Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_Kala_

Z ciemnej brunetki z platynowa blondynke

Polecane posty

Wlasnie siedze z czepku i czekam az skonczy sie czas przeznaczony na rozjasnianie moich wlosow :) . 2 tygodnie temu rozjasnialam je dwukrotnie angielkimi rozjasniaczami (mieszkam w anglii) i farbowalam Lorealem aby uzyskac wymarzona platyne. Niestety, efekt nie byl zadowalajacy, gdyz zbyt duzo zoltych refleksow zostalo, a jak zaczelam uzywac szamponu dla blondynek to calkiem pozolkly i wygladam jak zoltko :D Zobaczamy, moze tym razem sie uda. Pamietam jak trzy lata temu tez mi sie zachcialo blond wlosow, wiec rozjasnialam je czterokrotnie joanna, lecz byly rdzawo pomaranczowe za kazdym razem (gdyz od lat farbowalam je na czarno lub mocno brazowo), za piatym razem gdy nakladalam farbe zrobily sie gumowe i prawie wypadly. Od tamtej pory nie mialam checi nic zmieniac. Teraz zbzikowalam :D Poradzcie mi dziewczyny jak utrzymac platyne na wlosach, jak pozbyc sie tych zoltych refleksow i utzrymac piekny popielaty blond. Acha - z doswiadczenia odradzam Wam rozjasniacze Joanny i farby Palette - to zabojstwo dla wlosow. Moje wlosy poodpadaly prawie przez to g..., w dodatku wypadaly garsciami po farbowaniu Palletem, rozdwajaly sie, lamaly. Odkad stosuje do pielegnacji kosmetyki Loreala, nie mam z wlosami zadnych problemow.

Gość ciemnogród
kup sobie srebrną plukankę i nie będzie sladu zoltych włosow.

A co to za plukanka, jak sie nazywa? To jest polski produkt? Ja mam tylko mozliwosc zakupu polskich produktow na allegro.

Po dzisiejszym rozjasnianiu wlosy wypadaly mi garsciami :( Nie jest dobrze a zolte wlosy jak mialam tak mam, coprawda sa jasniejsze ale nie ma 100% czystej platyny :/:/:/ Nie podoba mi sie to bo dwa lata pracowalam na zdrowe wlosy i znow spieprzylam.

Ja bym poszla do DOBREGO fryzjera... bo domowymi sposobami to chyba to jest niemozliwe, zeby z ciemnego rbazu zrobic platyne..

Na dzien dzisiejszy moge powiedziec ze jestem poniekad zadowolona z efektu, wlosy po rozjasnianiu maja taki kolor jaki chcialam zeby miala, zolte refleksy sa ale jest ich niewiele. Pozostal teraz drugi etap - nakladanie farby, ale na to chyba jeszcze sie nie zdecyduje bo boje sie ze calkiem lysa zostane. Mam wprawdzie dobra farbe LOREAL ale po wczorajszych doswiadczeniach wole nie ryzykowac. Poki co nawilzam, wzmacniam, ratuje szamponami i odzywkami, i mam nadzieje ze odratuje chociaz czesc z nich ;) Masakra, czego to sie nie robi z glupoty :/

Niech mi ktos odpowie na pytanie - moge sobie teraz farbe polozyc na wlosy jasny blond?? Jutro sylwester, chcialabym ladnie wygladac a wlosy sa koloru bialego z zoltymi refleksami niestety ale slabo widocznymi, wiec chcialabym wlosy pokryc platynowa farba ale moje wlosy sa w kiepskiej kondycji, sa mocno przesuszone i boje sie ze znowu mi polowa odpadnie :( Kto mi poradzi co robic??!!

Zrób se dzisiaj maske i pozostaw ją nawet na 2 godz. Jak nie masz maski zrób se ją z odżywki i miodu. Ja nie polecam tej firmy zazwyczaj, ale jest taka farba \"gołębi popiel\" Joanny i powinno to zadziałać.Ale najpierw radze długi pobyt w masce.

A napisz mi jeszcze jaki kolor farby masz i jaki rodzaj to ci powiem

Farbe kupilam w Anglii (gdzie mieszkam), kolor nazywa sie LIGSTEST ASH BLONDE (najjasniejszy popielaty blond) L'Oreal Recital Preference. Wczesniej jednak potraktowalam wslosy trzema rozjasniaczami, bardzo mocnymi bo rozjasniajacymi o 8 tonow, efekty opisalam powyzej i teraz bardzo sie boje zeby farba nie zepsula mi wlosow do reszty, jednak na Sylwestra chcialabym ladnie wygladac... Nie mam pojecia co robic i jak zareaguja na to wszytsko moje wlosy. Chcialabym tez sie poddac zabiegowi zageszczania i przedluzania wlosow ale to juz u fryzjera i w miare mozliwosci finansowych :)

Szkoda że wcześniej tego z fryzjerem nie ustaliłaś, bo ciemnych włosów nie można tak rozjaśniać o 8 tonów to zqabójstwo dla włosów.I masz racje nie farbuj. A też szkoda że nie jesteś w Polsce- tu juz tanieje przedłużanie włosów.Ja obecnie też przedłużam (ale nie sobie)

