Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cherry___

Tabletki anty - badanie krwi.

Polecane posty

Ginekolog przed przepisaniem mi tabletek zrobiła mi cytologię, usg, pytała o przebyte choroby, tarczycę, o ostatnią miesiączkę, długość cyklów, wiek, w którym dostałam pierwszą miesiączkę, no i oczywiście czy współżyję i skierowała na badanie krwi: morfologia trójglicerydy bilirudyna ALAT AspAT Co to wogóle jest i czy takie badanie jest konieczne? Domyślam się, ze jest płatne (jakiej mniej więcej kwoty powinnam się spodziewać?) Czy wasi lekarze też wam kazali robić badanie krwi? Ile zazwyczaj ginekolog jednorazowo przepisuje opakowań tabletek??

no to po koleji. tak takie badania to podstawa przepisania tebletek, pokarza czy jestes zdolna do przyjmowana tabletek. czy masz odpowiednia krzeliwosc krwi i czy masz zdrowa watrobe oraz inne rzeczy. bez tych badan podanie tabletek byloby bardzo ryzykowne. kwota nie powinna przekraczac 50zl, dokladnie nie pamietam, ale byc moze wstarczy nawet 30zl. na poczatek powinna dac Ci jedno opakowanie na probe, a po nim prawdopodobnie przepisze na kolejne 3 miesiace, potem kontrola, a pozniej jak wszystko bedzie ok, to pewnie na pol roku dostaniesz. powinnas sie cieszysc, ze lekarz jest taki skruplatny.

Gość lidkaaaaaa
a czy jesli chce plasterki to tez bede miala badania krwi? czy kazdy lekarz kaze zrobic te badania przed przepisaniem tabletek?

z plasterkami sprawa się ma inaczej... tak mi się wydaje, ale moim zdaniem się nie sugeruj lepeij ;)

Gość lena 1985
ciesz sie ze dostałas skierowanie na te badania...mi przepisano tabletki bez jakichkolwiek badan, biore je juz 4 miesiac-ogolnie jest ok choc skutki uboczne sa. jedyne badanie jakie mi zrobiono w trakcie to usg piersi i nic wiecej...gratuluje twojego ginekologa

Gość taka sobie jedna z tłumu
Badania które masz zalecone to morfologia ,krzepliwosc krwi i proby wątrobowe ,ato czy będziesz za nie płacic czy nie zależy od tego czy wizyta była z prywatnego gabinetu czu nie!!!

Jeżeli z prywatnego -to za badania niestety bedziesz musiala zapłacic ! Ja robilam dokladnie te same badania na NFZ nic nie płaciłam .