Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masakrasd

co sądzcie o publicznym karmieniu piersią dziecka , przy wszystkich?

Polecane posty

Gość masakrasd

dajmy na to sa 3 pary, jest spotkanie przy kawie, i matka wyciaga cycka przy wszytskich i karmi 8 miesieczne dziecko, przy nas..przy tym nie krepujaac sie , nie idzie do innegi pokoju nie zasłania sie nic..a tam trzech facetow..czy to nie dziwnie?o czym swiadczy?

Gość qwdqwdwq
mój mąz, nie wiedział co zrobic, gdzie patrzec..:(, mowił mi z jakimi kooleznkami sie zadaje

no faceta to może zgorszyć bo im sie kobiece piersi tylko z jednym kojarzą :classic_cool: ale dla kobiet to nie powinno być problemem, tak myśle ;)

eee mnie by to nie oburzylo bo i co? matka ktora karmi dziecko... ale sama bym tak nie zrobila bo bym sie wstydzila... ale ja taka wstydliwa jestem :D:D a sa takie kobiety które sie nie wstydzą! a meza trzeba bylo uświadomić ze tak dzieci wlaśnie jedza - on pewnie też tak "amam" dostawał :P:D:D

Gość a mi sie to zdarzylo
w pociagu, dziewczynka miala 3 lata conajmniej i cala droge przy cycku...kurcze zal mi bylo tych wszystkich facetow w przedziale, nawet dla mnie bylo to dosc dziwne...jeszcze takie malenkie rozumiem...

Gość qwdqwdwq
ale co chciałasie pochwalic cyckiem czy co? bo nie rozumiem?

mnie to nie rusza,ale rozumiem ludzi, ktorych to oburza,bo w sumie dlaczego nie mozna odejsc na chwile i dziecka nakarmic?przeciez nie jst wazniejsze siedzenie ze znajomymi i gadani e niz karmienie dziecka, nei trwa to 10godzin i mozna sobie na to pozwolic..

no w sumie macie rację, można odejść ale jak już taka kobitka nie odchodzi to tez nie ma się czym bulwersować :D Ma Mani 🖐️

teoria 🌼 zgadzam sie z tobą. Czym tu sie bulwersowac albo podniecac... tak jakbyscie w zyciu cycka nie widzieli :P:D:D

nie no racja, ale w sumie to kobieta karmi dziecko,wiec to chyba ona powinna zejsc na chwilek na bok i nakarmic dzieciatko

Gość qwdqwdwq
no, ale roczne dziecko?ktore juz prawie mowi i sie tylko cyckiem tak naprawde bawiło, tak ze co piec minut widac było sutka?

hehehe każdy ma inne podejście do gołego cycka :D a kiedyś był nawet w USA jakiś głośny protest bo zakazano karmienia piersią na pokładzie samolotu i się ileś tam babeczek rozsiadło z gołymi cycami na lotnisku i sprawę wygrały :D

no to chyba przegiecie publicznie karmic takei dziecko? z reszta uwazam, ze mozna takie dzialania zostawic sobie na wieczor, karmienie w domu czy cos a nie publiczne.

qwdqwdwq --> wiek dziecka akurat tu nie ma znaczenia :) jedne karmią pół roku a inne nawet 3 lata :D

teoria---> mysle ze dla wiekszosci ludzi jednak ma. co innego przezyc publiczne karmienie noworodka, a co innego rocznego dzieciaka, co wogole jest dla bardoz wielu ludzi nienormalne

To że coś jest normalne czy naturalne, nie znaczy, że trzeba się z tym innym wpychać. Są powody dla których z toalety korzysta się przy zamkniętych drzwiach - te same aplikują się do karmienia dziecka.

