Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tygrys144

pytania o cerę....

Polecane posty

Gość tygrys144

mam problemy z cerą...tak więc mam kilka pytań... 1. jaki jest najlepszy krem na blizny? 2 czy krostki mogą się robić przez próchnicę zębów? 3. przez gronkowca? jeśli tak to jak można się nim zarazić? 3 przez toksyny w organizmie? 4. korektor antybakteryjny pomaga w zwalczaniu krostek, czy wręcz szkodzi 5. puder, fluid antybakteryjny szkodzi tak bardzo?

Wiecej pytan za jednym razem wymyslec sie nie dalo? ;) \"mam problemy z cerą...tak więc mam kilka pytań... 1. jaki jest najlepszy krem na blizny? 2 czy krostki mogą się robić przez próchnicę zębów? 3. przez gronkowca? jeśli tak to jak można się nim zarazić? 3 przez toksyny w organizmie? 4. korektor antybakteryjny pomaga w zwalczaniu krostek, czy wręcz szkodzi 5. puder, fluid antybakteryjny szkodzi tak bardzo? \" 1.Najlepsza to chyba jest mikrodermabrazja,albo kwasy.Z kremow to mozna polecic Tointex i Cepan. 2.Tego to nie wiem i szczerze to watpie.Przez migdalki moga-to wiem. 3.Gronkowiec-wyglada to jak tradzik i bardzo czesto lekaza wlasnie lecza tradzik,az wkoncu ktorys z kolei dermatolog,wykrywa,ze to jednak gronek.Zarazic sie nim mozna w salonie kosmetycznym-z tego co wiem,to przez uzywanie tych samych,uprzednio niewysterylizowanych narzedzi,dla kilku pacjentow 4.Korektor sam w sobie nie szkodzia,a pomaga.Mowi sie,ze zaytka pory itp.Ale krostki wyskakuja dlatego,ze nanosisz korektor na nie i po proatu roznosisz bakterie.Ja mam taki w sztyfcie,zycia sobie bez niego nie wyobrazam.I od czasu do czasu po prostu przecieram go chusteczka higieniczna,zeby zetrzec brud 5.Mowi sie,ze dobrze dobrany nigdy nie szkodzi skorze,ale jej pomaga.A wiec do tradzikowej-antybakteryjny,do wrazliwej,atopowej-hypoalergiczny itd. Mnie osobscie zatyka pory,mimo,ze oczywiscie na tubce pisze,ze tego nie robi.Ale od tego ma sie peeling,zeby zluszczac martwy naskorek i oczyszczac pory :) A bez pudru tak bym nigdzie nie wyszla,bo sie po prostu zle czuje i juz.

Gość jesli chodzio gronkowca
nie musisz miec go jakby na twarzy:) mozesz go miec wnosie, gardle itd ja mam np w gardle..i z tego wlasnie powodu mam tradzik.. takze musisz sie caly zbadac:D

Ogolnie miejscem bytowania gronkowca jest nosogardziel... Ja równiez mam problemy z cerą.Otoz mam mieszaną cere,na nosie wągry,ktore wyciskam od czasu do czasu.Ale najwiekszym probelem jest to,ze kazdy krem,kazdy puder zatyka mi pory i odrazu mam pryszcze,kaszaki.Natomiast jak nie smaruje niczym to pryszczy nie ma,ale skora przesuszona.Jestem w kropce :( Ktos zna na to sposob?

Gość tygrys144
dziękuję za odp...:) a co do tego gronkowca, to tylko w taki sposób można sie nim zarazić??

N_a_t_a_l_i_a---> Capivit hydro control.... To tabletki ktore nawilzaja cere od wewnatrz:)

Gość boocianek
Na blizenki i gródki stosuje skinoren. Zażywam też Capivit hydro control chyba pomaga, rzadko mam teraz wysuszoną skórę a przy stosowaniu jakiś mazideł przeciwtrądzikowych czasami jest z tym problem.

