Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aqver

Jak przebić samemu nos?

Polecane posty

Gość aqver

Chciałabym mieć kolczyka w nosie i sama sobie go zrobić. Moze ktos mi doradzi jak to zrobic i czym?? Prosze o odpowiedzi.

Gość zbakana
igła 2.0 z welflonem kolczyk spirutus. okazasz kolczyk, przemywasz nos, przekłuwasz igla, wyciagasz igle, wkladasz kolczyk w welflon, przeciagasz, gotowe.

powodzenia :O :O a jak sobie uszkodzisz jakiegoś nerwa i do konca życia sparaliżuej Ci twarz to wskakuj na kafe, na pewno Cię podniosą na duchu :P

aqver weź gwoździa i młotek i wbij sobie ta igłę a póxniej chodź z nia 2 tyg. Matko załosna jestes, jakby ci szkoda było kasy wydać, zeby miec normalnie przebity nos. Ale spoko, chcesz sobie uszkodzic coś, i stracić węch to rob to na własna odpowiedzialność.

Gość aniula79
Jesteś niepoważna dziewczyno! Rozbij skarbonkę i nie skąp na kosmetyczkę! Znam osobę z opadniętym policzkiem, bo sama eksperymentowała przebijanie nosa! Jeżeli to dla Ciebie taki luksus, że nie stać Cię żeby iść przekłuć nos do daruj sobie! Sama zrobisz sobie tylko krzywdę! A zbakana Ty nie udzielaj głupich rad - idź się lepiej zbakać!!!

w nosie niemodne są juz:) ale jak chcesz to zacisnąc zeby i bam bam :)

ja nie mogęęę co za ludzie "to już nie modne" a kto tak powiedział, że to nie modne? Masz jakiegoś prekursora mody który mowi to jest modne a co nie? Ja pier.. załosne!

Gość martuś...
Hmm czy ktoś ma jakąś rade? Jutro przebijam koleżance nos hmmm no i niby wiem jak to zrobić.. Hmmm tylko jak sprawdzić żebym nerwu nie przebiła.?

Gość gina_deville
kosmetyczka też nie będzie wiedziała czy przebija nerw, więc radzę wam się nie łudzić, że będzie cacy. a w ogóle to nawet nie wiem o jaki nerw wam chodzi, ludzie mają 1,5centymetrowe tunele w nosie, ba nawet w języku i żyją normalnie

Gość małaaaaaaaaaa
masakra bo moze wy wiecie jakie można nerwy uszkodzic! własnie kto to powiedział ze jest niemodne te idiotki co tak myslą są żałosne ja pier*** jak można sobie uszkodzić węch to tak samo jak byś przebijała brew i co oko stracisz te kture tak myslą sa poje***** zbakana dzieki za rade jestes spoko :D:D:D

Gość amirana
ja sobie sama przebiłam chyba z 6 lat temu - pobolało troche, kilka dni nos spuchniety, ale jestem zadowolona do dzis, przynajmniej zaoszczedziłam 70zł - tyle sobe krzykneli w salonie

Gość MłOoda.
Oj to wcale nie jest takie trudne. Ja przebijałam kolezance i żyje. Nic sie jej nie stalo. ; ] Wbiłam igle [ juz nie pamietam jaki rozmiar, ale jak kupisz kolczyka to idziez do apteki i prosisz, zeby Ci dali grubosc zbliżoną do kolczyka. Najlepiej troche grubszą, zeby kolczyk wszedł w igłe ]. Wbijasz igłę w nos ( łzy z oczy leca, to normalne i troche boli. ] , wyciagasz po czym szybko wkładasz kolczyka. I leje się troche krwi, ale przeżyjesz ;) Jeśli chcesz bez krwi to kupujesz kolczyka, ostrzysz go pilnikiem i pchasz w nos. Chociaz tego nie polecam, ponieważ to jest rozerwanie błony nosa,a nie jej przebicie. Życzę powodzenia. :)

Gość Gagua
hahaha igła 2.0 ? Za dłużaa wystarczy ci 1.2 , coś do zatamowania krwi i spirytus... Też sama przebijałam i mówie 1.2 wystarczy po 2.0 byś miała taką wielką dziure...;] Pozdrawiam i życzę powodzenia ;]

Gość małaaaaaaaaaa klac to
potrafisz jak szewc..szkoda tylko ze tak dobrze nie jest u ciebie z ortografia i kultura.

Gość angelaaaaaaaa
ja sobe sama przebijalam nos i jest ok tylko troche bolalo ale przez chwile ja wzielam kolczyk od nosa zaostrzylam koncówke i przebilam

Gość VienaArt
Kazde samodzielne przeklucie bez odpowiedniej wiedzy(anatomia, higiena, bhp itd) oraz bez odpowiedniego sprzetu moze skonczyc sie tragicznie, nie mowie tylko o infekcjach, krwotokach, zapaleniach nerwow, uszkodeniach tychze ale glownie o chorobach zakaznych np hiv wzw c etc. Nie lepiej wydac te kilka dych i udac sie do profesjonalisty ktory zrobi to perfekcyjnie a przede wszystkim sterylnie? lepiej ryzykowac zyciem i zdrowiem?

