Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iiiiikkkkkkooollllooo

Dlaczego wszyscy na kafe pisza PERFUM zamiast PERFUMY??

Polecane posty

Gość iiiiikkkkkkooollllooo

W dopełniaczu jest kogo? czego? - perfum, a nie w mianowniku! Ten perfum? Matko boska, nie ma czegoś takiego! Są perfumy!! A nie perfum...Bleee. Wstrętny błąd.

Gość czyli piszemy
litr perfumy?

Piszemy litr Perfum .... !! Perfumy podobnie jak spodnie tudzież drzwi występują tylko i wyłącznie w liczbie mnogiej

Gość no bo taki wlasnie jest poziom
kafeteriuszy. Dlatego stwierdzam, ze nie mam tu co robic

jak będę chciała to będę mówiła PERFUM i ty mi tego nie zabronisz...co cię obchodzi jak ktoś mówi..boże :O...już nie macie się czego czepiać :O

Gość no bo taki wlasnie jest poziom
dlatego tez, niniejszym to jest moj ostatni post

ja znam kogoś kto mówi perfuma/perfumka :-D i to wykształcona osoba jest....

powiedzieć: jeden "perfum" to jak powiedzieć "wchódź" lub "poszłem", okropny błąd językowy!

Gość a mówcie jak chcecie
dzięki temu wiem, kto jest półanalfabetą i z kim sie nie warto zadawac.

ciesze sie niezmiernie że jest na kafe osoba posługująca sie poprawnie językiem polskim:P chwała Ci za to! szkoda tylko że niepotrafisz czytać regulaminu, w którym wyraźnie pisze że wytykanie błędów świadczy o złym wychowaniu;)

Gość jakaamm
No niestety, to świadczy najlepiej o przekroju społecznym kafe, niestety. A jeszcze gorsze od "perfuma" jest buta i arogancja użytkowników tego słowa. Wiele razy poprawiałam tu kogoś, tłumacząc po dobremu, że jak nie chcą być odbierane jak osoba po 8 klasach z Koziej Wólki to niechże zapamięta i nie powtarza więcej. Nie, to najpierw ktoś będzie szedł w zaparte, że tak się mówi, a potem strzeli czymś w rodzaju: "jak będę chciała to będę mówiła PERFUM i ty mi tego nie zabronisz..." Nie, no, super, mów sobie "perfrum" i "na ile to jest", "nie umię", "proszę panią", "narzyczony", "mogom", uokno i copka, w wolnym kraju żyjemy! Tylko potem nie marudź, że nie masz pracy i nikt cię nie traktuje poważnie.

Gość ergot
"W którym wyraźnie pisze że wytykanie błędów świadczy o złym wychowaniu" powinno brmiec "w którym wyraźnie jest napisane że wytykanie błędów świadczy o złym wychowaniu". No i pisowania 'nie' z roznymi czesciami mowy sie klania... Moim zdaniem brak starannosci w uzywaniu jezyka polskiego jest wyrazem braku szacunku dla odbiorcow Twojej produkcji. W regulaminie o tym 'nie pisze'?

Gość maja pszczółka majaaaa
ha ha ha