Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ślubianka

czy wypada zaprosić na ślub chrzestną z którą nie utrzymuję kontaktu?

Polecane posty

Gość ślubianka

i za którą nie przepadam? :O

oczywiście że wypada....przecież to twoja chrzestna mimo wszystko!!

Gość eeeeeeeee
powinnaś zaprosić :)

Gość nic to że jej nie lubisz
zaproś, bedzie musiała na prezent sie wykosztować :D:D:D:D:D

Zapros, scierpisz te pare godzin, a tak bys w rodzinie zycia nie miala, jakbys ja pominela :-O

Gość ślubianka
:) to jest siostra mego taty a z rodzina z jego strony nie utrzymuje kontaktow wiec... :P ale moze faktycznie powinnam :O ;/

Gość frau bandi
ja mam ten sam problem...moja chrzestna jest corka siostry mojego dziadka:)..troche zagmatwane...nie widzialam jej jakies 9 lat...nawet bym jej chyba nie poznala....nie mam z nia kontaktu...nawet nie wiem, jak bym sie z nia skontaktowala....a co powie rodzina mam gdzies:)

a ja jestem przeciwniczką zapraszania na siłę tylko dlatego że "wypada" skoro chrzestnej wypadało nie utrzymywać z chrześnicą kontaktów (i pomijam prezenty, chodzi mi o zwykłe zainteresowanie - w końcu godząc się na taka funkcję do czegoś się zobowiązała nie?) i chrześnicy wypada nie zaprosić bo po co? równie dobrze można obcą osobę z ulicy zgarnąć - zero różnicy :O

canberra masz sporo racji, ale pies ja plakal ;-) Byc dziadem, ale honorowym, jak przyjdzie, to i pójdzie :-D

ja wychodzę z założenia że lepiej zaprosić w to miejsce kogoś, kogo się z chęcią zobaczy a nie "toleruje" :D i jeszcze jest ryzyko, ze taka osoba oleje po raz kolejny :O poza tym takie spotkania bywają okazją do mało sympatycznych wypominek i awantur :O zapytaj taty jaki ma do tego stosunek i już

Gość ślubianka
wiem ze to przykre ale moj tata z wielkim żalem ja wspomina .. moje wspomnienia z jej udzialem tez nie naleza do milych i szczerze powiedziawszy bylby to niechetnie widziany gosc na moim slubie JEDNAK sa osoby ktore mowia ZE TRZEBA BO TO RODZINA i ja juz sama nie wiem... wypada czy nie ;/ w sumie to moj slub i chce widziec na nim bliskich memu sercu.. przyjaciol i RODZINE!

Granicą szczerosci jest zadawanie bólu innej osobie jakas informacja, jesli to nic nie zmienia i nie jest jej ani nam do niczego potrzebne. Dla mnie, bo oczwiscie kazdy ma inaczej. Tutaj to ona zadala Ci bol, wiec granic nie widze zadnych.

nie ma "trzeba" to że ktoś jest "rodzina" to wg mnie statystyczny przypadek - na bycie bliskim trzeba zasłużyć

moja siostra wkrótce wychodzi za mąż - i nie zaprasza chrzestnego od lat się do niej nie odezwał (ani do rodziców) i to bez przyczyny (żeby chociaż jakaś kłótnia czy coś - a tu nic) i ona nie ma wyrzutów sumienia i nawet się nie zastanowiła czy to wypada czy nie - po prostu nie zaprosi kompletnie obcego człowieka bo po co? a rodzice absolutnie nie mają jej tego za złe czy coś

Gość ślubianka
dziekuje za wpisy! canberra- swiete slowa ze na bycie bliskim trzeba sobie zasluzyc! :) juz wiem jaka podejme decyzje :) :*