Gość wiola__
ja na jednym uchu przebiłam sobie juz 4 dziurki a na drugim 2 w tym jedna na chrząstce .. ;p ale boje sie przebic sobie sama dziurke w nosie ;/ no i dlatego sie chce was o rady spytac .. jak to zroibc .. ale niech ktoś powie ile mniej wiecej kosztuje przebicie nosa u kosmetyczki ;]]]

Gość obciągnik zagajnik
przeczytałem "jak przerobić samemu nos" o lol ;)

Gość hgynjunk
a co? kosmetyczka wie gdzie jest nerw i Wam go nie przebije? zastanówcie się co mówicie... żałosne.

Gość fiufiuuu93
ja jak przebijałam to poprostu wzięłam najzwyklejszą igłę do szycia. nasączyłam watę spirytusem, żeby przetrzeć igłę i nos no i potem wciskałam igłę w nosek, przebiłam go, włożyłam kolczyk i żyje ;] i brawa dla tych, którzy myślą, że kosmetyczka to 'specjalista'. Wy naprawdę myślicie, że ona wie gdzie są nerwy i u niej napewno nic złego się nie stanie? taaaa... powodzenia.

no to tak potrzebny ci nosek to napewno,kolczyk,woda utleniona,coś do odkażenia kolczyka,nosa oraz wenflon tzn taka igła plastikowa życzę powodzenia

Gość madziktg65
Przebijałam koleżance zwykłą igłą i teraz ma juz 2 rok kolczyka :D żyje i nic jej nie ma ;D uśmiałam się ja czytałam tu o tych nerwach hehehe ^^ :P nio tez tak mysle wenflon lub ostra końcówka kolczyka :):):) pozdroo :*

Gość Anq25
Wy wszyscy macie z deklem....kosmetyczka??? Samemu??? Przebijaniem ciała zajmują się specjaliści ściśle w tej dziedzinie!! Mają swoje salony, specjalny sprzęt, wiedzę i wprawę. Akurat jeżeli chodzi o nos to ryzyko powikłań jest małe, ewentualnie zakażenie może się wdać i powstać blizna bo szansa na uszkodzenie nerwu jest znikoma...ale jak ktoś sobie sam brew przekłuwa to ma ładnie zryty łeb...W salonie pkiercingu zapalcisz razem z wysterylizowanym kolczykiem jakies 60-80zł...a o wiele szybciej się zagoi i nie będzie blizny...warto kombinować samemu?

" to już nie modne" tak może powiedzieć ktoś kto nie ma własnego gustu i wyczucia dobrego stylu to modne co komu się podoba! a z tym kolczykiem to do kosmetyczki zasuwaj

"Akurat jeżeli chodzi o nos to ryzyko powikłań jest małe, ewentualnie zakażenie może się wdać i powstać blizna bo szansa na uszkodzenie nerwu jest znikoma.." wręcz przeciwnie! nos i oczy to najbardziej czułe miejsca na naszym ciele - jest to trójkąt "śmierci" jeśli w tych miejscach dojdzie do zakażenia skutki mogą być dosłownie śmiertelne

Gość gety
wy sie znacie ;) taa kosmetyczka to ci zabije predzej niz ty sama siebie ;] bd dobrze wysterliuj i jechana :) bedzie kolczyk :) ja mam od 7 lat ;) powodzenia:)

Gość Al.oridżinal
boziu wszystkie histeryzujecie jakby to co najmniej było ucięcie ręki, też chcę sobie sama zrobić bo jak byłam z moja kol. u kosmetyczki to zrobiła tak,że ja sama bym sobie lepiej przekuła, one się znają tyle co i nic, najlepszy jest ten od pirsingu (nie wiem jak to się piszę :] ), ja robię sobie sama tylko dlatego,że salonu pirsingu u mnie nie ma, więc co to za różnica, a hiv to sie możesz zarazić ale od prostytutki prędzej niż od głupiej igły.Wszyscy przekuwają sami i jakoś żyją więc wrzućcie na luz, to jest osobista sprawa kto i jak sobie przekuję .ach i dzięki zbakana za radę :)

Gość aniolekviki
ja przebiłam sobie nos już kilka razy. za każdym razem dużo krwi było i bolało a do tego długo czerwony nos miałam wokół kolczyka;/ kiedyś sciaglam po długim noszeniu go . dziurka niby zarosła w środku ale została mi mała dziurka na nosie po kolczyku;/