Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nasz

sidzi samo????????

Polecane posty

Gość nasz

kiedy dzecko z całkowitej pozycji leżącej samo usiądzie???

Gość jjjjjjjjjjjaaaaaaaaaaaaa
ja jak bylam mala to mialam 7 albo 8 mieiecy i nie siedzialam... rodzice sie martwili poszli do lekarza a on mnie posadzil zostawil i powiedzial, ze ja po prostu nie wiedzialam ze mam siedziec hehe i od twj pory juz siedzialam :) no ale tak ogolnie to chyba gdies kolo 6 miesiaca powinno, nie znam sie nie mam jeszcze swojego bobasa

Gość Co innego
Co innego posadzic dziecko,zeby siedzialo a co innego,zeby samo usiadlo. Utrzymac pionowa postawe - czyli siedziec moze juz dziecko 6-miesieczne (wczesniej nie nalezy sadzac dziecka, gdyz ma za slaby kregoslup). Natomiast dziecko moze zaczac samo siadac nawet i w 9 miesiacu - co jest normalne. Najczesciej ma to zwiazek z raczkowaniem lub innego rodzaju przemieszczaniem sie ;)

Gość nasz
no właśnie mi o to cchodzi że samo usiądzie z pozycji leżącej a nie posadzone. moja córka już siedzi. niedługo skończy 8 msc ale właśnie się martwiłam że nie potrafi sama usiąść ale chyba to normalne z tego co piszecie:):)

Gość mkk
moja ma za 1 tydz. konczy 10 miesiac i dawno z lezenia podnosi sie i siada,,a raczkowac nie chce i to mnie martwi,,tymbardziej ze obraca sie bez problemu z plecow na brzuchi odwrotnie...

Gość lady gggg
ja mialam 9 miesięcy jak zaczełam chodzic...

Zawyczaj dziecko na początku siada nie z pozycji leżącej tylko z takiej pozycji jak raczkuje - z podparcia na rączkach i kolankach - układa pupę na bok i siada - dużo, dużo później powinno umieć się podciągać z pozycji leżącej - wiec nie martw się i daj dziecku czas:)

doczytałam - że dziecko koło 8 miesiąca siada z pozycji bocznej podpartej -czyli tak jak opisałam, a z leżącej przy użyciu mięśni brzucha dopiero w 18 miesiącu życia. Wczesniej robi tak,że przewraca się na brzuszek, podpiera raczkami i nózkami i siada.

Gość andzia4474
Moja 8 miesiecy to juz w łózeczku stała przy barierce.

Gość gość
xm4dYD03npzAhaWXGOC5SDQi