A mozesz przyblizyc ile kosztuje? Oczywiscie zrobie to w Polsce jak bede bo tu w Anglii uslugi (fryzjerzy, dentysci, mechanicy samochodowi) sa niekiedy piekielnie drogie. Mozesz napisac ile kosztuje taki zabieg w polsce? Tak mniej wiecej, bo jeszcze trzy lata temu pani fryzjerka za przedluzenie grzywki chciala 500 zl a calych wlosow okolo 2000 zl (w Toruniu), wiec stwierdzilam ze poczekam az mi grzywka sama odrosnie. Chcialabym sie tez dowiedziec czym i jak pielegnowac blond wlosy, zeby nie byly zolte i by byly zdrowe. Kupilam tu szampon do platynowych i szampanskich wlosow ale mam wrazenie jakby on mi strasznie pozolcal wlosy :(

u mnie w mieście ok.1000zł ale wiesz są różne techniki i tak naprawde zależy od ilośi, długości , rodzaju doiczepiania itp.

Acha - i kiedy bede mogla teraz polozyc farbe? Strasznie mnie irytuje ten bialy kolor wlosow. ALe musze przyznac ze nie spodziewalam sie ze uda mi sie taki uzyskac. Przez tyle lat farbowalam wlosy na czarnoi na brazy, prostowalam jak dzika pare razy na dzien, prawie odpadly, byly maksymalnie zniszczone. Potem poszlam do fryzjerki, ktora obciela zniszczona koncowki i odratowala reszte wlosow, ja zaprzestalam prostowania, i przestaly wypadac, staly sie miekkie, blyszczace i zdrowe. No i zalatwilam je rozjasniaczami :( Tak marzylam o platynowym blondzie... A na fryzjera nie mam po prostu czasu, pracy 7 dni w tygodniu od 7 rano, w niedziele koncze prace ok 11 rano ale fryzjerzy pozamykani wiec lipa :(:(:(:( Dlatego sama musze wymyslac metody :(

wiesz co a na takie zniszczone włosy to zastosuj zabieg z keratyny, albo zamów sobie keratyne w płynie z allegro.L;oreal jest bardzo dobra i z Goldwella, pozatym dużo masek i nie stosuj tych do pojaśniania albo do nadawania szarości włosom bo one maja dużo alkoholu w sobie i wysuszają włosy,pozatym maski na godzine na włosach min.raz w tyg.

A jakie sa techniki?? Powiem szczerze ze bardzo interesuje mnie ten temat bo moje wlosy sa bardzo rzadkie i siegajace do lopatek. Chcialabym tez je zagescic zeby wygladaly za bujniejsze. Jak czesto trzeba powarzac takie zabiegi zeby utrzymac ladny efekt? Dzieki dziewczyny za porady!!! :)

Dla mnie też na mikroringi kest najlepszy sposób a i owszem za 400zł też da sie zrobić nie mówie że nie :)

A co to za mikroringi? To ja bede w Polsce to zapytam o to skoro jestescie zadowolone.

to przyczepianie pasemek takimi maleńkimi krążkami niewidocznymi pod włolsami. A skąd jesteś jak moge zapytać??

to takie jakby koraliki w ktorych zatrzaskuje sie pasemko twoich wlosow i pasemko tych doczepianych ;) moje zdjecia z wlosami: http://lh3.google.com/hanadobosz/R3Qym6snCJI/AAAAAAAAAIA/owyKZtLeT0I/Picture%2049.png http://lh5.google.com/hanadobosz/R3QytasnCNI/AAAAAAAAAIg/Sgr-caqbHkE/Picture%2048.png http://lh4.google.com/hanadobosz/R3QyvKsnCOI/AAAAAAAAAIo/_Lu94SRNQMo/Picture%2057.png

Gość Marzenka242
a jaki masz naturalny kolor włosów?

Gość Marzenka242
farbe ciezko zdjac ale wazne tez naturalny odcien włosó jaki masz kolor brwi oprawe oczu?Zgadzam sie z tym ze z Joanny to dziadostwo i palette tez szajs uzywam z lorealu i garniera i jestem zadowolona naturalny mam jasny braz rozjasniam na średni blond o jakies 2 tony

jak wpadasz do trojmiasta moge dac ci namiar do tej dziewczyny, ona robi najtaniej w trojmiescie, a wiem ze czesc jej kolezanek po fachu ma wlosy tego samego gatunku od tego samego dostawcy i sobie kasuja 800 zl za to

Aktualnie jestem w Brighton (miasto nad morzem niestety z kamienista plaza:( ) ale wlosy prawdopodobnie bede sobie robic w Toruniu albo w Bydgoszczy. A moj naturalny kolor wlosow to braz, niby sredni, niby mysi, niby jakis wyplowialy, generalnie nie ladny. Wlosy farbuje od 15go roku zycia regularnie, co widac :/