Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcialabym grac

nauka gry na pianienie w wieku 20 lat.. ma sens?

Polecane posty

ja mam 19 lat, miesiąc temu pomyślałam, że chciałabym nauczyć się grać na pianinie. Wrzuciłam takie ogłoszenie na portal ktopomoże.pl, oddzwoniła do mnie nauczycielka ze szkoły muzycznej i od tej pory uczy mnie grać. Myślę, że nauka idzie mi całkiem dobrze ... :)

Gość Barbar27
Kariera koncertowa raczej ciebie już nie czeka, ale dla własnej przyjemnosci jak nabjbardziej mozesz. moja siostra niedawno zapisała się na naukę gry w http://www.akademiamr.com/wydzial-instrumentalny.html i chodzi na zajęcia grupowe i coraz lepiej jej to idzie. w życiu zawsze warto rozwijać swoje pasje!

W każdym wieku można rozpocząć naukę. Pewnie, że tak jak w sporcie wyczynowcem się niezostanie rozpoczynając trening w wieku 20 lat, tak też wirtuozem muzycznym, ale dla siebie i swojej przyjemności super pomysł. Pianino jest bardo przyjemnym instrumentem i moim zdaniem najlepszym do nauki. Poza tym teraz te instrumenty nie są tak drogie jak były kiedyś, co było jedną z głównych przyczyn, że wiele osób musiało jednak sobie odpuścić.

Gość gość
szkoda że na pianino trzeba mieć dużo miejsca, poza tym są ciężkie :(

A właśnie nieprawda, bo jeżeli chodzi o pianina akustyczne to rzeczywiście potrzeba jest dość sporo miejsca, są dość a nawet bardzo ciężkie i trzeba je co pewien czas stroić, ale dla tego między innymi powstały pianina cyfrowe :)

Gość gość
Czemu mialoby byc za pozno tzn zawodowa pianistka raczej nie zostaniesz, ale tak dla siebie mozesz nauczyc sie grac

Gość gość
a ile za takie najtańsze pianino cyfrowe trzeba dać?

Z tego co widziałem to można już za tysiaka kupić, ale takiego najtańszego nie radzę kupować. Lepiej trochę dozbierać i kupić instrument markowy. Na taki budżetowy instrument dobrej klasy trzeba przeznaczyć ok. 2,5-3 tys. Jednym z nowszych i wartych rozważenia jest casio px-160 za ok 2700 zł.