniu kuracji mialam sie zjawic> zeby sie wiedak nie przerazil ,jak spojrzy przez wziernik :) i jeszcze jedno pytanie, bo moj gin malomowny, i zamierzam go zmienic. Nie odczuwalam pieczenia,bolu,swedzenia, mialam tylko zaczerwienione dookola wejscia do pochwy i stad moje pytanie: czy to zakazanie grzybicze > czy jakies bakteryjne ? on mi nic nie powiedzial . stwierdzil tylko: infekcja. i zapisal globulki

jeśli nie masz żadnych objawów to raczej bakteryjne...

Gość Sunnyglades
dziękuję bardzo :) i zycze udanego popoludnia :)

nie ma za co :)..również życzę udanego popołudnia :)