Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

CIĄŻA ...BRAK CIAŁKA ŻÓWTEGO, CO TO?

Polecane posty

CZy ktoś miał taki przypadek? lub słyszał , jaki jest finał w takiej sytuacji? oczyszczanie macicy????? :(

Gość to ja ja
..niestety, raczej nieciekawie

Gość wrozy zle
lyzeczkowanie Cie czeka niestety

czyli oczyszczanie macicy????

Gość wrozy zle
yhym...

ech!!!! trudno , tylko dziwne dla czego lekarz odrazu mnie nie umówił na wizyte łyżeczkowania????? przecież wie jaki finał tego będzie????

czy ktoś wie jak długo sie dochodzi do siebie po tym zabiegu??? chce juz mieć to wszystko zA SOBĄ , CIEKAWE czemu tak sie dzieje??? czy z mojej winy...czy z winy plemników????widocznie jescze nie czas:( ech , i poco mi zabronił iść na solarium i siłownie skoro nici z tego będą?? e tam ide sie opalać....

Gość wrozy zle
nie dal skierowania do szpitala..dziwne...moze chce jeszcze pare dni poczekac i sie upewnic...ale dziwne...i na zadne wyniki krwi bhcg zupelnie nic! hmmmmm

nie no jutro ide na te wyniki krwi....może chce sie upewnić???

długo sie tam w szpitalu lezy ??? nie może tego zrobić w gabinecie z anastaziologiem????

Gość wrozy zle
lekarze czasami chca pczekac kilka dni..podobno brak cialka zoltrego to bakterie w spermie

Gość wrozy zle
3 dni sie lezy w szpitalu zabieg w znieczuleniu krawi sie kilka dni pozniej szybko dochodzi do siebie

ciekawe jaki wynik jest zadawalajacy????? ale co z tego skoro niema ciałka żowtego...a wiesz może jaką role ono odgrywa????

może i masz racjie ostatnio miałam oznaki grzybicy nie wiem skat??? nie było mnie 3 miesiące, może mój partner mnie zdradzał i sie zaraził??? i ta sperma..hmmmmmm wszystko pasuje....

Gość niestetyyyyyyy
nie martw sie

jak masz kłopoty z ciałkiem żółtym to się przebadaj konkretnie bo będziesz miała kłopoty z zajściem w ogóle a nie tylko tym razem Ciałko żółte produkuje progesteron, hormon przygotowujący błonę śluzową macicy do przyjęcia zapłodnionego jaja i umożliwienia jego rozwoju (od około czwartego miesiąca ciąży produkcję progesteronu przejmuje łożysko). Gdy nie dojdzie do zapłodnienia, ciałko żółte po 10-12 dniach zaczyna zanikać (przekształca się w ciałko żółte miesiączkowe, a następnie białawe), wskutek czego poziom progesteronu gwałtownie spada (spadek poziomu progesteronu jest powodem rozpoczęcia krwawienia). Natomiast gdy komórka jajowa zostanie zapłodniona, ciałko żółte rozrasta się i tworzy ciałko żółte ciążowe.(Wiki)

Gość wwwwwwwwwwwwwww
dzięki:) czyli szans już niema żadnych??????????????????

Gość wwwwwwwwwwwwwww
czyli szans juz nie ma żadnych???? na te jajo płodowe

Gość retradswww
bez ciałka nic

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkk
ale mam doła...... :( czy tam już to 1000 raz i nie wierze że to koniec....nadzieja umarła......

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkk
tak własnie sie leczyłam......:( z przykroscią muszę stwierzdić że na kafe dowiedziałam się więcej niż od lekarzy .

Gość ritarararadaaa
Stan hormonalny organizmu kobiety zmienia się radykalnie, gdy w śluzówce macicy zagnieździ się zapłodniona komórka jajowa. Ciałko żółte nie zanika, lecz przekształca się w ciałko ciążowe produkujące duże ilości estrogenów i progesteronu koniecznych do utrzymania oraz prawidłowego rozwoju ciąży. Przez pierwsze trzy tygodnie po zapłodnieniu ciałko żółte ciążowe jest jedynym producentem tych hormonów. Po tym okresie jego funkcję przejmuje stopniowo trofoblast, czyli tkanka tworząca łożysko. Łożysko jest też miejscem produkcji gonadotropin, czyli hormonów regulujących wytwarzanie innych hormonów. W pierwszych tygodniach ciąży gonadotropiny wpływają na aktywność ciałka żółtego.

Gość kkkkkkkkkkkkkkk
a czy ktoś wie w któtym tygodniu ono zanika???? może ono już zanikło????

poszukaj sobie na googlach teorii co? jest z 1000 stron o tym :O mam mocne wrażenie ze sie z nas nabijasz a nie ma w tym nic zabawnego :O

Gość kkkkkkkkkkkkkkk
canberra , nie chciałam żebys to tak odebrałaś...wiem wlasnie czytam....i nie potrafie zrozumieć skkoro to ciałko jest potrebne do produkcji progesteronu potrebnego dla rozwoju płodu ,, a nie ma go. to dla czego mi nie przepisał luteiny lub duphastonu???dziwne , nie wiem czy zmienić lekarza czy jak???? ale dziękuje za odpowiedz mimo wszystko:)

nie no ide chyba do innego lekaża ....ostatnio jak byłam na usg to jescze nie wykrył ciązy bo było jakieś 2 tygodnie po zapłodnieniu, teraz jest 4 tydzień widziałam dziś tą ciąże takie ziarenko...no i brak ciałka żowtego ...tylko dla czego nie dostałam duphastonu lub luteiny w zastepstwie??? przecież jak ona ma sie rozwijać bez progesteronu???? to logiczne że nie .....

kurcze ale w 4 tyg to ma prawo jeszcze nic nie byc widac na usg ja z Olkiem bylam dokladnie w 40 dc i ledwo co widzialam pewnie gdybym przyszla 2 dni szybciej nie zobaczylabym nic na usg nie martw sie, jak na moje za szybko poszlas na to usg a gin za bardzo straszy!!