Gość psychoterapeutka11
Tylko idiota by robił z tego problem. To zupełnie naturalne. Tak jak picie kawy czy wycieranie nosa chusteczką. Obraża tylko osoby niedojrzałe emocjonalnie.

tzn wiesz może jakbym widziała 3 letnie dziecko, chodzące, mówiące, posiadające zęby itd wiszące na cycku to może i by mnie to lekko może nie zbulwersowało ale ciuteńkę zniesmaczyło bo ja uważam, ze aż tak długo dziecko tego matczynego mleka nie potrzebuje a czułość można w inny sposób okazać ;) :D np moja koleżanka bardzo długo karmiła córkę i teraz ona ma 5 lat i do tej pory ma taki dziwny odruch że jak np ostatnio siedziała mi na kolanach i piła herbatę to zaczęła mi rękę pod bluzkę wsadzać bo lubi sobie cycka potrzymać :classic_cool: to podobno taki syndrom u długo karmionych dzieci

psychoterapeutka, mysle ze Twoj nick nie ma wogole zwiazku z Twoja jakakolwiek wiedza sorry,ale jesli choc troche bys sie znala na psychologi to powinnas rozumiec ze gorszyc moze kazdego cos takeigo i to nei jes tnic niezwyklego

Gość psychoterapeutka11
mika...., otóż mam wiele wspólnego z nickiem. Ponadto słowo psychologii!! dwa "i", ponieważ samogłoska występująca po "i" zamienia się na kolejne "i". To gwoli wyjaśnienia zasad pisowni, które obowiązują każdego bez względu na wiek i wykształcenie. Moje drogie kobiety. Te, które są matkami, karmiły, wiedzą, że to naturalne. Nie ma to nic wspólnego z wydalaniem, o czym jedna z forumowiczek "głupio" wspomniała. Jedno z drugim nie powinno być łączone, bo właśnie przez to wielu ludzi uważa coś tak pięknego jak karmienie, za jakieś tabu, coś złego, wstydliwego. Jak głębokim może to się stać problemem można wywnioskować choćby przez to, że KOBIETY czują się skrępowane tym, że inna kobieta karmi swoje dziecko. Zanim się cokolwiek skomentuje, trzeba zgłębić problem a nie widzieć tylko wierzchołek.

nie majac sie do czego przyczepic, zawsze mozna przyczepic sie do ortofrafii. gratuluje. otoz sensem tej rozmowy chyba jest szacunek nie tyle do matki, jej dziecka, a ludzi z ktorymi sie znajdje, gdyz chcac w ich obecnosci karmic dziecko znalezy wziasc pod uwage to czy nie maja nic przeciwko. Skoro to tak wspaniale i naturalne i nienormlanym jest zgorszenie takim widokiem, to dlaczego kobiety nie karmia dzieci na lawce w hipermarkecie?

karmią , karmią :P i w parku raz widziałam i w supermarkecie, i w pociągu i w autobusie :D :D

Gość qwdqwdwq
gdybys była prawdziwa psychoterapeutka, choc moze nia jestes(ale niezbyt dobrą w takim razie),to bys wiedziałą, ze dla obcych mezczyzn widok gołych cyckow..jest jednoznaczny, co innego gdy kobieta karmi, przy innej kobiecie, a co innego przy dwoch praktycznie obcych facetach..i tak, ze ten sutek co chwile jest widoczny bo mały raz pije raz nie, potem nie pije a tylko się bawi, nawet jej mąz sie na nia wkurzył

Gość qwdqwdwq
psychoterpeutka moze i jestes,ale kultury cie w domu nie naczyli,nie dla wszystkich nagi cycek jest naturalny, powinnas to wiedziec, tym bardziej,ze jako psycholog wiesz, ze sa rozni ludzie o roznych pogladach...ale kultura wymaga , pewnych norm

Gość psychoterapeutka11
Zdecydowanie karmią! Proponuję wybrać się latem do większego parku, tam można zobaczyć wiele kobiet karmiących i chwała im za to, że karmią piersią. Wolę popatrzeć na miłość na twarzy matki, gdy podaje pierś swojemu dziecku niż na rękę wsuwającą gdzieś do wózka butlę z mlekiem a taki widok również jest spotykany.