Skinoren to wydatek rzedu 40 zl,a jego odpowiednik Acne derm polowe mniej :) i bez recepty

Gość boocianek
kiedyś kupiłem tubke acne dermu dla testu, ale według mnie rezultaty były mniejsze, skład chyba ten sam ale jednak widziałem różnice, pozatym acne derm jest w tubce prawie o połowe mniejszej wiec różnica w cenie po przekalkulowaniu nie jest aż taka duża :)

A no chyba,ze tak :) Bo moja poprzednia dermatolog twierdzila,ze lepiej uzywac Acne derm bo tanszy,a obecna powiedziala,ze Acne derm jest genetykiem Skinorenu i juz nie ma tak dobrego dzialania:) Hmmm...to moze ja teraz zapytam-co robic aby nie miec zapchanych porow przez puder....? Chyba tylko peeling co...Ale go tez za czesto robic nie mozna,bo przeciez sciera martwy naskorek,ale ilez tego naskorka mozna zetrzec :D

O sory,nie zauwazylam,ze jeste chlopakiem ;) Wiec kwestia pudru chyba Cie nie dotyczy :)

Gość boocianek
:) zgadza się... Cieżko mi cos doradzic chociaż bardzo bym chciał. Można stosowac jakiś delikatny żel do przemywania twarzy, peelingi pomagają, ale fakt, nie można stosowac ich zbyt często. Czasmi jak jestem na wizycie u dermatologa to robi mi peeling...moze odrobinę brutalnie bo przy użyciu takiej śmiesznej dmuchawko - wsysarki z białym proszkiem, ale jakże świetnie sie czuje moja skóra po takim zabiegu. Od czasu do czasu taki peeling jest potrzebny :)

Wchodzac na typowo babski topic,nie spodziewamy sie,ze moze tu jakis faceci wkroczyc ;) Wiec troche mnie zaskoczyles :)

Gość tygrys144
ja za to jestem kobietką!:) sama nie wiem jak to z tym pudrem jest, najlepeij wogóle nie używać:) niestety u mnie to niemożliwe:) jeśli siedzi się w dimu najlepeij szybko zmyć podkład...

Gość tygrys144
a ten skinoren jest na recepte?? ja używałam acne derm...ale nie codziennie, bo wysuszał skórę...

Dzisiaj obylam sie bez pudru,bo nie ruszalam sie z domu :) Ale bez korektoru juz sie nie obylam :O

Gość Scaldex
Scaldex maść do stosowania na skórę jest połączeniem substancji pochodzenia naturalnego, antybiotyku o szerokim zakresie działania i witaminy A. Skojarzone działanie substancji biologicznie czynnych zawartych w wyciągu propolisu, kwiatu nagietka i bacytracyny decyduje o właściwościach przeciwbakteryjnych i przeciwzapalnych preparatu. Lek działa odkażająco, przyczynia się do szybszego oczyszczania ran z produktów przemiany materii i elementów martwiczych. Witamina A przyspiesza procesy odnowy uszkodzonej tkanki. • Trądzik. Wydaje się, że Scaldex jest jednym ze skuteczniejszych leków na trądzik. Kiedy zaczyna tworzyć się nowy wykwit trądzikowy, należy smarować go maścią Scaldex co 2-3 godziny aż do trwałego wyleczenia. Przeciętnie trwa to kilka dni. Już rozwinięte krosty trądzikowe powinno smarować się w miarę możliwości co 3-4 godziny aż do wyleczenia. Lek mało znany bo nie produkuje go koncern farmaceutyczny, tylko mała firma.

Ja i tak wszystko sama powydziobie ;) Wiec mi ta masc razcej nie pomoze...a te moje wydziobane ;) miejsca smaruje mascia cynkowa:)

Gość boocianek
skinoren można kupić bez recepty

Myslalam,ze skinoren jest na recepte,a acne derm nie... :) Jak widac,nawet po dlugiej walce z trądzikiem,rowniez mozna sie mylic :)