Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vviivvaa

ciąża

Polecane posty

Gość vviivvaa

czy ropień gruczołu bartholina ma jakiś wpływ na zajście i przebieg ciąży?

Gość vviivvaa
mnie to ani nie boli, ani mi w niczym nie przeszkadza, tylko wiem że tam jest.Zastanawiam się czy leki to wyleczą czy tylko wycinanie.A ty miałaś to kiedyś?

miałam .. choruje przewlekle na odmiedniczkowe zapalenie nerek i guzki były pewnego rodzaju powikłaniem .. tak bynajmniej wg ginekologa. Zazdroszczę że Ciebie nie boli .. ja gryzłam ściany z bólu.. gin mówił ze jezeli leki nie pomoga to bedzie trzeba ciąć... wymodliłam i zeszło po 3 tabletkach antybiotyku Sumamed i nasiadówkach... po 10 dniach śladu nie bylo .. i do tej pory spokój... jakiś 4 rok..

Gość vviivvaa
ooo to bardzo dobra wiadomość,że po tabletkach może zniknąć.Naprawdę podniosłaś mnie na duchu.Mnie kompletnie nic nie boli, normalnie zero, ale wkurza mnie to że coś tam jest.

Ja sie uparłam że chce farmakologicznie, bo gdybym nie histeryzowała to pewnie odrazu pod nóż by mnie wsadzili ... nawet nikt nie zaproponowalby ze mozna antybiotykiem to zwalczyc. Ciesze się ze moglam Ci pomoc :) Pamietaj żeby wymusic w pierwszej kolejnosci tabletki .. cięcie to ostateczność

Gość vviivvaa
mój lekarz powiedział,że na razie by tego w ogóle nie ruszał, bo czasem znika to samoczynnie.Przepisał mi maść i tabletki, ale nie były to antybiotyki.Nic sie po nich nie zmieniło, ale teraz myślę że chyba pójdę po coś silniejszego, bo tak myślę już o byciu mamą :)))

Ja musialam leczyc z przymusu .. ból byl nie do wytrzymania. A tak przy okazji to jestem w 4 tygodniu ciąży :) Zycze Tobie tego samego.

Gość vviivvaa
to gratuluje, naprawdę super.Zyczę powodzenia i dzięki za rozmowę :)